Омания Никозия два пъти по-скъп от шампиона на България.Oценен е на 19.400.000 €
[center][/center]Шампионът на Кипър привлече бившият нападател на Нюкасъл и Олимпиакос.ЛуаЛуа преминава като свободен агент в Омония Никозия.Кипърците стягат здрава селекция за атаките на групите на шампионксата лига.Освен 29 годиншният конгоанец в състава на отбора от остров Кипър се открояват още 15 национала на страните си.Това са:Стефанос Котсалис(Гърция),Антонис Георгалидис(Кипър),Мохамеду Сидибе(Мали),Ювал Шпунгин(Израел),Илиас Хараламбус(Кипър),Георгиос Панаги(Кипър),Гиоргиос Ефрем(Кипър),
Константинос Макридес(Кипър),Ноел Касеке(Зимбабве),Христос Патсазоглу(Гърция),Леандро(Унгария),Ефстатикос Алонефтис,Михаилис Константину(Кипър),Хернан Ренфиго(Перу),Димитрос Кристофи(Кипър).Омония Никозия e считан за тотален фаворит в днешният мач с шампионът на Македония-Ренова.При успех на кипърците и такъв на Литекс двата отбора може да се срещнат още в следващият кръг тъй като ловчанлии ще са поставени,а кипърците не.Омония ще се опита да бъде третият подред кипърски отбор в Групите на Шампионската лига.
[offtopic]Не съм дал линк,защото аз съм писал статията[/offtopic]
[center]Голове на Тресор Ломане Луа Луа с екипа на Олимпиакос[/center]
[center][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j4OI-sUkBRs[/youtube][/center]
Кипърският футбол много здраво дръпна и то благодарение на качествените чужденци, които играят там.Освен трансфера на Луа Луа в Омония АЕЛ Лимасол взе Грегор Ван Дийк от Утрехт и Мике Зоневалд от ПСВ Айндховен,а ФК Армис Ардапоу взе Жоел от Лейшоеш докато Анортозис привлече Козачик от Спарта Прага.