Ъпдейти от строежа на новата супермодерна зала в Русе

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Parmalat

Ъпдейти от строежа на новата супермодерна зала в Русе

Мнениеот Parmalat » 23 мар 2011 01:52

Изображение

Повечето от вас незнаят ,че в момента в Русе се строи една нова прекрасна зала ,която ще има капацитет в зависимост от събитията ,които ще посрещне.
баскетбол и волейбол: 5 500 места
концерти :8 000 места
паркоместа: 1150
само строежът на залата струва: 30 000 000 лева
инвеститори:Приста Ойл,Денси,Община Русе
Но няма и от къде да видите поради простата причина че никъде не пише в медиите за нея за сметка на новата зала в София.

Ето клип как ще изглежда целият комплекс на Гранд Мол Плаза и спортната зала към него :arrow:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Aev-KgWcK2w[/youtube]

Снимки от строежа на залата :

Изображение

Изображение

Изображение

Това ще е най-красивата и модерна зала в България.Като дизайн е с класи над новата която се строи в София.Преди няколко дни са почнали да работят по покрива.В най-късен срок залата трябва да бъде открита през декември 2011 или януари 2012. :)
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Re: Ъпдейти от строежа на новата супермодерна зала в Русе

Мнениеот W84me » 23 мар 2011 02:26

Наистина не знаех за тази зала.Изглежда много добре,дано бъде готова скоро!Иначе не очаквай от медиите да кажат нещо,все пак не е в София!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 23 мар 2011 03:07

В истинските форуми отдавна тече дискусия около залата с постоянен ъпдейт и снимки
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=695952
Изображение

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

Мнениеот dindan » 23 мар 2011 06:31

Като гледам с какво темпо върви строежа някъде 3000-та година ще е готова,тая зала се строи повече от 20 години,не помня точно от кога,но бях ученик когато я започнаха :mrgreen:
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

RUSE
Контакти:

Мнениеот RUSE » 23 мар 2011 06:44

Грешно е да се смята, че тази зала се строи 20 години. Попринцип проектът е още от комунистическо и още тогава е започнала работа, но чак преди 3 години беше размразен, като беше направен осъвременен проект и беше продължено построеното до този момент. Ако има причина да не се движи със същия темп като софийската зала, то тя е, че този проект не се реализира ни най-малко с помощта на държавата, а само от Община Русе от една страна и фирмите Приста ойл и Денси строй от друга.
Съоражението ще бъде готово за новия сезон в НБЛ ;)
За съжаление правителството не поглежда по-далеч от Правец и държавна помощ ще дочакаме кога цъфнат налъмите...

South_Tribune
Контакти:

Мнениеот South_Tribune » 23 мар 2011 10:20

И аз незнаех, че се строи тази зала. Изглежда перфектна ;)
ЛЕВСКИ СОФИЯ - НАЧИН НА ЖИВОТ

Потребителски аватар
mertezaker
Контакти:

Мнениеот mertezaker » 23 мар 2011 10:44

W84me на 23 Мар 2011 03:26
Наистина не знаех за тази зала.Изглежда много добре,дано бъде готова скоро!Иначе не очаквай от медиите да кажат нещо,все пак не е в София!

Еее веднага намерихте конспирация :) Най-важното е, че се прави нещо за спорта ;)

Потребителски аватар
POPCORN
Контакти:

Мнениеот POPCORN » 23 мар 2011 11:02

изглежда уникално.дано скоро да е готова :!:
Люляк, май, финал за купа,
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 23 мар 2011 13:04

И на мен като дизайн ми харесва повече от софийската, а също и от пловдивската. Освен това трибуните са по-близо до терена при спортове като баскетбол и волейбол. Само че не знам дали "супермодерна" е много удачно да се използва в случая. Май ще слагат обикновени пластмасови седалки, а не от по-луксозните и по-удобните. Освен това не ми е ясно къде ще бъдат официалните ложи и местата за коментаторите. Има едни колони като на Сан Сиро в ъглите, може би там?

При всички положения залата ще бъде хубава, само че в някои аспекти не съм сигурен, че ще бъде супермодерна.

А доколкото знам, Община Русе не участва пряко във финансирането, а с предоставянето на терен. Парите за строежа идват изцяло от частни инвеститори.

RUSE
Контакти:

Мнениеот RUSE » 23 мар 2011 13:12

Точно този терен струва майка си и баща си, така че не е малко. А и интересите на общината са гарантирани в смесенето дружество Проект Русе АД.
Залата в Русе вътрешно е копие на тази във Виена - Stadthalle (или поне този ефект е търсен), само че онази има капацитет от 16 000 зрители, а и нашата ще е с овална форма.
Има места за ложи, а и специални конструкции за ТВ операторите и журналистите, които ще следят мача от панорамен изглед.
Отделно е помислено за отделен прес център, както и гардероб, където зрителите при определен ред ще могат да оставят връхните си дрехи (при желание) преди да влязат в съоражението. В първоначалния проект (не този на клипчето), бяха заложени огромни разстояния между трибуните и терена, но после решиха, че е по-удачно да се скъсят и да се търси ефектът на подчертано домакинска зала. Както виждате при пълна зала, никак няма да е им е яко на гостуващите отбори. А и е проектирана с доста добра акустика, така че ще бъде едно приятно съоражение. Едва ли ще е най-най-модерното на света, далеч съм от тази мисъл. Но със сигурност едно ново и хубаво съоражение с всички нужни екстри за зрителите.

Проектът се финансира с изцяло русенски пари и само от русенски фирми. Това също е интересно да се отбележи...
Залата ще е първата, което ще бъде завършена, след това и целият комплекс, но специално за залата има договорени срокове, които трябва да се спазят, иначе следват огромни компенсации...

Върни се в “Баскетбол”