Ужас!Новата зала в София прилича на кашон за телевизор

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Parmalat

Ужас!Новата зала в София прилича на кашон за телевизор

Мнениеот Parmalat » 11 дек 2010 17:19

Първо искам да кажа че съм изключително много разочарован от залата която се строи в София.Тази зала трябваше да бъде модерна и красива,но вече почти завършена се вижда, че няма нищо общо с рендърите които бяха представени като проект.Най-лошото в случая е че тази нова зала изглежда типично социалистическа постройка.Още от начало трябва да ви кажа че без никакъв реален конкурс беше избран ГБС да строи тази зала които са строили такива зали по времето на соца като тази в Правец.
[center]Рендър на проекта[/center]
[center]Изображение[/center]

[center]Залата в почти завършен вид [/center]
[center]Изображение[/center]

Цитирам едно мнение от друг форум от човек който ги разбира повече тези неща и си направете сметката за какво става въпрос.

първо двете ферми ,които носят покрива са най-красивият елемент в целият дизайн. На всички рендери техните стоманени елементи бяха видими. В действителност обаче (поради някакви съображения може би) ги покирха с някакъв доста кофти изглеждащ плексиглас или подобен материал). Приех го това като някаква необходимост - ОК.
- после тези големи бетонни ъглови стени, тоест вторият елемент , който придаваше някакъв естетически издържан вид на залата също беше тотално разбит. Първо се говореше за открит бетон - супер, после явно отпаднало но поне тук на рендерите горе се вижда някаква качествена облицовка - ОК, а в дейстителност някакви еталбондчета като на сити центъра , малки прозорчета и покъртителен цвят...
- третият елемент, който горе-долу оправдаваше липсата на емблематичен дизайн беше семплото и що-годе стилно цветово оформление. Така като на картинката горе би изглеждала наистина добре. В сегашният си вид обаче нещата са доста зле..

Цялата работа вероятно бие на две неща - пестене от материали и може би предсрочно откриване с много тупане по гърдите. За тренировъчната зала какво да кажем, тя дизайн просто няма игрище с 4 стени и покрив във формат на кутия за обувки. И тук не става дума за мрънкане, тази зала е изключително важна и евала ,че най-накрая се започна но аз просто съм доста разочарован от реализацията до тук. Дано поне като се завърши целият проект да има малко по-приличен вид, макар че като виждам накъде отиват нещата вече съвсем съм оставил надежди да е някаква що-годе добре изглеждаща зала, с която да се гордеем. Просто ще имаме някаква с голям капацитет и това е.

Обаче след като обезобразиха тази зала изглежда и че тези хора пак без проект се канят да строят и нов национален стадион! :arrow:

Решено - новият национален стадион ще е до Горубляне

От "Метро" се съгласили да опразнят парцела в името на националите

Новият национален стадион ще е накрая на София, близо до Горубляне, научи Sportline.bg. Единствената пречка до момента за проекта - фирмата за търговия на едро "Метро" се е съгласила да вдигне магазина си от парцела, след като е получила обещание за по-апетитно място. Така от тук нататък всичко е в ръцете на министър Нейков, който предстои след Нова година да направи работна група. Тя трябва да ангажира проектанти, инжгенери и друг технически персонал, който до лятото да е готов с идеята за национален стадион край Горубляне.

Съоражението ще е за минимум 50 000 зрители. С изработката му пък ще се ангажира отново "Булгарстрой", която вдига в ускорени срокове и спортната зала на "4-и километър
http://sportline.bg/news/73171/%D1%8...8F%D0%BD%D0%B5

Ако и така ще строят новия стадион като тази зала...просто жалка работа,но хората са си го казали с право "Хубава работа ама българска".
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Re: Ужас!Новата зала в София прилича на кашон за телевизор

Мнениеот Love_ » 11 дек 2010 17:31

Какво ме ебе КАК ИЗГЛЕЖДА, на мене ми харесва всеки ден минавам покрай нея. Стига да стане за времето, което е определено всички екстри да работят перфектно и след като е създаден разни плачливи лайнари да не е издраскат цялата !
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 11 дек 2010 17:34

slavia1913 написа:E тва е българина винаги недоволен. Абе ай калъф аз да те попита по-добре-грозна но съществуваща зала или красива ама само на картинки. Ме в послединте години се наглудахме на много хубави 3D моделчета за много стадиони, а колко в действиетленост се случиха. Не е важното да е красиво, важното е да върши работа, а това ще го прави съм сигурен. Аман от вечно пискащи хора за нещо в тази държава. Първо е - Що няма зали? После е - Що е толкова скъпа? Нататък - Що е толкова грозна? Не трябваше да се парви. Абе няма угодия... Белградска арена също не е по-красива, като седиш пред нея прилича на ковчег, србите едва ли са пискали... Простия до шия.

Говориш на изуст не ми се рови сега да ти покажа няколко проекта които започват скоро строеж на стадион в Албания да видиш каква красота просто.Ние тук така сме свикнали да е грозно ама да го имаме,а ако се огледаме какво правят край нас ще се покрием някъде от срам.Тук става върос за точно посочен проект който беше удобрен да се строи по него,а какво излика?Че всъщност това което се строи няма нищо общо с даденият проект все едно се строи нова зала.
[center]R.I.P[/center]

slavia1913
Контакти:

Мнениеот slavia1913 » 11 дек 2010 17:40

Ами Албания нямат абсолютно никакви пътища, ама имат красива зала? Ебахти и логика.(тук трябва да отбележа, че съм живял 9 месеца в Албания за да не се каже, че пак говоря на изуст)Също така залата има да се строи още известно време и могат да се сложат някви панели, които да и додадът друг вид. По самият проект бяха направени много промени, намалиха размерите, за да намалят парите, за да може да я има тази зала. Но пак не мога да схвана каква е тази болка за умирачака за красотата. Като бях в Мюнхен, хората не се редиха да снrмат Алианц Арена? Важното е да върши работа, а не как изглужда, ако ще и тя като тренировачната зала да леше като кутия за обувки пак нямаше да ми пука. Важното е, че повеч няма да мръзна по Универсиада, Христо Ботев и другите дупки...
Последна промяна от slavia1913 на 11 дек 2010 17:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kireto2
Контакти:

Мнениеот kireto2 » 11 дек 2010 17:41

Вчера минах покрай залата и много ми хареса как изглежда!

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Мнениеот sMotLiO » 11 дек 2010 17:44

Някои хора да спрат да съдят всичко по външния вид ли,какво?
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 11 дек 2010 17:47

plamenski написа:Абсолютно си прав - този е пълен калъффффф.
Остави го и не се занимавай .

Това го очаквах точно от фен на Нафтата. :lol: Хора в белите страни строят нещо така както е посочено,а при нас важното е да се построи,а дали ще изглежда като първоначалния проект на кой му пука ама има хора на които им пука.
[center]R.I.P[/center]

jorovg
Контакти:

Мнениеот jorovg » 11 дек 2010 17:48

Много некоректно представени снимки. Проектът е със северно изложение, а реалната снимка с източно и се вижда задната част на залата от юг. Хайде сега намери снимки на реалната зала от север и пак пусни темата

slavia1913
Контакти:

Мнениеот slavia1913 » 11 дек 2010 17:49

Бях в тренировачната зала, еми няма такъв кеф да тренираш там. Всичко е перфектно. В голямата зала са вложени доста пари за да се използват материалин, които да да помагат за перфектна акустика по време на концерти.
Още един въпрос. На това място имаше и проект за МОЛ, виждал съм го с очите си, защото роднина го е правил. По-добре красив МОЛ или грозна спортна зала?

trex
Контакти:

Мнениеот trex » 11 дек 2010 17:50

Прав си пич. НЕ ТРЯБВА да има зала в София. Националният стадион трябва да не е в София. Левски да се премести в гр.Левски, а ЦСКА в Микрево(а може и на друго място, но да не е в София). Защо само ще загрозявате този хубав и добре устроен град с тези противни сгради. Нека веднага се спре и строежа на метрото. По-добре ги вдигнете в по-малки градове. Сигурен съм, че останалите 7 големи града с радост ще построят тези спортни съоражения. Ако се замислиш снимката и проекта са от 2 различни страни на залата ;) И така всеки недоволен от залата моля на протест под наслов НЕ НА СПОРТА! А може би недоволни от всичко на протест ОСТАВКА :lol:

Върни се в “Свободна зона”