Градът на Бог- секретните снимки на „Хъбъл“!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Караджов

Градът на Бог- секретните снимки на „Хъбъл“!!

Мнениеот Караджов » 31 авг 2010 16:31

Изображение На 26-ти декември, 1994 година в НАСА се вдига страшен много шум. След дешифрирането на серия от снимки, предавани от телескопа Хъбъл, на тях ясно се вижда огромен бял град, плаващ в пространството!!!
Представители на НАСА не успяват много бързо да блокират достъпа до уеб сървъра на телескопа, който включва всички снимки от Хъбъл за изучаване от различни астрономически лаборатории. По този начин за кратко време- в продължение на няколко минути те са достъпни за потребителите на световната мрежа.
ИзображениеПървоначално това е едно малко мъгливо петно на един от кадрите. Но когато професорът от Флорида Кен Уилсън (Ken Wilson) решава да разгледа по-подробно снимките, той открил, че петното е странна структура, която не може да се обясни нито с дифракция в обектива на телескопа, нито с нарушения в комуникационния канал за пренасяне на изображението на Земята.

След кратка оперативна среща е решено да се се презаснеме участъкът в Космоса, указан от професор Уилсън с максимална резолюция за Хъбъл. Големият обектив на космическия телескоп е фокусирани върху най-далечния ъгъл на вселената достъпен преглед на телескопа. И „петното“ се появява пред смаяните погледи на учените, прожектирано на екрана в лабораторията за контрол на Хъбъл, подобно на фантастичен град
Огромната конструкция, простряла се в пространството на Космоса на много милиарди мили, блестяла с неземна светлина!!! Изображение Размерът на града е зашеметяващ. Не са известни небесни обекта, които да са в състояние да се конкурират с този гигант. Земята спрямо този град е само една песъчинка в пространство.

Накъде се движи – и придвижва ли се този гигант? Компютърен анализ на серията от снимки, получени с Хъбъл показват, че движението на града като цяло съвпада с движението на околните галактики. Тоест, по отношение на Земята всичко съвпада с Теория за Големия взрив. Галактите се разбягват, червеното отместване се увеличава с увеличаване на разстоянието, не отклонявайки се от общата теория.

Изображение

Потребителски аватар
fabregas_949
Контакти:

Re: Градът на Бог- секретните снимки на „Хъбъл“!!

Мнениеот fabregas_949 » 31 авг 2010 16:39

Това не е града на Бог... Това е истинския Sin City ! :lol:
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]

neoje
Контакти:

Мнениеот neoje » 31 авг 2010 16:44

И след като са го заснели,Студентски Град е решил да се засели в София :lol:
YNWA!

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 31 авг 2010 16:44

Никой никога приживе няма да го види!В Библията добре е казано - чошко око не е виждало и на човешки ум не е дохождало!Никой няма да го види преди да свърши земния си път!Така че това е измислица!
хахахахах
Изпратено на: 15 Дек 2014 19:35
От: Messi_fan
До: obi4am_pirin

Къде ти е темичката ? Май нещо я заключиха. хахахаха
П.П. Не е нужно да ми благодариш, че заради мен я премахнаха. ;)

Потребителски аватар
Караджов

Мнениеот Караджов » 31 авг 2010 16:46

Момчета какво мислите? Аз лично съм много запален по извънземни и НЛО! Вярвам че те са тук и чакат нещо? :roll: :roll: Тази година са особенно активни,почти всяка вечер в цял свят излизат съобщения за летящи НЛО в небето! На 28.08 бяха и в небето над София-обаче властите скриха информацията!! Аз лично видях от нашата тераса 4 обекта които се изстреляха с невероятна скорост на югозапад! Приличаха на корабите на расата C-123!!
Последна промяна от Караджов на 31 авг 2010 16:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 31 авг 2010 16:48

Яки снимки и дано не са от телескопа "Photoshop" :) Иначе всичко за галактиката ми е много интересно!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Sasho1914
Контакти:

Мнениеот Sasho1914 » 31 авг 2010 16:49

Най-после някой да снима DiscWorld - Света на Диска :)

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 31 авг 2010 16:50

Караджов написа:Момчета какво мислите? Аз лично съм много запален по извънземни и НЛО! Вярвам че те са тук и чакат нещо? :roll: :roll: Тази година са особенно активни,почти всяка вечер в цял свят излизат съобщения за летящи НЛО в небето! На 28.08 бяха и в небето над София-обаче властите скриха информацията!! Аз лично видях от нашата тераса 4 обекта които се изстреляха с невероятна скорост на югозапад! Приличаха на корабите на расата C-123!!

Даааааммм ... Явно идването на М'Боли не ти се отразява добре :lol: :lol:
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 31 авг 2010 16:52

Как не ти омръзва с тея копи-пейст теми бе! :x
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
Караджов

Мнениеот Караджов » 31 авг 2010 16:54

Cesc Fabregas написа:Как не ти омръзва с тея копи-пейст теми бе! :x
Е то как да стане иначе Сеск? Не мога да си измислям? :roll: :roll: А и нямам такъв телескоп у дома :P

Върни се в “Свободна зона”