Първо и най-значимото: Най-важният трансфер във всеки един отбор е треньорът. Вчера се убедих, че Милен Радуканов е точният човек за ЦСКА. Категорично младият специалист трябва да бъде оставен да работи и след Нова година. Не мисля, че има нужда от доводи и аргументи за твърдението, фактите сами говорят. 5 мача- 5 победи. Перфектен тактик, добър психолог! А на мача с Локо се видя, че отборът лека-полека започва не само да печели, но и да играе добре. Точка. Толкоз за треньора.
Сега за селекцията.
- Първо и най-важно: селекцията се прави основно след като е ясно с кои играчи ще се разделиш, кои евентуално можеш да продадеш и кои не смяташ да ползваш. Иначе става както в последните 2-3 години в ЦСКА. Отборът се пълни с 40 и повече играчи, от които 20 са неизползваеми.
Конкретно за селекцията:
1. Първа и основна цел е запазването в състава на Райс М Боли. Ако това се окаже невъзможно вариантите са два: 1.1. купува се вратар- най-вероятно от чужбина . 2.2. И вторият вариант е не се купува никой. Иначе единствената възможност за българин е Стоян Колев, ако е във форма и ако Черноморец го пуснат за малко пари. Чужденец може да се вземе, ако е много добре проверен и е сигурно, че има нужните качества. В противен случай е най-добре да не се взима никой. Ще трябва да се залага поне за един полусезон на Караджов и Чавдаров. Защо да не бъде даден шанс и на Стойчев?! За използване в дългосрочен план може да бъде капариран или купен Пламен Илиев от Видима.
2. Отборът се нуждае от още един флангови играч. В момента единственото класическо крило в ЦСКА е Сашо Тонев. Той обаче е млад, все още неопитен и не е достатъчен само той на позицията. Румен Трифонов също може да играе на фланга, но ако не промени стила си и нещо в играта си, не става за титуляр в ЦСКА нито като бек, нито като крило. Според мен на отборът му е нужен по-скоро флангови играч за левия фланг с по-силен ляв крак, тъй като Тонев се справя по-добре в дясно. Димо Атанасов може би е добър вариант. Не знам какво става с този играч, но мисля, че е още в Локо Сф и Гигов би го пуснал без проблеми и за малко пари.
3. Ляв бек. ЦСКА от много години не може да намери точния човек на този пост. Ако на Грило няма да се разчита, ще трябва да се потърси човек и на тази позиция. Костадин Стоянов се справя там добре, когато играе, но той е опция и за централен защитник. А и трябва да има качествен заместник. Михаил Венков може би би свършил работа, но Литекс имат проблеми сега в защитата, а и по принцип от този клуб трудно се пазарува. Може и да се намери някой на българския пазар, ако не пак чужденец.
4. Вътрешен полузащитник. В дългосрочен план е хубаво да се потърси вече заместник на Тодор Янчев. Все пак капитанът е на 34 години. Уилям Тиеро го броя за сигурен напускащ. Чуват се хубави неща за Даниел Димов от Черно море. От друга страна ЦСКА има нужда и от още един по-офанзивен и креативен централен полузащитник. Да не говорим, че Маркиньос е много вероятно да бъде продаден зимата. Тогава става абсолютно задължително да му се намери качествен заместник. Но дори и да не бъде продаден бразилецът, опорните халфове остават трима(Янчев, Янев, Галчев) и има нужда от още един човек. Ако бразилецът обаче бъде продаден, трябва да се търси качествено попълнение от чужбина и със сигурност заместникът на Маркос става цел № 1 и тук трябва нещо наистина качествено, което вероятно ще струва и доста пари.
5. Централен нападател. Тибони, Илиев и Саидходжа трябва да бъдат разкарани. Остават Платини, Шеридън и Делев. Има нужда обаче от още един качествен нападател. Базил де Карвальо е добър вариант, а и Коко Динев едва ли ще прави спънки и ще иска много пари, в предвид и възрастта на играча- 29 години. Ако не стане, отново ще трябва да се погледне към чуждия пазар, но приоритет за ЦСКА тябва да са българските играчи и едва, ако няма подходящи на пазара или са много скъпи да се купува от чужбина. Това важи за абсолютно всички постове!
Зимната селекция на ЦСКА?!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Артилериста
- Контакти:
Re: Зимната селекция на ЦСКА?!
Хм... доста добро.С две думи казано така:
1.Да не пипат Радуканов
2.Да Оставят М'боли
3.Да вземат Хайри,Старокин,Димов и Де Карвальо.
[offtopic]Муши,Илиев Тибони както и ШЕРИДАН ВЪН ОТ ЦСКА НЕЗАБАВНО[/offtopic]

1.Да не пипат Радуканов
2.Да Оставят М'боли
[offtopic]Муши,Илиев Тибони както и ШЕРИДАН ВЪН ОТ ЦСКА НЕЗАБАВНО[/offtopic]

"ЦСКА-всичко започва и свършва така.Тези 4 букви са моят живот"
- Udoji90
- Контакти:
Re: Каква трябва да е селекцията на ЦСКА?!
Доста добър анализ си направил наистина, но май Шеридън няма да остане. Радуканов изобщо не го пуска вече, а предпочита Платини и Муши. Иначе си пропуснал да отчетеш Нелсън като един много добър типичен флангови играч, Делев също може да играе на фланга, така че стават най-малко трима. Също бих добавил и Трекаричи, който може да играе в центъра на халфовата линия, но и на крилото. Той обаче не получава никакво доверие напоследък и си мисля, че може и него да го разкарат. Непременно да си ходят Тибони, Илиев и Еспозито. Тиеро също бих го добавил към тях. За Муши и Грило се колебая, но по-скоро трябва да останат, за да има конкуренция на постовете им.
Централен защитник е нужен, защото само Акуаро, Попов и Еспозито са типични играчи за този пост. Стоянов и Виданов са по-скоро бекове. Ако Еспозито си тръгне, което е много вероятно, трябва още поне един човек на тази позиция. Иначе съм съгласен, че трябва още поне 1 човек на позициите крило, централен нападател и плеймейкър. Може би са нужни и опорен халф и ляв бек, но не чак толкова спешно. Колкото до вратарския пост, мисля, че трябва да се справим дори без Мболи. Чавдаров и Караджов не са толкова некадърни, колкото ги изкарват.
Централен защитник е нужен, защото само Акуаро, Попов и Еспозито са типични играчи за този пост. Стоянов и Виданов са по-скоро бекове. Ако Еспозито си тръгне, което е много вероятно, трябва още поне един човек на тази позиция. Иначе съм съгласен, че трябва още поне 1 човек на позициите крило, централен нападател и плеймейкър. Може би са нужни и опорен халф и ляв бек, но не чак толкова спешно. Колкото до вратарския пост, мисля, че трябва да се справим дори без Мболи. Чавдаров и Караджов не са толкова некадърни, колкото ги изкарват.
Последна промяна от Udoji90 на 15 ное 2010 14:13, променено общо 1 път.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
- Santiago Munezz
- Контакти:
Артилериста написа:Хм... доста добро.С две думи казано така:
1.Да не пипат Радуканов
2.Да Оставят М'боли
[offtopic]Муши,Илиев Тибони както и ШЕРИДАН ВЪН ОТ ЦСКА НЕЗАБАВНО[/offtopic]![]()
Само че едва ли някой ще ви даде,Хайри,Старокин,Димов и Карвальо...за Мболи да не говорим...
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]
- Артилериста
- Контакти:
Абе,момче казвам как ще е най-добре пък дали ще стане е друго вече.Седи си във синият форум и тва е тука робота нямаш

"ЦСКА-всичко започва и свършва така.Тези 4 букви са моят живот"
- Santiago Munezz
- Контакти:
Артилериста написа:Абе,момче казвам как ще е най-добре пък дали ще стане е друго вече.Седи си във синият форум и тва е тука робота нямаш![]()
Хаха....ще пиша където си искам,никъде не пише че на фенове на Левски е забранено да пишат във форума на ЦСКА.
Но щом толкова искаш оставям ви да си мечтайте,важното е че вече не бойкотирате !!!

[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]
Как го мислите това с играчи от Локо София и Черноморец? Отборите от челната петица супер много си надуват цените на играчите, а друг е и въпроса колко от тях изобщо искат да ни продават играчи..

Santiago Munezz написа:Артилериста написа:Абе,момче казвам как ще е най-добре пък дали ще стане е друго вече.Седи си във синият форум и тва е тука робота нямаш![]()
Хаха....ще пиша където си искам,никъде не пише че на фенове на Левски е забранено да пишат във форума на ЦСКА.
Но щом толкова искаш оставям ви да си мечтайте,важното е че вече не бойкотирате !!!![]()
Какво по-точно да си мечтаем да станем 31 кратни шампиони за 62 години ли или да станем най-успелият български отбор

Артилериста написа:Абе,момче казвам как ще е най-добре пък дали ще стане е друго вече.Седи си във синият форум и тва е тука робота нямаш![]()
По принцип е прав, от изброените само Карвальо можем да вземем, просто защото филосфията на Коко е да продава каквото може.
Просто не виждам как Черноморец ще се разделят с най-добрите си играчи за малко пари, а ние много нямаме. Същото нещо се отнася за играчи от отбори от челни позици (с изключение на Локо Пловдив). Ако тръгнем да купуваме играчи от България, си мисля, че ще е от средняците или от дъното на таблицата, реалностите са такива.

На мен във вчерашния мач а и по принцип много лошо впечатление ми направиха бековете ни и в частност рендето Минев.Мисля че е време да го махат и да се вземе някой който може да ЦЕНТРИРА като хората а не само да тича и да прави балтии!Също и ляв бек Коце Стоянов не е лош но си личи че не му е там мястото а по скоро в центъра на отбраната.Трифонов след силния старт сега е най-слабия ни играч.Грило също не става според мен трябва да се купи както казахте или Венков или Старокин ако не им искат космически цифри.Да не си правим илюзии за Мболи със сигурност напуска зимата а алтернативи няма!Другото е що годе добре за реалната ни цел този сезон - влизане в 3 ойката!