Днес е международният ден,на който се провежда инициатива,за която може би много от вас вече са чували.Пускам темата,защото смятам че тя засяга всеки,който иска да се чувства пълноценен жител на своята планета поне за 1 час.Известно е мнението,че +за 60 минути нищо не може да променим",но това в действителност е плоско оправдание,с което всички ние бягаме от отговорност.
Днес в 8:30 pm средно европейско време,всеки ,който иска да е съпричастен с делото Часът на Земята (Earth hour) трябва да изключи всеки един електрически уред за един астрономически час.По този начин се пести електроенергия.За тези от вас,които се интересуват,поствам линк към официалният сайт.Тук има доста по научно обяснение на тази акция,публикувани са също и впечатляващите резултати от предните години,като последният път участие са взели 128 страни.
http://www.earthhour.org/Homepage.aspx
Включих се и на двете предишни международни прояви,за съжаление познавам лично само още трима приятели,които са участвали.Разбира се в България има още немалък брой хора,които заедно правят подобни неща,екоорганизации като Българският Green Peace и т.н.,но неслучайно повдигам въпроса тук,защото това е нещо,което вълнува всеки един,включително и тези от нас,които не членуват и не се занимават с подобни организации,но са съпричастни с проблемите на природата и са готови да жертват едни 60 минути от личният си комфорт,за да помогнат за масовият характер на едно добра кауза.
Часът на Земята(26.03.2011)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Roger_Federer
- Контакти:
Re: Часът на Земята(26.03.2011)
Много мислих за това, и има резон! Ще бъде след мача ни, май настроението ще ни е минорно, така че можем да останем един час на свещи! Много символично, в памет на златните години на българския футбол! Аз лично ще го направя сигурно! Дано ме "разочароват" националите и да имам повод за радост! Тогава ще седя на свещи, това да не е за последен път!!!
- MagicMoments
- Контакти:
Аз ще се включа.Дано и всички потребители тук го направят.

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]
В 8 и 30 ще се играят евроквалификации на осветление, да спрат и те тока...
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
Природата трябва да се пази, но човечеството не влияе върху климата, както не влияеше и върху озоновата дупка, тази инициатива реално води до увеличаване на консумацията на електричество, който разбира от електрически мрежи ще ме разбере какво говоря. Лошото е че подобни инициативи се използват от разни елементи за повдигане на собствената им значимост и манипулиране на баламите.
Глупости са това за мене. По същото време ще работят заводи, ще се движат милиони коли, добитъкът ще изхвърля във въздуха тонове метан ( не се шегувам) и какво ли още не, аз с моята лампа ще спася света. Да-да.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Да не би като спра лампите електроцентралите ще работят-по малко?Просто това е една от поредните глупости, които измислят смешнте еколози без работа.
Просто ще покажеш, че ти пука за мястото, където живееш... Защото, ако винаги чакаме другите да направят нещо, ще си продължаваме в същия дух на тотална разруха на природата.Като ти направиш нещо добро, съседа ще те види ще го направи и той, после неговия брат, после приятелката на брат му и ще станат нещата.. Няма как да променим света, без ние самите да се променим..
vladi2610 написа:Просто ще покажеш, че ти пука за мястото, където живееш... Защото, ако винаги чакаме другите да направят нещо, ще си продължаваме в същия дух на тотална разруха на природата.Като ти направиш нещо добро, съседа ще те види ще го направи и той, после неговия брат, после приятелката на брат му и ще станат нещата.. Няма как да променим света, без ние самите да се променим..
фабриките или заводите дали ще спрат да работят, само за 1 час да спрат, все едно цяла България е спряла тока за 1 месец...но няма, то сега се правят пари, тъкмо да увеличат оборотите в тоя 1 час

---------------------------------------
За съм.
Ако не вярваме в това, ако не вярваме в онова, в чий да вярвяме. Поне тази вечер мъничко солидарност. Трябва отнякъде да започнем.
Ако не вярваме в това, ако не вярваме в онова, в чий да вярвяме. Поне тази вечер мъничко солидарност. Трябва отнякъде да започнем.