Преживявания от мачове на Черноморец Бс през годините
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Преживявания от мачове на Черноморец Бс през годините
Тъй като архивите са много и се разпръснаха из различните теми, реших да направя една обща в която да споделяме преживяванията и спомените от футболните мачове на Черноморец през годините. За съжаление моите се изчерпват в близките пет години, поради крехката ми възраст, но има много "живи енциклопедии", които пишат тук, нека споделят и с нас.
Последна промяна от Converse на 02 мар 2011 08:45, променено общо 4 пъти.
[center]
[/center]

Re: Преживявания от мачове на Черноморец в годините
Хубава тема и понеже предстои мач с ЦСКА. Аз си спомням много мачове с ЦСКА, но един няма да забравя. Резултата беше 1:4 в полза на Армейците. Бях невръстен. Това ми беше първия самостоятелен мач. Бях с мой съученик ( човек по високите етажи на властта в момента). Седнахме за сефте в английския сектор. Впоследствие си останах там. Никога до тогава не бях крещял на мач. Виках, като луд. Нямаше го баща ми, дядо ми или чичо ми - бях сам с луди и крещящи батковци. Помня, че Цецо Йончев вкара един от головете, а Георги Славков препарира нашият вратар (покойния вече Папазов) с удар от около 25 метра. Тогава ЦСКА бяха отбор. След мача потекоха обвинения, че двубоят бил спазарен. Чуха се слухове за бой в съблекалнята между нашите играчи, но моята емоция беше друга. Чувствах се повече от полезен в сектора...Не знам бе хора, не знам как да ви опиша оня сектор по ония години. Дали защото съм бил малък, но беше нещо велико.
Чакам инфо за мача с ЦСКА през 1978г. Нямам спомени тогава ли ги бихме с 2:1 и с гол на Притъргата от около 30 метра. Гледах такъв мач, но бях много, много малък и споменът ми бледнее.
Чакам инфо за мача с ЦСКА през 1978г. Нямам спомени тогава ли ги бихме с 2:1 и с гол на Притъргата от около 30 метра. Гледах такъв мач, но бях много, много малък и споменът ми бледнее.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
- hristo1306
- Контакти:
Re: Преживявания от мачове на Черноморец в годините
мачовете през 1978 / 1979 г завършват при следните резултати :
2 :1 за Черноморец с голове на Ив Притъргов и Г Илиев
2 : 2 голмайстори Г Маджаров и Г Илиев
2 :1 за Черноморец с голове на Ив Притъргов и Г Илиев
2 : 2 голмайстори Г Маджаров и Г Илиев
Re: Спомнете си !
Черноморец има бледо представяне в бг футбола ...
По интересно за нас какво е съотношението м/у феновете на Нефтохимик и Черноморец !
По интересно за нас какво е съотношението м/у феновете на Нефтохимик и Черноморец !
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
които ходеха на мачове на черноморец преди нефтохимик ,ходиха и на нафтата!!!Бургас си обича и двата отбора с изключение на 200 фена и от двата отбора!!!stefani написа:Черноморец има бледо представяне в бг футбола ...
Дано не бъркам далечната '88 година - Черноморец - ЦСКА, ако не се лъжа 0:1, тогава за сефте баща ми ме закара на стадиона, пръскаше се по шевовете, беше уникална атмосфера... Само дано не бъркам годините, тогава игра Стоичков в ЦСКА-то.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]

[center]

mekica написа:които ходеха на мачове на черноморец преди нефтохимик ,ходиха и на нафтата!!!Бургас си обича и двата отбора с изключение на 200 фена и от двата отбора!!!stefani написа:Черноморец има бледо представяне в бг футбола ...
Съгласен съм напълно! Черноморец никога не е бил такъв фактор в първенството по няколко причини - главно партийни! И това му е романтиката, не са много отборите, които без успехи да имат вярна публика. Колега в друга тема каза изкуствен отбор бил Черноморец, а Дунав видиш ли бил естествен... Глупости на търкалета! Винаги феновете на Черноморец са били повече, те направиха агитката на Нафтата, но тъй като отбора се разби направо в ръцете на откачалката Дражев, а Нафтата взеха да мачкат, точейки пари от НХК и хората отидоха на този стадион. А мразещите са повечето децата, били на 7-8-9 до 12-13 години, които са ходили на мачове на Нафтата и даже не са знаели, че има отбор Черноморец

[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]

[center]

-
- Контакти:
Re: Преживявания от мачове на Черноморец Бс през годините
За първи път бях с Добруджа в Бургас 1990г. бихме с 4-1 на вратата пазеше или Костенски или Шейтанов беше 4-0 и накрая вкараха един гол,помня преди на почивката не се пребираха в съблекалните ами правеха разбора пред препълнените трибуни и от едни дамаджани пиеха вода
помня мач с цска поведохме с 2-0 на почивката(Владо Стоянов вкара гол може и двата двата да са негово дело,накрая мача свърши 2-2) ,с шумен 3-3 в последната минута Кралев изравни,още един гол се сещам на Миро Кралев с Ботев към края на полувремето удар от дъгата в едната греда в другата пак се върна удари се в гредата и гол!!! Голям гол!!! 2003г.с цска поведохмес гол на близнака той фен на левски беше ходи дразни чорбарите накрая паднахме с 2-8
голям дъжд валеше) ами гола на Николай Русев (джангъра) от центъра срещу локо плд после паднахме 3-1-стадиона винаги беше пълен ,а сега с тези цени на билетите са на път да отнемат едно от малкото останали удоволствия в нашия разкопан град!!!! САМО ЧЕРНОМОРЕЦ

chernomorec bs написа:За първи път бях с Добруджа в Бургас 1990г. бихме с 4-1 на вратата пазеше или Костенски или Шейтанов беше 4-0 и накрая вкараха един гол,помня преди на почивката не се пребираха в съблекалните ами правеха разбора пред препълнените трибуни и от едни дамаджани пиеха водапомня мач с цска поведохме с 2-0 на почивката(Владо Стоянов вкара гол може и двата двата да са негово дело,накрая мача свърши 2-2) ,с шумен 3-3 в последната минута Кралев изравни,още един гол се сещам на Миро Кралев с Ботев към края на полувремето удар от дъгата в едната греда в другата пак се върна удари се в гредата и гол!!! Голям гол!!! 2003г.с цска поведохмес гол на близнака той фен на левски беше ходи дразни чорбарите накрая паднахме с 2-8
голям дъжд валеше) ами гола на Николай Русев (джангъра) от центъра срещу локо плд после паднахме 3-1-стадиона винаги беше пълен ,а сега с тези цени на билетите са на път да отнемат едно от малкото останали удоволствия в нашия разкопан град!!!! САМО ЧЕРНОМОРЕЦ
Да, Добруджа бяха новаци. Имаше много фенове от Добрич. Бяхме се слели в едно. Защо си мисля, че те ни поведоха - не съм сигурен обаче. Що се касае за мачът с ЦСКА: Помня го. Поведохме им за едно полувреме, а след това ни изравниха. Мъри Стоилов играеше там. Дори вкара гол от пряк свободен удар. Много ме беше яд след мача.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
Хмм,така и не мога да си спомня първото ми ходене на мач на Черноморец,спомените ме връщат до един мач в Ст Загора през 88 или 89 година,баща ми беше на командировка там и аз си хванах влака,нощувах при него и на другия ден отидох сам на мача,понеже бащата беше на работа.Паднахме с 2:1 като победния гол за Берое падна някъде 80-85 мин,а голмайстор за тях беше Митев,а за нас Вл.Стоянов.Иначе си спомням и за един мач срещу Сливен,ако не се лъжа тъкмо бяха станали носители на Купата на Бг,но ние без проблем ги бихме с 3:0,а за тях играеха Лечков,Валери Вълков,Парушев,Тинчев и т.н.Равенството с Етър,когато станаха шампиони.Иначе изброените мачове по-горе с Шумен и Ботев също ги помня.Сещам се и за един мач срещу Добруджа,от който зависеше оставането ни в А група и който за съжаление не успяхме да спечелим,а Валентин Станчев предполагам,че бая го е сърбял задника покрай псувните,които отнесе за пропуските си 

В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!