[center]

[center]Шампионска лига 2010–2011, 1/4 финал, втори мач
Вторник, 12 Април 2011г., 21:45 ч.
Стадион : "Олд Трафорд" , [/center]
[center]

[center]Преди една седмица на стадион "Стамфорд Бридж" съставът на сър Алекс Фъргюсън измъкна победата на съперника си след 1:0. Тогава в 23-а минута на мача Майкъл Карик с прехвърлящ пас намери Гигс по левия фланг, уелсецът преодоля Босингва, навлезе в наказателното поле и върна топката към точката на дузпата, където Уейн Рууни бе оставен непокрит. Таранът с лек удар с десния крак насочи топката към левия страничен стълб на Чех. Коженото кълбо рикошира в гредата и влезе в мрежата на домакините. В продължение на целия двубоя играчите на Челси направиха множество пропуски пред вратата на Едвин Ван дер Саар, като с особено сериозни се отличиха Фернандо Торес, Дидие Дрогба и Франк Лампард. Бербатов пък влезе в игра в 78-а минута на срещата.[/center]
[center]Видео от мача преди седмица:[/center]
[center][vbox]edfa0866[/vbox][/center]
[center]Манчестър Юнайтед продължава смелото преследване на рекордната си 19-а титла в английското първенство, като през уикенда постигна очакван домакински успех над Фулъм с 2:0, а първото попадение за "червените дяволи" стана дело на българския голмайстор на тима Димитър Бербатов, който игра в тази среща като титуляр. В момента Юнайтед има аванс от 7 точки пред втория в класирането Арсенал, въпреки че "топчиите" са с един мач по-малко. Предвид стабилните изяви на състава на сър Алекс Фъргюсън, по всичко личи, че в края на този сезон на "Олд Трафорд" ще пристигне 19-а титла на Англия. Въпреки обаче, че има гол аванс на чужд терен срещу Челси, на Юнайтед никак няма да бъде лесно в реванша, заради огромната амбиция на лондонския тим за успех в Шампионска лига.
"Мога да се съглася, че Шампионската лига се е превърнала в мания за Челси и според мен това бе основната причина те да привлекат Фернандо Торес през зимния трансферен прозорец. Собственикът им (Абрамович) мечтае за този трофей и прави всичко възможно, за да го спечели. Това е най-великият клубен турнир и е напълно разбираемо всички да искат да го спечелят. Тук трябва да отбележа, че формата на Барселона и Реал Мадрид е впечатляваща, а оформящият се полуфинал между тях ще бъде нещо изключително. Представете си само какви мачове ще станат!", коментира мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.
[/center]
[center]За срещата днес шотландският специалист ще може да разчита на поставените под въпрос Рио Фърдинанд, Антонио Валенсия и Андерсон. Младият краен защитник Рафаел да Силва ще премине късен фитнес тест, но вероятно ще го видим в игра. Трудно е да се предвиди дали българският нападател Димитър Бербатов ще излезе като титуляр в тази среща като партньор на Уейн Рууни или сър Алекс ще предпочете това да направи Хавиер Ернандес, както в срещата на "Стамфорд Бридж".[/center]
[center]Вероятен стартов състав на Ман Юнайтед: Ван дер Саар, Рафаел, Видич, Фърдинанд, Евра, Карик, Гигс, Валенсия, Нани, Рууни, Бербатов[/center]
[center]Отборът на Челси се намира в доста неприятна ситуация и реално погледнато Шампионската лига се явява като единствения турнира, когото могат да спечелят лондончани. Той е и най-желаният. В момента "сините" се намират на трето място в класирането на Висшата лига и защитата на титлата им от миналия сезон изглежда по-скоро илюзорна възможност. С привличането на Фернандо Торес пък, съставът на Карло Анчелоти открито съсредоточи всичкия си потенциал в Шампионската лига, но през миналата седмица отборът загуби с 0:1 у дома. Погледнато реално лондончани могат сериозно да съжаляват за тази загуба, тъй като пропуснаха куп отлични възможности пред вратата на Ван дер Саар и заслужаваха поне равенство. Но късметът отново бе на страната на Юнайтед, също както беше и преди три години в Москва.
"Казвал съм много пъти, че напрежението преди такива мачове е нещо нормално и аз не го приемам като минус. Знаем, че ще бъде трудно, но ние имаме възможности да покажем една добра игра. Щастлив съм, че участвам в този сблъсък, между тези два отвора в Шампионска лига. Не ме интересува дали Фернандо Торес ще вкара гол в този мач, интересува ме Челси да спечели двубоя", коментира от своя страна италианският мениджър на "сините" Карло Анчелоти.
Любопитно ще бъде да видим дали Анчелоти и днес ще заложи на Торес в титулярния си състав, след като испанецът няма нито едно реализирано попадение за Челси след трансфера си от Ливърпул през януари. Със сигурност "сините" ще търсят попадение и е възможно да видим схема на игра 4:3:3 с Флоран Малуда, Дидие Дрогба и Никола Анелка като нападатели.[/center]
[center]Вероятен стартов състав на Челси: Чех, Босингва, Иванович, Тери, Коул, Есиен, Рамирес, Лампард, Малуда, Дрогба, Анелка[/center]