Националният отбор на България по футбол се превърна в потъващ кораб. Всъщност той отдавна е такъв, като основна вина за това носят президентът на БФС Борислав Михайлов, Наско Сираков и Станимир Стоилов. И на тримата е ясно, че няма как да класират отбора на голямо първенство, ако продължават в същия дух. Скандали, постоянни раздори, напускания и мълчание тресат “А” тима в последните няколко години. И всичко това се дължи на въпросното трио. Само преди няколко дни звездата и единствен светъл лъч в българския футбол Димитър Бербатов хвърли кърпата и се отказа. Не го каза директно, но в думите му се усети тъга. Тъга от факта, че едни хора управляват българския футбол. Тогава Боби, Наско и Мъри в един глас заявиха, че няма да има други напускащи представителния ни тим. И какво стана господа? Няма и седмица след това и Иван Стоянов си събра багажа и си замина. Националите заприличиха наистина на потъващ кораб, от който всеки гледа да се спаси, докато е време. Нападателят на Алания (Владикавказ) си тръгна мъжки, без да увърта и да търпи подигравки.
Далеч съм от мисълта, че доскорошният футболист на ЦСКА е голямата звезда на националния ни тим и е незаменим. Напротив, “А” тимът може без него, може без Бербатов, може и без всеки един, който в момента носи националната фланелка. Защото в този отбор няма незаменими футболисти. Такива имаше в друго време и в други поколения. Но нали Станимир Стоилов го вика за контролите, за да се види кой колко може и в каква форма е. Глупаво е да ти пращат повиквателна, да биеш път от планините на Кавказ и да търкаш резервната скамейка. Както Мъри даде шанс на Божинов и Ивелин Попов, така можеше да го направи и с Иван Стоянов. Той играе толково в клубния си отбор, колкото Божинов в Парма и Димитър Рангелов в Борусия (Дортмунд), дори и малко повече. Ако селекционерът нарочно ще се гаври с футболиста заради това, че е племенник на Йордан Лечков и по този начин ще си разчиства междуличностни отношения, е повече от тъпо.
Националният отбор е на България, а не на Мъри, Лечков и Боби. Стоилов да не забравя, че му бе даден шанс като на нито един треньор досега. След провалени квалификации той отново води националите и нищо чудно да продължи да го прави, просто защото има виждане за бъдещето на този отбор и иска да работи. Та то и други треньори имаха виждания, но бяха изритани заради слаби резултати в контроли или кой знае още за какво. Не стига, че България не разполага с талантливи футболисти, ами Стоилов, Сираков и Михайлов правят така, че всичко малко по-читаво и добро да се отказва да носи националната фланелка. И накрая ще останат само татьовото, зетьовото и други наши момчета.
В контролата срещу Белгия Живко Миланов бе неузнаваемо слаб. Двата гола на домакините паднаха през неговата зона, а той беше някъде в центъра и се опитваше да догони нападателите на съперника. След края на мача обаче познатите ни герои – Наско, Боби и Мъри, бяха доволни, имало ново начало в играта. Господин Михайлов, какво ново начало? Белгийците ни смачкаха в първите 15 минути и само добрите намеси на Ники Михайлов ни спасиха от разгром. Да видяхте вратарят на Белгия да направи някакво спасяване или по-сериозна намеса след инфарктно разбъркване в неговото поле. Нямаше такова нещо. И как ще има, като националният ни отбор не атакуваше, а трепереше да не загуби. През септември обаче срещу Ники Михайлов или който и да е на вратата, няма да са 17-годишни момчета дебютанти, а ще излязат машините от Англия и тогава пропуските ще се окажат голове. Тогава пак ли ще има ново начало в играта.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ
Напълно споделям написаното от автора,отворете си очите и вижте ,че Ст.Стойлов не е треньора който ще ни изведе от дъното,прекалено е комплексиран.Не ми е ясна и каква е ролята на Н.Сираков в националния отбор.Ако заплатите на двамата наистина са по 120 хил. евро на сезон ,както се тиражира по медиите,това си е чисто прахосване на пари от страна на БФС.В същото време от БФС се молят на премиера за 16мил.лева,а те всяка година прахосват по 0.5 мил. лева за екип,който единствените му успехи са на местно ниво и то преди години.С интерес бих чул различни мнения.
Боби, Наско, Мъри и потъващият кораб
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Боби, Наско, Мъри и потъващият кораб
Пелинат,моето мнение е,като твоето.Само ще допълня че,извадихме ЛУД КЪСМЕТ,че Татьовото спаси дузпата,която направи Зетя.В интерес на истината,Ники Михайлов,ме изненада приятно.Изглежда в Твенте,са го научили да играе.Както и да е.Мисълта ми е че,ако бе станало 1:0 още в 3-а минута,отивахме на разгром с тройка и нагоре.
А,между другото,защо щерките на Наско Сираков,не се омъжат за футболисти?Тъкмо Мъри,Твореца на Правилния футбол,ще знае кой да вика в националния. 

Само Черно море.
Какви лъжи бълваш тука ! Мъри е треньор от 1 година. Преди това треньор беше Стоичков - трагични резултати, Пламен Марков - трагични резултати ............ какви ми ги пелтечиш тука , я се събуди !!!!
Последна промяна от НКВД- на 21 май 2010 13:15, променено общо 1 път.
Звездолинчо, избърши си сополките и си припомни, че от теб се иска да вкарваш голове, а не тъпи лафове !
Не знам... подкрепях Мъри, казвах че може да направи нещо с този отбор, но.. май съм се излъгал!
Такива дебилни треньорски грешки..обърква тотално схеми, тактики.. инати се и си пуска Живко, а сега и Благо от ляво!? НЕ знам..
Ако наистина преди време Авраам Грант е бил навит да поеме националния за 0.5 милиона евро и не сме го взели е много жалко!
Такива дебилни треньорски грешки..обърква тотално схеми, тактики.. инати се и си пуска Живко, а сега и Благо от ляво!? НЕ знам..
Ако наистина преди време Авраам Грант е бил навит да поеме националния за 0.5 милиона евро и не сме го взели е много жалко!
Добре бе, хора, разбрахме, че може да плюем. Дайте идеи как да излезем от това положение. Авторът на материала е умопомрачен цесекар и злобее срещу Наско и Мъри, защото са свързани с Левски. Ок, махаме Наско и Мъри, идват Стойчо Младенов (директор) и Йешич треньор. Играчите обаче не може да се махнат, защото това са футболистите на България, други няма. Освен Мицански, има ли други, които може да извика? Добре, няма повече Лъчо Танев и Емил Данчев да влияят върху отбора, а ще го правят Катерина Паунич и Байдек. Аз нещо не виждам разлика.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание
Не мисля, че безличен футболист играещ в безличен отбор може да е критерий, за това, че е напуснал. Лечков е достатъчно компроментирана личност и според мен използва племенника си за собствени цели.
НКВД- написа:Какви лъжи бълваш тука ! Мъри е треньор от 1 година. Преди това треньор беше Стоичков - трагични резултати, Пламен Марков - трагични резултати ............ какви ми ги пелтечиш тука , я се събуди !!!!
От треньор на треньор,ставаме все по-зле.

Само Черно море.
garfild8 написа:НКВД- написа:Какви лъжи бълваш тука ! Мъри е треньор от 1 година. Преди това треньор беше Стоичков - трагични резултати, Пламен Марков - трагични резултати ............ какви ми ги пелтечиш тука , я се събуди !!!!
От треньор на треньор,ставаме все по-зле.При Мъри,сигурно мислиш че,резултатите му са добри.
По-зле със сигурност не ставаме. Това, което исках да видя от отбора, в немалка част го видях. След като пуснаха накрая бездарниците беше нормално това, което се случи. Искам в този отбор да видя Марто, Гаджев и Тунчев и нещата ще са вече съвсем различни. А, и да не виждам повече Чаво.
tprodanov написа:garfild8 написа:НКВД- написа:Какви лъжи бълваш тука ! Мъри е треньор от 1 година. Преди това треньор беше Стоичков - трагични резултати, Пламен Марков - трагични резултати ............ какви ми ги пелтечиш тука , я се събуди !!!!
От треньор на треньор,ставаме все по-зле.При Мъри,сигурно мислиш че,резултатите му са добри.
По-зле със сигурност не ставаме. Това, което исках да видя от отбора, в немалка част го видях. След като пуснаха накрая бездарниците беше нормално това, което се случи. Искам в този отбор да видя Марто, Гаджев и Тунчев и нещата ще са вече съвсем различни. А, и да не виждам повече Чаво.
Само с оптимизма ти,че ''по-зле със сигурност,не ставаме'',не съм съгласен.Знеш че,търпението ми се изчерпи,преди година.
Само Черно море.
tprodanov написа:garfild8 написа:НКВД- написа:Какви лъжи бълваш тука ! Мъри е треньор от 1 година. Преди това треньор беше Стоичков - трагични резултати, Пламен Марков - трагични резултати ............ какви ми ги пелтечиш тука , я се събуди !!!!
Съгласен! Марто - от ляво, от дясно Благо (Пеев), опорен халф по-скоро предпочитам Пелето за сега (Гаджев след 1 сезон), Тунчев в защита .. и Живко да не е ляв бек, а резерва на Манолев!