"Мондиал 2010 е последният по рода си, поне що се отнася до съдийската система, информираха от ФИФА. Използването на технологиите по всяка вероятност ще настъпи с пълна сила на следващото Световно първенство.
Информацията бе споделена от генералния секретар на ФИФА Жером Валк. Провокатор на промените е незачетеният гол на Франк Лампард в мача между Англия и Германия. Валк определи този момент като „лош ден” за организаторите на турнира. Тогава, съдиите не признаха попадението на английския национал, но на повторенията ясно се видя, че топката тупка поне на метър зад немската гол линия.
В следствие на този реферския пропуск, както и на още няколко груби грешки, Валк заяви, че със сигурност ще има промени преди следващия Мондиал през 2014 година.
„Говорим за цял един пропуснат гол, което ни кара да обърнем поглед към въвеждането на технологиите. Трябва да се прецени обаче дали въвеждането на специална система ще улесни работата на реферите и дали те ще се чувстват по-комфортно на терена”, коментира Валк, цитиран от „BBC Sport”.
„Бих казал, че това е последното Световно първенство с тази съдийска система”, добави генералният секретар на ФИФА.
„В момента, играта, тимовете и футболистите са толкова силни и бързи. Играта е различна. А арбитрите са по-стари от състезателите. Топката лети толкова бързо и трябва да помогнем на реферите. Трябва да се направи нещо”, продължи човекът на ФИФА.
Президентът на ФИФА Сеп Блатер винаги е бил против въвеждането на технология на гол линията. Той твърдеше, че човешкият фактор винаги ще бъде част от играта. След ситуацията с гола на Лампард и гола от засада на Карлос Тевес във вратата на Мексико, и Блатер се обърна на 180 градуса като заяви, че ще е „глупост”, ако не се обмисли въвеждането на технологията.
Промените ще бъдат обсъдени на 21 юли, когато ще бъде проведена специална среща на съвета, който може да взема решения за промени в правилата. Според Валк обаче, конкретни мерки няма да бъдат предприети, преди следващото събрание през октомври.
През март, бяха изслушани предложенията на две компании за технологии, които със сигурност ще доказват, че топката е или не е преминала гол линията. Тогава бяха представени системата „Кайорс”, която се състои от микрочип в топката и магнитни полета около гол линията, и системата „Орлово око”. Те обаче бяха отхвърлени.
В същото време, инсталацията и на двете системи няма да струват никакви пари на ФИФА, като в замяна компаниите искат дял от спонсорските права.
Друг възможен вариант е въвеждането на допълните рефери на аут линията, който бе пробван в турнира Лига Европа през миналия сезон. " Е ако е истина е най-тъпото нещо което можеха да направят мое мнение ще се изгуби от духът на играта. Как мислите вие
ФИФА въвежда технологиите за Мондиал 2014
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- ivanski_95
- Контакти:
- Roger_Federer
- Контакти:
Re: ФИФА въвежда технологиите за Мондиал 2014
Лично аз съм съгласен с теб и съм на същото мнение.Който иска технологии има си наука,това е спорт,футбол.
-
- Контакти:
Roger_Federer написа:Лично аз съм съгласен с теб и съм на същото мнение.Който иска технологии има си наука,това е спорт,футбол.
V tenisa napravixa sushtoto i e 5 puti po interesno

1914
- Roger_Federer
- Контакти:
Левски-1914 написа:Roger_Federer написа:Лично аз съм съгласен с теб и съм на същото мнение.Който иска технологии има си наука,това е спорт,футбол.
Да,но в тениса е различно.Там има ограничение на броя проверки на съдийското решение,който състезателя има право да поиска.
Така поне ще се спре с ограбването труда на футболистите. Нали се сещате какво е усещането когато си вложил живота си в това да бъдеш най-добрия и накрая някакъв съдия, дали заради некадърност, дали заради корумпиранност ти вземе всичко това което с много труд и пот си си заслужил. Просто с въвеждането на технологиите наистина ще побеждава по-добрия. Технологиите се използват и в тениса и от това не мисля, че той е станал по-малко интересен. Иначе ограничението за броя на проверките може да важи и за футбола.
Roger_Federer написа:Левски-1914 написа:Roger_Federer написа:Лично аз съм съгласен с теб и съм на същото мнение.Който иска технологии има си наука,това е спорт,футбол.
Да,но в тениса е различно.Там има ограничение на броя проверки на съдийското решение,който състезателя има право да поиска.
Защо смяташ, че във футбола няма да имаподобни ограничения? Според мен исканията за проверки ще бъдат ограничени до две на полувреме, което е напълно достатъчно.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
- JohnnieWalker
- Контакти:
Roger_Federer написа:Лично аз съм съгласен с теб и съм на същото мнение.Който иска технологии има си наука,това е спорт,футбол.
+1
- Бижутера
- Контакти:
Левски-1914 написа:Roger_Federer написа:Лично аз съм съгласен с теб и съм на същото мнение.Който иска технологии има си наука,това е спорт,футбол.
[offtopic]пиши на кирилица![/offtopic]
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
Ясно е,че рано или късно ще се въведе технологията във футбола,колкото по-скоро стане, по-добре за мен. Не виждам нищо нередно, да се сложи чип в топката и примерно, допълнителен съдия гледа мача на телевизор и съобщава на съдията за по-завързаните ситуации-дузпа, гол и т.н., нито ще се губи време, нито кой знае, ще се промени ситуацията във футбола. Просто, с отпадането на човешкия фактор, грешките ще намалеят. А относно човека, който даде пример с тениса, съм напълно съгласен, тъй като аз съм гледал този спорт и преди въвеждането на "ястребово око" и след това и смея да твърдя,че сега е много по-интересно и най-важното-доста турнири са били предотвратени ,да отидат в неправилния човек
Всеки си има право на мнение, за мен лично, въвеждането на технлогиите ще помогне и няма да убие романтиката във футбола. Едно време е било романтично возенето в каляска и пишенето на хартиени писма, но днес всеки си кара кола и има имейл 

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
- fabregas_949
- Контакти:
Да направят като в ЛЕ, да има по още двама съдии при наказателните полета.
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]