Значи преди да започна да развивам текста си искам изрично да подчертая, че нямам за цел заяждане с хората в синьо. Просто искам отговор.
Значи преди години, още като невръстен армеец, с един два мача зад гърба на стадиона (и то срещу местните Видима и Янтра) един заклет левскар в местния интернет клуб страстно ми разправяше как сме крадели и правели всичко по модела на Левски. Направили сме си интернет сайт след тях, те тъкмо си бяха направили телевизия и ние скоро щели сме да направим (това не стана де, а тяхната телевизия вече я нама) и т.н. Сега, че технологиите се развиват и е най-нормалното един отбор да си направи сайт не се заех да му обяснявам ( а и аз тогава не бях и влизал в това чудо интернет, цъках ФИФА 2002 с направения отбор на ЦСКА (естествено заяждаше се с мен и че Левски били оригинално направени)), но адската ме чоплеше твърдението му, че разбираш ли армейската агитка постоянно плагиатствала песни от тяхната. Минаха години, остарях и аз с вас и дерби след дерби (понеже не следя много останалите мачове на Левски) аз оставам все по потресен от няколко неща които забелязвам, че се случват на Южната трибуна.
Първи случай: около празнуването на шампионската титла през 2003 година на Българска армия единия сектор започва да задава въпроса "Кой сега е номер 1" последван от отговор на секторите А и В "ЦСКА е номер 1". Този вид "запитвания" сектор към сектор еволюира и придобива най различни варианти- Г:И преди, В-и сега, А- шампион е ЦСКА и няколко други. Не щеш ли в един светъл ден Южната трибуна запитва останалите сектори Какво е морето и т.н. Съвпадение? Едва ли. КРАЖБА според мен
Втори случай: около празнуването на шампионската титла през 2005 на Северната трибуна почва да се припява "Говеда сини, вий пак сте втори, а ний червен-бели шампиони". И о, чудо. Следващата година някъде след спечелването на съмнителната си титла сините привърженици запяват техен вариант на песента. Съвпадение? Едва ли. КРАЖБА според мен.
Трети случай: около празнуването на шампионската титла от 2008 в сектор Г се разиграва следната сцена. Всички привърженици сядат и запяват "Еее, шампиони але и т.н." след което вкупом скачат прави и повтарят рефрена. За първи път онзи ден на дербито ( а може би е от преди това) виждам, че синята публика разиграва подобен скеч на сядане и скачане. Съвпадение? Едва ли. КРАЖБА според мен.
Четвърти случай: някъде покрай силното си представяне в европейските клубни турнири под ръководството на ЦСКА, публиката на ЦСКА се прегръща масово по редове и подскачайки започва да скандира "Ние сме от ЦСКА шаляляляля". Ефектът е страхотен и този вид подкрепа става доста по популярен от предишното обръщане с гръб. И о, чудо онзи ден гледам симпатягите от Юга и те подскачат.
За всичките тези години пък феновете на Левски измислят един, повтарям един рефрен/песен/скандиране, който е придобил таква популярност та и аз да го знам. Това е наистина доброто: И само Левски оле, и само Левски оле, и само Левски оле, и само Левски обичаме те.
Виждате, че не съм използвам обидни епитети (освен там където цитирам скандирания). Не се и заяждам. Просто искам отговор на въпроса, на мнение ли са сините привърженици, че тези песни и скандирания са тяхно дело или е чиста случайност, че подобни се появяват в Сектор Г винаги преди Сектор Б? И моля не ми обяснявайте, че тези песни са крадени от чужди агитки. Една Horto Magico я има във варианти на 4-5 езика.
Има ли ЦСКА присвоени песни от други агитки?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Има ли ЦСКА присвоени песни от други агитки?
Последна промяна от mironi88 на 05 авг 2010 00:53, променено общо 1 път.

- hristov25
- Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.
Re: Чудене?
Не знам дали е кражба или не, но преди дербито имаше статия за един плакат който бил откраднат от феновете на Левски "Синя Хунта"
ето и самата статия: http://www.sportal.bg/news.php?news=251407 . Дали е истина немога да кажа
ето и самата статия: http://www.sportal.bg/news.php?news=251407 . Дали е истина немога да кажа

Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
По 1 ва и 2 ра точка тези песни на Левски са някъде от 80те.
3 и 4 не мога да те разбера.
3 и 4 не мога да те разбера.
-
- Контакти:
Мммм.....тези неща са малко спорни кой какво е измислил пръв и кой какво е пял
А нали се сещаш че тези неща не ги е измислила вашата публика, а са видяни на някой друг мач по света 

Има мачове, а ти се занимаваш с глупости. А дали ЦСКА Москва не е откраднало името от ЦСКА София(въпроса е риторичен). Ако има нещо хубаво, което се прави, дано всички взимат пример от него. Стига зулуми по стадионите.
gRAf_DRAGOla написа:Мммм.....тези неща са малко спорни кой какво е измислил пръв и кой какво е пялА нали се сещаш че тези неща не ги е измислила вашата публика, а са видяни на някой друг мач по света
Точно така.Повечето са крадени от Англия и Италия
И моля не ми обяснявайте, че тези песни са крадени от чужди агитки. Една Horto Magico я има във варианти на 4-5 езика.
Ако трябва да напрвя въпроса по простичък. Кой ги е вкарал в България и им е измислил български вариант, а другия просто е сменил думите.

trex написа:Има мачове, а ти се занимаваш с глупости. А дали ЦСКА Москва не е откраднало името от ЦСКА София(въпроса е риторичен). Ако има нещо хубаво, което се прави, дано всички взимат пример от него. Стига зулуми по стадионите.
О, повярвай за доста хора това не е глупост. Защото съгласи се, че в последните години най-интересното в дербито са хореографиите на двете агитки. ВЪПРЕКИ ОБЪРНАТИЯ ЛЪВ !

- maximalniq
- Контакти:
Re: Има ли ЦСКА присвоени песни от други агитки?
Мисля, че доста си се комплексирал заради този твой син приятел...

Върни се в “Футбол - България”