Раждането на една легенда

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
suni

Раждането на една легенда

Мнениеот suni » 09 сеп 2010 19:25

... или как Нако Чакмаков постави на колене Цола Драгойчева
На днешната дата преди 62 години единайсет бедни момчета от работническите квартали на София поставят на колене с 3:1 галениците на Цола Драгойчева от първия ведомствен клуб на социалистическа България ПСК Левски и слагат началото на легендата ЦСКА с първата титла на „армейците".

След два гола на Миланов легендарният капитан Нако Чакмаков подпечатва триумфа в годината на основаването на новото дружество. Той е на практика и треньор на младите ентусиасти, докато за физическата им подготовка се грижи боксьорът Константин Николов (Замората).

Лишени от финансови облаги, младите „септемврийци" играят за по едно парче офицерски плат, но в сърцата им вече гори онзи неугасим пламък, който ще покори Аякс, Нотингам и Ливърпул. Нима оядените фаворити на властта имат шанс срещу духа на великата българска армия, която няма загубена битка през 20-и век?

Ето и състава на „Септември при ЦДВ" от 09.09.1948 г.:

Стефан Геренски, Борислав Футеков, Манол Манолов, Димитър Цветков, Никола Алексиев, Нако Чакмаков (капитан), Димитър Миланов, Стойне Минев, Стефан Божков, Никола Божилов, Кирил Богданов.

http://www.sport1.bg/sport1/node/186958

ЦСКА завинаги !
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

slavia1913
Контакти:

Re: Раждането на една легенда

Мнениеот slavia1913 » 09 сеп 2010 19:36

Айде, айде вие не сте били фаворити на власта. :lol: Стига глупости.

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 09 сеп 2010 19:36

Само ми обясни кой е тоя отбор "Септември при ЦДВ".Не целя заяждане както и ти сигурно не целиш.

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 09 сеп 2010 19:38

donpacko написа:Само ми обясни кой е тоя отбор "Септември при ЦДВ".Не целя заяждане както и ти сигурно не целиш.

„Септември“ при Централния дом на войската („Септември“ при ЦДВ) е първото име на ПФК ЦСКА. С това име отборът играе през сезоните 1947-1948 и 1948-1949. Треньори на отбора са били Константил Николов-Замората и Крум Милев.
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 09 сеп 2010 19:40

Защо ги пускате тия теми?Всеки знае какво ще стане ако не се заключи темата:200 страници,190 от тях ще съдържат ключовите думи ''прасета'' ''говеда'' ''комунисти'' и т.н....
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 09 сеп 2010 19:47

delqnski47 написа:Защо ги пускате тия теми?Всеки знае какво ще стане ако не се заключи темата:200 страници,190 от тях ще съдържат ключовите думи ''прасета'' ''говеда'' ''комунисти'' и т.н....

Може това да му е целта. Абсолютно ненужна и безмислена тема, която ще доведе единствено до обиди между по-буйните потребители.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 09 сеп 2010 19:49

suni написа:... или как Нако Чакмаков постави на колене Цола Драгойчева
На днешната дата преди 62 години единайсет бедни момчета от работническите квартали на София поставят на колене с 3:1 галениците на Цола Драгойчева от първия ведомствен клуб на социалистическа България ПСК Левски и слагат началото на легендата ЦСКА с първата титла на „армейците".

Супер яко!!! :)
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 09 сеп 2010 19:53

suni написа:... или как Нако Чакмаков постави на колене Цола Драгойчева

След два гола на Миланов легендарният капитан Нако Чакмаков подпечатва триумфа в годината на основаването на новото дружество. Той е на практика и треньор на младите ентусиасти, докато за физическата им подготовка се грижи боксьорът Константин Николов (Замората).

Лишени от финансови облаги, младите „септемврийци" играят за по едно парче офицерски плат, но в сърцата им вече гори онзи неугасим пламък, който ще покори Аякс, Нотингам и Ливърпул. Нима оядените фаворити на властта имат шанс срещу духа на великата българска армия, която няма загубена битка през 20-и век?

Ето и състава на „Септември при ЦДВ" от 09.09.1948 г.:

Стефан Геренски, Борислав Футеков, Манол Манолов, Димитър Цветков, Никола Алексиев, Нако Чакмаков (капитан), Димитър Миланов, Стойне Минев, Стефан Божков, Никола Божилов, Кирил Богданов.

http://www.sport1.bg/sport1/node/186958

ЦСКА завинаги !

Бях в първия отбор на "Септември" при ЦДВ

Един ден през 1948 г. ме извика полк. Мирски - началник отдел в МНО. Каза, че ще правят отбор на армията. За целта обединиха два пролетарски отбора: „Септември" и „Спортист". По-известните играчи в началото бяхме: Стефан Божков, Борис Трънков, Димитър (Пижо) Миланов, Георги Цветков, Нако Чакмаков, Стойне Минев и аз. Първите трима бяха национали.
Мирски каза, че на всички ще дадат чинове. Не се колебах нито минута. Тогава само военните живееха добре.
Една офицерска заплата се равняваше на няколко обикновени. Вече можех да мисля само за футбола. С нокти и зъби се борехме за по-добър живот чрез топката.

http://www.blitz.bg/article/9044

Към Васконти с усмивка:
За указ не знам, но това са думи на Манол Манолов, които показват, че не ще да е спонтанно решено, на един обяд във военният клуб това ;) :mrgreen:
Айде, нека не са хиляда, ама поне половината заслужавам, нали :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 09 сеп 2010 20:18

Смешен спор между двата най-подкрепяни партийни отбора през комунизма.

iirr99
Контакти:

Мнениеот iirr99 » 09 сеп 2010 20:24

Основани на 5.5.1948.За първи път шампиони на 9.9.1948.А сега ми кажете,че това не е най-голямата пародия в Българският футбол.За четири месеца и четири дни един клуб от основаването си да стане и шампион.

Върни се в “ЦСКА”