Първо трябва да кажа ,че съм на 15 години(не съм най-компетентният в този спорт) и въпреки някои провокативни мои изказвания се надявам да прочетете и коментирате мнението ми (съгласни,несъгласни всичко се приема

)След края на Световната Лига всички отбори трябва да си направят изводи.За нас е най-важно какви поуки ще извлече България от некласирането си за финалите.Много хора (включително и аз) мислеха, че по слаб отбор на Бразилия не са виждали и факта че нашите загубиха и четирите си двубоя бе доста притеснителен.Но в аржентина се видя(поне аз така смятам) че Бразилия която е на 70 % от формата си преди 2 години, е класа над останалите отбори-безпроблемни победи на полуфинала и финала срещу обявените от мен за фаворити Куба и Русия.Но проблемите в българския национален отбор са все още в сила.На финалите се видя че всички отбори разчитат изключително много на техния сервиз.Мога да кажа че отборите в топ 4 (за Сърбия се колебая) са с класа над нас в този важен фактор от играта.И кубинци и руснаци си разменяха топалки в полуфинала, но е важно да се уточни че тези топалки бяха ВЪТРЕ в полето,за разлика от "топалките" на нашите.След сервиза за мен идва най големия ни проблем, несъмнено, посрещането.Успеваемостта в този елемент е по-ниска и от тази на отбори които останаха извън финалите на лигата.А без отлично посрещане няма и добра атака.По постове- смятам, че макар и Казийски да има проблеми той ще си остане незаменим титуляр защото има невероятна атака за посрещач.Теди Салпаров е невороятен,но третият човек - ето това е голямата дупка в националния ни отбор според мен-Тодор Алексиев.Сервиз, който не затруднява особено съперника, посрещане на ниво,което е по ниско от посрещането на някои играчи от родното първенство, а в атака има големи проблеми с тройна блокада(то кой ли няма

,но и на двойна не е сигурен-изобщо има сериозни проблеми в атака.Затова смятам че добър ход на пранди би бил на световното срещу отбори с мощен сервиз да ползва услугите на 2 либеро,макар че по този начин ще намалее креативността в атака.За поста на разпределител,колкото и някои хора да не харесват Жеков трябва да се отчете факта че той няма реален заместник(според мен така или иначе си е доста добър

).За диагонал на разпределител можем да се спокойни, защото дори и когато владо изпадне в дупка(а това се случва) цецо соколов е адекватна резерва на нашия капитан.
П.П-Надявам се да видя допълнения към моя кратък разбор от всички които обичат волейбола