НАП задейства процедурата по връщане на емблемата ни

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pasaden
Контакти:

НАП задейства процедурата по връщане на емблемата ни

Мнениеот pasaden » 06 авг 2010 18:54

Националната Агенция за Приходите е започнала процедура по обявяване на търг за клубната емблема на Ботев Пловдив. След като АД-то на митьо христолов беше обявено в несъстоятелност и всичките му сметки бяха запорирани, държавата си взе марката на най-стария клуб в страната. Емблемата, която представляваше отбора на Пловдив за последните 11 години ще бъде върната официално на нейния притежател, а именно законния наследник сдружение ФК "Ботев". Цената върху тази търговска марка тепърва ще се уточнява, защото това се води нематериален актив, чрез който христолов до този момент имаше претенции върху марката Ботев.

Изображение

За коментар потърсихме пресаташето на НАП Лидия Дойкова:

- Здравейте г-жо Дойкова, разбрахме, че НАП ще пуска на търг последната емблема на Ботев Пловдив. Така ли е?

- Да, така е, но не мога да ви кажа кога ще стане това, защото още се работи по този случай и реално не се е обявило това.

- Ботев Пловдив, който е реален наследник на емблемата си от 1989 година може да претендира за законно връщане, така ли?

- Това е дълга процедура, за която НАП работи от известно време. Не мога да ви дам точни сведения кога точно ще се проведе търга, най-вероятно това ще се случи в края на следващата седмица. Но информацията, за която ми говорите още не е оповестена официално. Всичко е в начален етап. Първо трябва да мине оценител, за да даде точна сума на тази търговска марка, за която ме питате? После вече ще се играе за тази търговска марка, но реално тя трябва да се държи само от тези, които имат основание да я притежават. Мисля, че тук няма спор кой е това.

- Това означава, че не може да ми кажете за каква сума ще става въпрос на търга?

- Да. Не е ясно още това. Ще бъде оповестено.

Васил Киризиев - bultras.com
http://bultras.com/fenove-botev/51-news ... 0%BD%D0%B8

А дай боже.Това е една добра новина!
САМО БОТЕВ!
100 години символ на Пловдив

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Re: НАП задейства процедурата по връщане на емблемата ни

Мнениеот rump_shaker » 06 авг 2010 18:58

само че, това не е ли емблемата от 91-ва. А на митьвото беше тази с бялото огоре дето пише 1912, или се бъркам ????
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Един град-един отбор
Контакти:

Мнениеот Един град-един отбор » 06 авг 2010 19:05

Специално тази емблема, която е сложена в първия пост от автора е най-добрата за мен! Само Ботев!
БОТЕВ ПЛОВДИВ
Символ на град Пловдив от 12 март 1912 година.
ПЛОВДИВ Е САМО НАШ!

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 06 авг 2010 19:53

и на мен ми харесва най-много, но вече е взето решението
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 06 авг 2010 20:10

Някой замисля ли се, че тази емблема е свързана с Динучи, брокерите и урода? Какви успехи имаме с нея и какво символизира тя? Не че съм против нея, но помислете и за това...
Не натискайте ТУК!

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 06 авг 2010 20:16

Шврнц Тпрунков написа:Някой замисля ли се, че тази емблема е свързана с Динучи, брокерите и урода? Какви успехи имаме с нея и какво символизира тя? Не че съм против нея, но помислете и за това...

Тази емблема е след 90-та и не е въведена от Динучи, Селския, брокерите и порчие..... Според мен не символизира нищо свързано с тях. А още повече, че 90-94 бяха пък и доста успешни години за Ботев. Тогава се и пръкнаха талнтите които сега са ни управлението и коита са клубни легенди за нас. Коце Видолов, Мери Бакалов....

Друг е примера с селската емблема. Той си е направи и като е видя, ДА тогава само селско асоцирам, но за емблема 91` си мисля че е супер
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
BALAMA
Контакти:

Мнениеот BALAMA » 06 авг 2010 22:22

Това е първата тема за Ботев от много време насам която не ме вълнува.За мен ние си имаме емблема при това уникална и както писа шврнц тази за която ще се провежда търга не ни е донесла нищо хубаво.Разбирам ги по-младите ботевисти Те са отраснали с нея,но и те ТРЯБВА да разберат че свободата иска жертви, в случая емблемата за тях.
"Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата"

в. "Знаме" бр. 23, 27 юли 1875 г. Христо Ботев

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 06 авг 2010 22:57

BALAMA написа:Това е първата тема за Ботев от много време насам която не ме вълнува.За мен ние си имаме емблема при това уникална и както писа шврнц тази за която ще се провежда търга не ни е донесла нищо хубаво.Разбирам ги по-младите ботевисти Те са отраснали с нея,но и те ТРЯБВА да разберат че свободата иска жертви, в случая емблемата за тях.

Ти приочети ли ми поста преди твоя. Тази която свикнаха младите ботевисти е с бялото огоре и пише 1912 в него. Тя е на селяка и тя символизира неговият период на управление. Докато тази която е на снимката по горе, е въведена 89та година. Мисля си спомняш мачовете в Евротурнирите с тази емблема. В периода до 95 година с тази емблема бяхме 3 пъти бронзови медалисти и 3 път финал за купата (91` 93` 95`). Реално погледнато от 89 до 99 когато е въведена емблемата на селския, практически Ботев има повече добри сезони от колкото слаби. Релания запад на отбора идва след финала за купата с Локо СФ през 95-та където падаме с 4-2 (Естествено, причината се корени преди това в изкуственотпо надуване на отбора от брокери, италянци и прочие). Само 4 години след това емблемата е заменена с тази на селския. Така че нищо лошо не виждам в тази емблема!
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
BALAMA
Контакти:

Мнениеот BALAMA » 06 авг 2010 23:27

rump_shaker написа:
BALAMA написа:Това е първата тема за Ботев от много време насам която не ме вълнува.За мен ние си имаме емблема при това уникална и както писа шврнц тази за която ще се провежда търга не ни е донесла нищо хубаво.Разбирам ги по-младите ботевисти Те са отраснали с нея,но и те ТРЯБВА да разберат че свободата иска жертви, в случая емблемата за тях.

Ти приочети ли ми поста преди твоя. Тази която свикнаха младите ботевисти е с бялото огоре и пише 1912 в него. Тя е на селяка и тя символизира неговият период на управление. Докато тази която е на снимката по горе, е въведена 89та година. Мисля си спомняш мачовете в Евротурнирите с тази емблема. В периода до 95 година с тази емблема бяхме 3 пъти бронзови медалисти и 3 път финал за купата (91` 93` 95`). Реално погледнато от 89 до 99 когато е въведена емблемата на селския, практически Ботев има повече добри сезони от колкото слаби. Релания запад на отбора идва след финала за купата с Локо СФ през 95-та където падаме с 4-2 (Естествено, причината се корени преди това в изкуственотпо надуване на отбора от брокери, италянци и прочие). Само 4 години след това емблемата е заменена с тази на селския. Така че нищо лошо не виждам в тази емблема!

Всичко съм прочел приятелю-ти ми пишеш за финал с локо сф,аз ти пиша за ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ
"Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата"

в. "Знаме" бр. 23, 27 юли 1875 г. Христо Ботев

Потребителски аватар
3latan
Контакти:

Мнениеот 3latan » 06 авг 2010 23:29

Защо да не се откупят правата за емблемата!?Независимо от това,че на събранието беше избрана първата емблема, избора не беше единодушен.Аз лично харесвам и двете и смятам,че и 2 -те трябва да ни принадлежат.
По този повод искам да отправя едно предложение.Наскоро разговарях с човек от фенклуба на Рома и той ми каза,че на домакинските мачове отбора играе с една емблема,а на гостуванията с друга.След като го попитах:"Защо е така?''.Той ми отговори,че е от уважение към старата емблема на клуба.
Защо този модел да не се приложи и при нас!?

Върни се в “Ботев”