От доста време чета сайта и форума на гонг (отварям го по 5-6 пъти на ден

За по-възрастните от вас които са имали честта и привилегията да гледат онова златно поколение от 94-та,да се радват и дивеят по улиците заради успехите на тези момчета и да са горди да се нарекат българи от факта че България е прославена именно от тях(искренно им завиждам защото тогава аз бях на 5 годинки и имам само смътни спомени)може би Бербатов е просто един добър футболист играл в националния отбор.
Но за мен ,а предполагам и за повечето от моите връстници,Бербатов е единственият български футболист от световна класа който съм имал честта да наблюдавам детайлно.Имам предвит като стил,израстване,манталитет на терена и извън него и футболни качества.Станах му фен от периода му в Леверкузен.Дори имах шалче на този симпатичен отбор и именно заради Бербатов и до днес следя с интерес изявите му.Заради него не пропусках мач на националният ни отбор.Четях всяка новина около него с интерес,радвах се на успехите му,липсваше ми когато е контузен и искренно се радвах на всеки негов гол.
За това днес когато отворих сайта ме удари гръм от ясно небе.Чудех се това за Бербатов вярно ли е или още не съм се събудил.Изчетох всички статии във всички възможни сайтове,изслушах пресконференцията,коментарите в спортното шоу на гонг и все още не мога да повярвам,че е истина.Напуска ни не просто централният нападател на българският национален отбор по футбол ,но капитанът и най-добрият играч.Не мога да скрия тъгата и разочарованието си.Не чувствам огорчение или обида като някои хора,напълно го разбирам.Много му се насъбра през този сезон скъсаха го от критики в Англия ,а и тук не му простихме.Но пиша тази статия не за да коментирам критиките или причините за отказването ,а за да кажа "Митко,остани!!!".Мисля си ,колкото и наивно да звучи,че ако се съберем много хора и му покажем ,че го обичаме ще се върне и ще ни помогне за така бленуваното от всички нас класиране което без него ми изглежда все по-невъзможно.За това направих и тази група във фейсбук http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 821&ref=ts .Дори и да не успеем поне ще засвидетелстваме обичта и признателността си към този велик български футболист.Лично аз му пожелавам успех с Манчестър и дано догодина направи един фантастичен сезон с който да спечели така желаните от него златна топка и шампионска лига.От сега ще помоля критиците и хората които искат да го плюят да си направят отделна тема ,а не да ръсят овчи мозъци под мен.И още нещо знам ,че вие от гонг сте заклети левскари и не обичате Бербатов ,но моля ви НЕ ми изтривайте или заключвайте темата..Предварително благодаря.
P.S:Не съм фанатизиран фен на ЦСКА,а в Англия симпатизирам на Челси за тези които ще ме обвинят в клубни пристрастия.