За или против Силвано Пранди!?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

За или против Силвано Пранди!?

Мнениеот danko_sot » 27 сеп 2010 21:38

Здравейте. Дълго се чудех как да кръстя темата. Иска ми се преди всичко да чуя коментари на компетентни хора на тема "волейбол". Аз специално не я разбирам толкова добре тази игра. Иска ми се да чуя вашето мнение за треньора Пранди, съставът, който пуска той, къде грешим, къде имаме резерви, кои са слабите ни звена в отбора. За съжаление в България малко хора разбират наистина детайлно играта и повечето пъти няма много анализи и коментари след подобни представяния.
Ще се опитам все пак да формирам мнение по зададената от мен тема. На първо време се вижда в отбора ни, че има проблем с посрещането. Тодор Алексиев е една от дупките в отбора, главно в посрещането, когато играта загрубее и градусът на напрежение се покачи. Тошко разполага с добър блок и атака, но защитата и посрещането му куцат. Дотук добре. Но на негово място в отборът влезна Ники Пенчев, който според моето лично мнение беше един от най-добрите ни играчи днес и някой от старите момчета трябва да се засрамят от това, че този 18-годишен младеж играе много по-добре от тях. Това момче стабилизира посрещането, донякъде и играта в защита, но въпреки това проблемът с организацията на играта си остана. Жеков дори и при перфектно посрещане беше колеблив в някои моменти. Да не говорим колко пъти докосва мрежата при блок, вероятно умората от вчерашния мач си казва думата при него. Въпросът е защо Пранди не го замени. Италианецът всъщност го направи, но едва за няколко минути. Просто се вижда, че този Митев дето го взеха от плажовете не може да вдигне една топка като хората. Другият близнак вероятно щеше да се справи по-добре. Но... Изобщо за мен в днешния мач се усети умора в нашите момчета. Истина е, че при Мартин Стоев нашите бяха по-добре физически подготвени, отколкото при Пранди. Владо Николов не е машина да играе постоянно, но прави впечатление, че във важни моменти Владо прави грешки при ситуации, в които е задължен да спечели точка. Т.е. и неговите лидерски качества ги поставям под съмнение, но друг е въпросът, че друг по-голям лидер в този отбор трудно ще се намери. Може би единствено Матей Казийски, но и неговото време ще дойде предполагам. Между другото Матей е капитан на Тренто доколкото знам. Днес лошо впечатление ми направи и това, че отборът играеше много разпиляно, не видях отборна игра, подсигуряване и такива неща, които миналата година при Пранди бяха най-силният ни коз. Чудя се дали проблемът не е в това нововъведение да опитваме постоянно да правим тройни блокади. При това положение остава един играч по-малко, който да се опитва да подсигури зад правещите блокада, тези зад тях съответно си мисля, че са принудени да се дръпнат малко по-напред в полето и по този начин дълбоките топки след отбила се в блокадата ни топка не могат да бъдат обирани от нашите. Нещо, което се наби на око днес. Изобщо играта ни в защита беше трагична днес. Не може Пранди да не дава нито минута почивка цял мач на Владо, който е на години вече, а и на Матей, който не е машина. За Жеков стана дума вече, че той просто няма алтернатива ми се струва с това момче от плажния волейбол. Видя се, че Соколов страшно раздвижи играта, но и това не стигна за обрат. Бих дал положителна оценка и на включилият се в мача център Гоцев, добро представяне за него. Но се вижда, че ни липсва малко височина в центъра, друго щеше да е ако Теодор Тодоров беше здрав. Общо взето това ми е мнението за играта и отбора. За съжаление трудно мога да съм оптимист за представянето ни оттук нататък след всичко това, което написах. Естествено, че Пранди си носи кръста, но той е световноизвестен и всепризнат специалист. Лично аз виждам, че съпреживява всичко случващо се и неуспехите на отбора, мъчи се да промени някои неща, но и той допуска грешки. Както всеки разбира се. Но това с тройната блокада наистина ми се струва глупаво. Пречи ни на играта в защита. На кантар съм за Пранди. От една страна искам да изчакам първенството да свърши, да чуя неговите обяснения и тези на момчетата. Но може би ще си тръгне след края на това първенство, особено при подобно представяне и в следващата група. Според мен има един човек, който може да ни направи шампиони и той се казва Радо Стойчев. Мисля си че ако Данчо Лазаров успее да го навие да поеме отбора, това би било страхотно. Но нека да не избързваме и да слагаме каруцата пред коня, нека видим Сеньо Пранди на какво е способен оттук нататък. Моето мнение е, че оттук нататък трябва да се даде много повече шанс на Соколов, Пенчев, Гоцев, Вальо Братоев също.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
Levskar_90

Re: За или против Силвано Пранди!?

Мнениеот Levskar_90 » 27 сеп 2010 21:42

Против :!:
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Потребителски аватар
Messinho
Контакти:

Мнениеот Messinho » 27 сеп 2010 21:43

Твърдо "ЗА" !
08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3

ЦСКА ДО ГРОБ!!!
Изображение

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 27 сеп 2010 21:43

Сравни нивото на волейбола ни с нивото на футбола ни и това май ще е отговора на въпроса.

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 27 сеп 2010 21:44

За мен грешката,която прави е,че държи Соколов резерва

Потребителски аватар
TheClub
Контакти:

Мнениеот TheClub » 27 сеп 2010 21:46

Пак ли ще правим същата грешка както във футбола? В момента отбора ни е страхотен липсва нещото... Ама това нещо се се губи .. Във всичките ни спортове..

Потребителски аватар
Gretna

Мнениеот Gretna » 27 сеп 2010 21:46

Гледах го мача и си мисля,че нашите са големи артисти. В четвъртия така се увлякоха че, за малко да го вземат, добре че после се осъзнаха и спазиха тактическа дисциплина. Никой не оже да ме убеди, че в този мач националите не играха за да паднат. Дано само не са си направили грешно сметките. Не би трябвало Франция да пада с голяма разлика защотото тогава цял свят ще ги сочи а и да не забравяме какво стана когато французите мамят ( ЮАР).

Пранди е голям треньор и много добре смята.

Успех лъвчета и да схрускате всички в другата група.

Потребителски аватар
NFB_Bgfen
Контакти:

Мнениеот NFB_Bgfen » 27 сеп 2010 21:47

Твърдо за Пранди.Не виждате ли че той направи отбора ни е един от най младите в света в момента.Миналата година когато станахме 3-ти на европейското беше уникален треньорът сега след две загуби вече неразбирал от волейбол аман от разбирачи.
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 27 сеп 2010 21:48

Gretna написа:Гледах го мача и си мисля,че нашите са големи артисти. В четвъртия така се увлякоха че, за малко да го вземат, добре че после се осъзнаха и спазиха тактическа дисциплина. Никой не оже да ме убеди, че в този мач националите не играха за да паднат. Дано само не са си направили грешно сметките. Не би трябвало Франция да пада с голяма разлика защотото тогава цял свят ще ги сочи а и да не забравяме какво стана когато французите мамят ( ЮАР).

Пранди е голям треньор и много добре смята.

Успех лъвчета и да схрускате всички в другата група.

Тоз пък.Ако бяхме втори се падахме в много по-лесна група от тази,в която ще бъдем сега.Само ненормалник може да си мисли,че сме паднали нарочно

Потребителски аватар
plovdivchanina
Контакти:

Мнениеот plovdivchanina » 27 сеп 2010 21:49

Естествено, че ЗА нищо толкова трагично не се случило не сме отпаднали от Световното да отиваме в тежка група за втората фаза, но нашите определено играха добре просто им липсваше шанс пък и дори да се провалим на това Световно факта, че имаме силен национален отбор по волейбол си остава. През 2007 се провалихме на Европейското и две години по-късно бяхме трети така, че радвайте се че имаме силен национален отбор не може винаги да печелят медали конкуренцията е убийствена, а освен това и не всеки ден се получава играта.

П.П. Ники Пенчев прави страхотно първенство помнете ми думата той ще е новия лидер на националния отбор!!!
Изображение

Върни се в “Волейбол”