Свързаността Спортклуб-Локомотив Пловдив

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Свързаността Спортклуб-Локомотив Пловдив

Мнениеот Пловдив1926 » 08 окт 2010 11:10

Повод за темата е най-новата статия в онлайн музея на Локомотив Пловдив. Това е една статия, която всеки един локомотивец трябва да прочете!

Свързаността Спортклуб-Локомотив Пловдив: най-скорошни свидетелства
Публикувано на 08 окт 2010 от Ангел Ангелов

Повод за днешната статия е отминалият 5 октомври. На тази дата през 1949г. Спортклуб встъпил в обединение с ЖСК. Приобщавайки най-малобройната спортна организация в града, Спортклуб от 1951г. живее с полученото по този начин име – Локомотив Пловдив.

Трябва да се подчертае, че приемствеността Спортклуб-Локомотив Пловдив е посочвана и утвърждавана на многобройни места в българската преса или футболна литература. Това се прави вече над шест десетилетия. Проблемът досега бе, че, макар и общоприета – тази приемственост бе представяна по обърнат начин. По оня начин, който внезапно обявили през късната есен на 1966г.

Свързаността между Локомотив Пловдив и Спортклуб: най-скорошни свидетелства
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

ПЛОВДИВ ВИ ОБИЧА
Контакти:

Re: Свързаността Спортклуб-Локомотив Пловдив

Мнениеот ПЛОВДИВ ВИ ОБИЧА » 08 окт 2010 11:35

Много добра статия, според мене. Пълна с цитирани източници и то на хора, които са считани за добри в тази сфера, а да не говорим, че единия е жив свидетел на тези събития, свързани с любимия ни клуб! Предполагам, че ако е имало някакви скептици по темата, сигурно вече са изчистили всички детайли! Но аз имам въпрос - кога ще излезе книгата "От тук започва любовта" (мисля, че така се казваше)?
Страхувайте се, треперете, крийте се - има една скрита сила, една невидима заплаха за всички вас във В група!

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 08 окт 2010 11:46

Мдаа, страхотна статия подплатена с "факти". Аз досега обаче, освен жълтите, не съм чул някой да не осъзнава връзката Спортклуб-Локомотив. Даже помня, как през 1984 година празнувахме 1000 гол на Локомотив на най-високо ниво. Вкара го Едо срещу Шумен. Интересното обаче е, че за да излезне сметката, са взети на предвид и головете на Спортклуб от националната футболна дивизия 1939 и 1940 година. Ама какво ли се обаждам, тук става въпрос за мнението на доайените в българската статистика и история като софиянеца Пайташев и варненеца Райков. Към техните думи няма какво да се допълни.

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 08 окт 2010 11:51

[offtopic]Тази тема ще я модерирам лайв. Всякакви опити за превръщането и в първите страници на ДСО Енергия ще доведът до ограничаване на достъпа до форума на съответния злонамерен потребител.[/offtopic]
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 08 окт 2010 11:56

staria написа:Мдаа, страхотна статия подплатена с "факти". Аз досега обаче, освен жълтите, не съм чул някой да не осъзнава връзката Спортклуб-Локомотив. Даже помня, как през 1984 година празнувахме 1000 гол на Локомотив на най-високо ниво. Вкара го Едо срещу Шумен. Интересното обаче е, че за да излезне сметката, са взети на предвид и головете на Спортклуб от националната футболна дивизия 1939 и 1940 година. Ама какво ли се обаждам, тук става въпрос за мнението на доайените в българската статистика и история като софиянеца Пайташев и варненеца Райков. Към техните думи няма какво да се допълни.

Всъщност хората, които се занимават с историята на Ботев признават връзката. Поне хората, които четат и се интерисуват от фактите, а не от преданията...

Накрая, ще отбележим и този факт: „Футболните битки за Пловдив” е издание на Фондация „Бъдеще за ПФК Ботев 1912”, а единият от авторите не крие пристрастията си към градския съперник на Локомотив Пловдив.

Прави чест както на издателите, така и на съавтора, че техните клубни симпатии не са помрачили обективността и коректността на „Футболните битки за Пловдив”.

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 08 окт 2010 12:05

Пловдив1926 написа:
staria написа:Мдаа, страхотна статия подплатена с "факти". Аз досега обаче, освен жълтите, не съм чул някой да не осъзнава връзката Спортклуб-Локомотив. Даже помня, как през 1984 година празнувахме 1000 гол на Локомотив на най-високо ниво. Вкара го Едо срещу Шумен. Интересното обаче е, че за да излезне сметката, са взети на предвид и головете на Спортклуб от националната футболна дивизия 1939 и 1940 година. Ама какво ли се обаждам, тук става въпрос за мнението на доайените в българската статистика и история като софиянеца Пайташев и варненеца Райков. Към техните думи няма какво да се допълни.

Всъщност хората, които се занимават с историята на Ботев признават връзката. Поне хората, които четат и се интерисуват от фактите, а не от преданията...

Накрая, ще отбележим и този факт: „Футболните битки за Пловдив” е издание на Фондация „Бъдеще за ПФК Ботев 1912”, а единият от авторите не крие пристрастията си към градския съперник на Локомотив Пловдив.

Прави чест както на издателите, така и на съавтора, че техните клубни симпатии не са помрачили обективността и коректността на „Футболните битки за Пловдив”.

Аз имах предвид форумните гурута.

Потребителски аватар
Loko_Maina
Контакти:

Мнениеот Loko_Maina » 08 окт 2010 12:21

Рано или късно истината ще излезе наяве, защото както знаем- ТЯ МОЖЕ ДА ЗАКЪСНЕЕ, НО НИКОГА НЕ ИЗНЕВЕРЯВА НА ТЪРСЕЩИТЕ Я!
Рождената година 1926 може да изнервя само крайни симпатизанти на "най-стария ФК в България", който на всичкото отгоре от година на създаването си /1912/ до 1918 год. т.е. цели 6 години- кой знае защо и как- няма изигран нито един мач!!!
Обаче няма да се отклонявам. Тук говорим за "любимеца на град Пловдив", както от създаването си през 20-те години на 20 век до средата на 60-те години /когато Градския Комитет и Окръжния Комитет на БКП си заплюха АСК Ботев / АФД Тракия за партиен фаворит/ са го наричали много пловдивски и национални вестници.

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 08 окт 2010 13:32

Снимката на вестника в по-голям размер за тези, на които им е трудно да разчетат тази на сайта:

Изображение

ПЛОВДИВ ВИ ОБИЧА
Контакти:

Мнениеот ПЛОВДИВ ВИ ОБИЧА » 08 окт 2010 15:21

Най-хубавото нещо от цялата работа, за мене е, че като изключим оази филмирана част, тези истинските фенове на Ботев, които са писали тази книга признават равенството между Спортклуб и Локомотив! Смятам, че гурутата, които визира staria, могат веече да замълчат до края на жалкото им съществуване! Адмирации за положения от авторите труд! Истината винаги излиза наяве!!!!! Не мога да се сдържа:
САМО ЛОКО! САМО СПОРТКЛУБ!!!
Страхувайте се, треперете, крийте се - има една скрита сила, една невидима заплаха за всички вас във В група!

anton petrov

Мнениеот anton petrov » 08 окт 2010 21:41

В един от вестниците които преглеждах пишеше че началото на Спортклуб е поставено през 1924г.от бивш член на управата на СК.Б.........
Може ли да ми кажете вашето мнение за това.

Върни се в “Локо Пловдив”