Aвтор: Стефан Попов
30.09.2010 | 12:23
От кой отбор си?
"Както окото е потребно за светлината, ухото за звукът, а разумът за разбирането и на най-простите истини, така също науката, образованието и развитието са потребни за който и да е народ, за да достигне до известна степен на своето благосъстояние..."
Христо Ботев
Слънцето се „ражда“ от изток и „умира“ на запад. Това е така, откакто свят светува. Вчерашната футболна среща, между „Ботев“ и Димитровград, потвърди символично този всекидневен цикъл. Ботевизмът живееше на трибуна изток и умираше на трибуна запад!
Такъв срам, какъвто изпитах вчера вечерта, не бях изпитвал никога! Срам от определени индивиди, самоопределящи се за привърженици на „Ботев“!? Всъщност, нека не се лъжем, а да назовем нещата с истинските им имена! „Ботев“ има привърженици, които са срам за ботевизма и идеята „Ботев“! Тук не става дума само за футболна култура. Тук говорим за предателство към идеята, името и гордостта на клуба!
А може би не е така! Предателството е тогава, когато предадеш идеята! Дълбоко се съмнявам, че въпросните „привърженици“ някога са я носили в себе си! Да, те сигурно искат „Ботев“ да върви напред, сигурно ходят на всеки мач и в Пловдив и навън. Сигурно са тъжни при загуба и щастливи при победа. Какво от това? Това го правят всички привърженици,на всички отбори в България и по света!
Да си ботевист е привилегия и отговорност! Много хора това нито го разбират, а вероятно не са го и чували! За какво идвате на стадиона? Да подкрепяте „Ботев“, без значение какво се случва на терена, или да плюете и псувате, като каруцари?
Още по-интересно! Кого плюете и псувате? Кога и къде го правите?
Вчера слушах как въпросните „привърженици“ крещяха на Марин Бакалов, че е боклук, мишка, нещастник и т.н. В петата минута на мача със „Загорец“ други „привърженици“ почнаха да псуват играчите, че за нищо не стават! В петата минута!!!
Добре, не харесвате Марин Бакалов, не харесвате част от футболистите. Какво харесвате? Харесвате семките по тротоарите? Харесвате сянката на дърветата, като е слънчево времето? Харесвате си чадърите, като завали дъжд? Харесвате „Ботев“, само когато бие?
Факт е, че на западната трибуна има немалко недоволни от това как се развива „Ботев“! Ядосани бивши служители и треньори, с техните приятели. Ядосани майки и бащи на деца, които не играят вече в „Ботев“. Фенове на Пичони, италианците и т.н.
Това е нормално! Всеки има някакви предпочитания - за треньор, за футболисти, за тактика! Ненормалното е, като някакви диви селяни, да псувате легенда на клуба! Бакалов, хубав или лош, е легенда на „Ботев“! Това никой никога не може да му го отнеме!!! Той е давал и дава нещо за клуба! Вие какво сте му дали на този клуб? Семките под седалките? Псувните и обидите?
Единственото хубаво е, че въпросните са малцинство на стадиона, но е опасно да се мълчи, защото има много умерени привърженици, които не се информират каква е реалната ситуация в клуба, а биват повлиявани от такива грозни подвиквания!
Слава Богу, че я има трибуна изток! В нея е истината! Само там подрастващите ботевисти могат да усетят магията да бъдеш верен на идеята, а не на спортния резултат! Само там можеш да усетиш безрезервната обич и надежда! Шапки долу пред тези, които не спряха да пеят и да подкрепят отбора, дори след злополучните дузпи!
За всички недоволни от това как върви „Ботев“ имам едно сензационно предложение, което може да направи така, че те да променят нещата към по-добро! Платете си членския внос!!! Ходете на общите събрания, казвайте си упреците, болките и предложенията! Сигурно не знаете, но това е формата на управление в „Ботев“! Вашите псувни и обиди не помагат на „Ботев“! Нито по време на мач, когато момчетата имат нужда от подкрепа от трибуните, нито по което и да било време!
Има си начини да си изкажете мнението! Ще бъдете чути! Не срамете името на клуба!
„Ботев“ Пловдив е уникален за България клуб, като начин на управление. От началото на шампионата „жълто-черните“ нямат загуба, на първо място са и това е простата спортно-техническа аритметика! Клубът започна да се грижи за стадиона! Оправи се осветлението, таблото, озвучителната уредба, паметникът. Започна да се маха и джунглата зад секторите! Клубът има официален сайт, радио, пресаташе. Подписаха се договори с големи спонсори. Спортно-техническият щаб има осигурена екипировка, феновете могат да си купуват екипи на отбора. Предстои да се прави магазин, да се подобрява спортната база...
Продължавайте в същия дух! Псувайте, хулете....пък знае ли човек? Някой ден Онзи може да се върне отново на бял кон и да ви спаси от Бакалов и компания!
А за момчетата в отбора...Горе главите! Вие играете за клуб, който е виждал и хубави и лоши моменти! Оставете сърцата си на терена за БОТЕВ, а тогава, дори да загубите, Пловдив ще ви обича!
От кой отбор си ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- sorcererals
- Контакти:
От кой отбор си ?
Re: От кой отбор си ?
Браво! Отново страхотен коментар на Стефан Попов! Добре, че има хора като него, а дано да има и такива, които да го прочетат и да си вземат поуките!
САМО БОТЕВ
САМО БОТЕВ

Страхотно казано.Аз вчера бях на трибуна запад и бях зрител и слушател на това
"недоволство".Този начин на поведение настина не подхожда на истински Ботевисти.
Не мога да си обясня от какво е породена тази злоба и ярост,но най-вероятно това
изкривено разбиране на играта футбол е вродено на някой хора и те ще се отнасят
към нея винаги по този начин-дори и Абрамович да дойде на Колежа.
Хубавото е,че това са само отделни индивиди и всичко си е за тяхна сметка.
ОБИЧАМ БОТЕВ ПЛОВДИВ.
"недоволство".Този начин на поведение настина не подхожда на истински Ботевисти.
Не мога да си обясня от какво е породена тази злоба и ярост,но най-вероятно това
изкривено разбиране на играта футбол е вродено на някой хора и те ще се отнасят
към нея винаги по този начин-дори и Абрамович да дойде на Колежа.
Хубавото е,че това са само отделни индивиди и всичко си е за тяхна сметка.
ОБИЧАМ БОТЕВ ПЛОВДИВ.
Първи се родихме,последни ще умрем!
- Един град-един отбор
- Контакти:
БОТЕВ ПЛОВДИВ
Символ на град Пловдив от 12 март 1912 година.
ПЛОВДИВ Е САМО НАШ!
Символ на град Пловдив от 12 март 1912 година.
ПЛОВДИВ Е САМО НАШ!
Браво на автора! Дано всеки който прочете статията, да се замисли малко над собствените си действия! И бездействия!
Винаги съм смятал, че в Ботев Пд всеки има право на мнение. Вчера, по време на мача, се оказах до въпросните привърженици. (Двама по-отявлени "викачи" и петима техни приятели, който не бяха много наясно, да ги подкрепят ли или не) Не ми стана приятно от отношението им към отбора и треньора. Ние сме привърженици на Ботев и в сърцата ни, са всички тези футболисти, които са се нагърбили да носят жълто-черната фланелка. От най-силния, до най-слабия. Всички те заслужават нашата подкрепа на стадиона! Тяхното поведение ме накара да се срамувам. Но още по-странно беше, че когато те скандираха "Пичони", аз крещях Марин Бакалов. И крещях само аз! Това ме натъжи. В неделя, аз пак ще бъда на стадиона и пак ще скандирам името на Марин. Дано ме чуе, за да знае, че аз му вярвам. Ако и вие му вярвате, елате в неделя и пейте с цяло гърло.
Винаги съм смятал, че в Ботев Пд всеки има право на мнение. Вчера, по време на мача, се оказах до въпросните привърженици. (Двама по-отявлени "викачи" и петима техни приятели, който не бяха много наясно, да ги подкрепят ли или не) Не ми стана приятно от отношението им към отбора и треньора. Ние сме привърженици на Ботев и в сърцата ни, са всички тези футболисти, които са се нагърбили да носят жълто-черната фланелка. От най-силния, до най-слабия. Всички те заслужават нашата подкрепа на стадиона! Тяхното поведение ме накара да се срамувам. Но още по-странно беше, че когато те скандираха "Пичони", аз крещях Марин Бакалов. И крещях само аз! Това ме натъжи. В неделя, аз пак ще бъда на стадиона и пак ще скандирам името на Марин. Дано ме чуе, за да знае, че аз му вярвам. Ако и вие му вярвате, елате в неделя и пейте с цяло гърло.
- Plovdivskia Grand
- Контакти:
Прекрасна статия,просто великолепна!Всичко е казано абсолютно точно!Не знам дали е удачно в този форум да кажа името/по-точно прякора/на човека кото псуваше най-активно Марин Бакалов заедно още няколко негови приятели?Бях изключително неприятно изненадан!Въпросният индивид беше в този мач фен на "Пичони и сие"а не на "Ботев"Пловдив!
Факт е, че на западната трибуна има немалко недоволни от това как се развива „Ботев“! Ядосани бивши служители и треньори, с техните приятели. Ядосани майки и бащи на деца, които не играят вече в „Ботев“. Фенове на Пичони, италианците и т.н.
Много точно си го написал майна.И аз вчера бях на ТЗ и ма беше срам да слушам псувни до девето коляно,но си прав че това са малко хора.Между другото те самите се определят като "истински ботевисти"
Много точно си го написал майна.И аз вчера бях на ТЗ и ма беше срам да слушам псувни до девето коляно,но си прав че това са малко хора.Между другото те самите се определят като "истински ботевисти"
Най-недоволен от подписания договор с болници Алахбадем останал поч(т)етния президент защото обичал баклавата с............................орехи.
как може да се прави тема,че двама човека били псували.акцента трябва да е пак върху трахотната публика която въпреки дъжда пак беше супер.не може да се сравняват 3000 с 2.така,че темата е безпредметна
защо феновете на локо харесват коко динев,а митьо-пищове не-и двамата са богати,известни, дебели,имат много жени около себе си и порят женичките си като риби?ами явно феновете на локо не харесват митьо пищова ,защото не обичат джакузитата
nikullas написа:как може да се прави тема,че двама човека били псували.акцента трябва да е пак върху трахотната публика която въпреки дъжда пак беше супер.не може да се сравняват 3000 с 2.така,че темата е безпредметна
А ти знаеш ли, защо падна совалката Дискавъри? Совалка за 4,5 милиарда долара падна, заради гайчен ключ!
Не съм за цензура и авторитаризъм. Нека всеки да си пее, каквото му е на сърце! Но ако оставми тези "двама" да крещят "мишка" по адрес на М. Бакалов, ще сме страхливи путьовци, който не заслужават да следват идеите на Хр. Ботев!