Войната вероятно за всички хора е нещо ужасно, което води след себи до човешки жертви, страдания, разрушения и т.н. Дали всъщност е така и може ли войните да са помогнали на човечеството да оцеле? От познаването на оръжието до днес най-верояно на земята са се водили стотици милиони военни действия, които са отнели живота на милиарди хора. Ако нямаше войни какъв ли би бил животът на хората? Може би щастлив, но не мисля така. Представете какво щеше да е населението на земята, ако в първата световна война не са дадени 19 млн. жертви, а във втората 62 млн, в касапницата, която Китай упражнява спрямо Тибет и 5 млн жертви от тяхна страна, войната във Виетнам 3 млн., кланетата в Африка и всички други военни действия, които са се водили на земята в последните 3000 хил години. Без тези войни населението на земята едва ли щеше да е 8 млрд, а вероятно поне 4-5 пъти по-голямо, което неиминуемо щеше да доведе до изчерпване на природните ресурси, липса на достатъчно храна и вода.
Какво милите по въпроса?
Войните - необходимото зло
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Войните - необходимото зло
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- ЧерноМореВарна
- Контакти:
Re: Войните - необходимото зло
Човек се ражда, за да обича, а не да мрази.
Вместо да ни учат да обичаме, ни карат да се страхуваме.
Защо? Страхът се контролира лесно, а Любовта дава свобода. Не ни искат свободни.
Проблемът с пренаселеността е най-малкото нещо...Земята може да изхрани много много повече..
Но не казват как. За това е най-нормално да убиваме за да ядем, да убиваме за територия, да убивваме за енергия..
Но .. още малко
Защо? Страхът се контролира лесно, а Любовта дава свобода. Не ни искат свободни.
Проблемът с пренаселеността е най-малкото нещо...Земята може да изхрани много много повече..
Но не казват как. За това е най-нормално да убиваме за да ядем, да убиваме за територия, да убивваме за енергия..
Но .. още малко

Всяко нещо си има край.
Хората са най-кръвожадните и алчни живи същества населявали планетата някога.
Хората са най-кръвожадните и алчни живи същества населявали планетата някога.
ЧерноМореВарна написа:Човек се ражда, за да обича, а не да мрази.
Някой е чел Оруел

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- ndrangheta
- Контакти:
Веднага ми хрумва един цитат от Джон Кенеди - "Човечеството трябва да сложи край на войната, преди войната да сложи край на човечеството."
Относно пренаселяването - това нямаше да бъде проблем, ако вместо оръжия светът разработваше технологии за превръщане на солената вода в сладка, ако повече площ се отделяше за производство на храна, вместо на молове и игрища за голф. И не на последно място, парите похарчени за война можеше да се харчат за образование и здравеопазване и нямаше глобално да сме на това дередже (Индия,Китай и почти цялата Африка живеят с 2$ на ден).
С други думи, в момента планетата е пълна с бедни и неграмотни нещастници, които естествено че като няма какво друго да правят, ще си спретнат война.
Относно пренаселяването - това нямаше да бъде проблем, ако вместо оръжия светът разработваше технологии за превръщане на солената вода в сладка, ако повече площ се отделяше за производство на храна, вместо на молове и игрища за голф. И не на последно място, парите похарчени за война можеше да се харчат за образование и здравеопазване и нямаше глобално да сме на това дередже (Индия,Китай и почти цялата Африка живеят с 2$ на ден).
С други думи, в момента планетата е пълна с бедни и неграмотни нещастници, които естествено че като няма какво друго да правят, ще си спретнат война.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."
Това за морската война и аз съм с епитал защо не се опитат да я направят питейна след преработка вместо да хвърлят милиарди за отквиване ваксина против спин
pomiqrat написа:Това за морската война и аз съм с епитал защо не се опитат да я направят питейна след преработка вместо да хвърлят милиарди за отквиване ваксина против спин
Ми сигурно щото засега хората умират от СПИН, а не от жажда.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
- ndrangheta
- Контакти:
По света от некачствена вода умират повече, отколкото умират от СПИН.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."
- ЧерноМореВарна
- Контакти:
pomiqrat написа:Някой е чел Оруел
Цу

pomiqrat написа:Това за морската война и аз съм с епитал защо не се опитат да я направят питейна след преработка вместо да хвърлят милиарди за отквиване ваксина против спин
Отдавна я има тази технология, но на кой му пука?
Войната е ненужното зло .
Тя е ръждата , която разяжда стоманата , т.е. човечеството . Тази ръжда ни отдалечава от учението на Христос , а именно - любов към ближния . Единственият път към хармонията и успешното и мирно съжитество между хората е да следваме учението на Иисус Христос и да пренебрегнем и обърнем гръб на омразата и лошотията , наречена война .
Тя е ръждата , която разяжда стоманата , т.е. човечеството . Тази ръжда ни отдалечава от учението на Христос , а именно - любов към ближния . Единственият път към хармонията и успешното и мирно съжитество между хората е да следваме учението на Иисус Христос и да пренебрегнем и обърнем гръб на омразата и лошотията , наречена война .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]