През уикенда Ливърпул посреща на Анфийлд кръвния си враг в много важен сблъск който може да реши това кой ще бъде новия шампион на Англия! (Арсенал или Юнайтед) В последният си мач Ливърпул се издъни срещу Уест Хям като гост (3:1) докато Челси снощи победи Юнайтед с 2:1 в много интересен мач.
Първият мач между Юнайтед и Ливърпул за първенството завърши 3:2 в полза на ''червените дяволи'' с 3 гола на Бербатов и 2 на Стивън Джерард.
Малко по-късно през сезона жребият за Купата на Футболната Асоциация изправи тези два гранда на Англия още единпът отново на Олд Трафорд в който мач Юнайтед отново надделя с 1:0 след доста спорна дузпа.
В неделя двубоят ще бъде не по-малко интересен в него за Ливърпул ще дибютира Керъл и заедно със Суарез,Джерард,Мейрелеш,а защо не и Агер Ливърпул да направи живота труден на Юнайтед?
Прогноза: Аз лично прогноза немога да дам,защото този мач е троен всичко може да се случи и какво винаги ще бъде доста емоционално за мен. Аз просто като фен на футбола се надявам да няма много спорни моменти и мачът да се реши от двата отбора в едно истинско дерби подобно може би на това 3:2 ,защото в момента за този конкретен мач не си спомням някъкви спорни моменти!
Ливърпул в последните години показва,че може да излезе и да победи Арсенал,Челси и Юнайтед,но проблем се оказват отборите като Уест Хям,Блекпул,Уулвс... това е големия проблем на Ливърпул поне според мен! LIVERPOOL FOREVER!!!

П.С. Ако феновете на Юнайтед решат да се заяждат веднага викам модератор да им охлади нервите преди голямото дерби! Искам всичко да е наред!