Не на корупцията във футболното ни първенство!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Parmalat

Не на корупцията във футболното ни първенство!

Мнениеот Parmalat » 25 апр 2010 23:39

[center]Изображение[/center]

Пускам тази тема ,защото ми писна да се ощетяват едни отбори за сметка на други.То бива наглост и безочие,но това е прекалено.Трябват крупни мерки!Жалкото е, че корупцията при нас се е разраснала във всички нива на тази така невероятна игра.
Има ли начин да се оправим? Или все така ще си продължаваме,а като излезем в Европа ще ни бие някое анонимно отборче и пак ще си говорим колко ни е жалко първенството и слабо и как ако играел някой друг отбор би се представил по същия начин.
Ето какво предлагам аз като промени в първенството ни :arrow:
1. БФЛ да отговаря за първенството ни, а не както е БФС сега(почти всеки един от водещите отбори имат президент който е представител в изпълкома, което е неприемливо) Президентите да си отговарят за клубовете! А не да се бъркат навсякъде!
2. Всички мачове от първенството да се свирят от чужди съдии. Ясно е, че нашите за нищо не стават и който им подхвърли някоя пачка от отборите ще свирят за него.
3. Съзадаване на комисия която да следи за корупция в първенството и ако се уличи даден отбор в такава да бъде изхвърлен от А група и наказан със много солена парична глоба и започване на първенството от долната група с минусов точков актив.
Ако имате идеи споделете ги тук
.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Re: Не на корупцията във футболното ни първенство!

Мнениеот JohnnieWalker » 25 апр 2010 23:54

Има нужда от тотална промяна на ръководството на БГ футбола ! Освен това съдиите няма да са корумпирани ако няма кой да им дава парите, нали така ? Нека се сложат млади момчета, които искат изява ! И не на последно място - нека спрат за 1-2 години първенството докато не се уреди всичко !

Потребителски аватар
batmanlive

Мнениеот batmanlive » 26 апр 2010 00:01

ами ако кажем " не" ,тогава какво ще стане с отбори като цска,локо-сф,литекс,че те трябва да не мръднат от долните девизий.за съжаление мисля,че в тези капиталистически времене,това е само една хубава мечта
КАПИТАЛИЗЪМ-ЕДИНСТВЕНОТО ДЕТЕ НА ДЯВОЛА

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 26 апр 2010 00:11

Автора я кажи кои отбори са ощетявани за сметка на други.

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 26 апр 2010 00:18

В страна , където медиите подкрепят корупцията оправия няма. Искаш първенството да бъде администрирано от ПФЛ с шеф Вальо Михов ... Хайде сега си представи , че същият този Вальо Михов е някакъв бунтар , който се бори за феърплей ... Напушва те смях нали ! И мен също. Всичките тези ръководители в БФС и в ПФЛ барабар с футболистите , собствениците , администрацията и обслужващият персонал в А група наброяват около 1 000 човека. Ето за тези хора се прави футбола в България. Не се прави за феновете , те са само добавка към жалкия пейзаж. Промяната трябва да я направи човек с много пари и възможности , какъвто е Митко Събев. Въпреки че не е ясно дали и той ще успее , но поне може да опита. Минаха близо два месеца от широко прокламираната по Ринг реформа ... И какво стана ? Същата тази медия забрави за два , три часа след приключването на предаванията / свърши лапачката от праймтайма/ , че въобще се е говорило някога по въпроса. В Гонг също забравиха , въпреки че бяха един от инициаторите и. Е кой , аз като фен ли да търся пътища , които няма да ме отведат до никъде. Превключвам канала и забравям , че въобще някога е съществувало такова понятие "български футбол". Пък тези , които обичат да ги лъжат нека гледат и се радват , лошо няма.

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 26 апр 2010 00:23

Абе нали лудите са най-прави в такъв момент :mrgreen: Като не вярвате на мен, се вслушайте в думите на друг такъв - на Вили Вуцов. Човекът каза, че единствената оправия от тази безкрайна провокация е да се обеси някой .... и допълни,че май ще е добре да обесим някой съдия :mrgreen: Е може и не само съдия. За бесене са Боби Мих. и целия изпълком, за бесене са Титаните, Батковците и останалите престъпници, които перат пари като се занимават уж със спорт, за бесене са и 90% от тези,коитосе мислят за футболисти.
Иначе провокацията дава добър резултат. вече ходят по 500 човека на мач и ни си се смеят румънските мамалигари,че сме били останали някъде в 80те години. не сме там, никъде не сме, ние сме някъде между двете линии на Боби и Лечков :mrgreen:

brossy
Контакти:

Мнениеот brossy » 26 апр 2010 00:40

Кой има доказателства,че в "А" група се уреждат мачове?
Аз мога да ви изредя куп мачове в Елитните дивизий на Европа,които са съмнителни.
Примерно в Германия:Дортмунд стопиха разлика от 9 точки само за 5-6 кръга и са претенденти за Шампионската лига.
Загубата на Арсенал от Уигън с 2:3 (3 гола в последните 10 мин.)Сашо Диков щеше да ги разпъне на кръст за черно тото
Победите на Херта на вън и огромните загуби у дома
Победите на Лацио в последните си 2 гостувания.
Има и още.Просто на всякъде има съмнителни мачове.Оставете футбола да се развива.

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 26 апр 2010 00:58

brossy написа:Кой има доказателства,че в "А" група се уреждат мачове?
Аз мога да ви изредя куп мачове в Елитните дивизий на Европа,които са съмнителни.
Примерно в Германия:Дортмунд стопиха разлика от 9 точки само за 5-6 кръга и са претенденти за Шампионската лига.
Загубата на Арсенал от Уигън с 2:3 (3 гола в последните 10 мин.)Сашо Диков щеше да ги разпъне на кръст за черно тото
Има и още.Просто на всякъде има съмнителни мачове.Оставете футбола да се развива.

Футбол без фенове не може да се развива ... А липсата на хора по стадионите е достатъчно мерило за несъстоятелноста на футбола ни. И в тоя ред на мисли след като си гледал цитираните от теб мачове , то сподели колко зрители са присъствали на тях и ще ти просветне ...

brossy
Контакти:

Мнениеот brossy » 26 апр 2010 01:07

viroglav написа:
brossy написа:Кой има доказателства,че в "А" група се уреждат мачове?

Футбол без фенове не може да се развива ... А липсата на хора по стадионите е достатъчно мерило за несъстоятелноста на футбола ни. И в тоя ред на мисли след като си гледал цитираните от теб мачове , то сподели колко зрители са присъствали на тях и ще ти просветне ...

Какво да ми присветне?Хората там не се оплакват всеки мач,че съдията ги преебал.И няма Сашо Диковци който да съсипват футбола.
И преди 30г. в БГ Левски и ЦСКА са уреждали мачове ама стадионите са били пълни.Всичко се опира до Журналистите.Когато един човек каже на 200 000 зрители,че мача е пазаен,се получава че е истина.Така, че докато слушате С.Диков и Четете *** така ще е.Дже ще почнат да идват и по 50 човека на мач.
П.П. Кажи ми ако Левски беше вкарал 2 гол на Мездра,какво щеше да се изговори в пресата?

Потребителски аватар
Yasso
Контакти:

Мнениеот Yasso » 26 апр 2010 01:18

Значи идеята Професионалната футболна лига да администрира първенството е стара, колкото идеята на Томас Лафчис да слага швейцарска напоителна система на "Герена".... :lol:

Ако ПФЛ ще администрира първенството - то тогава и в нейния формат и организационна структура се налагат промени....защото и в нея като в БФС има лоби и явно присъствие на президенти..... :idea:

Ще кажа само по 3-та точка нещо....
Навремето имаше един случай, в който 2 отбора изхвърчаха от А група заради доказан случай на подкуп и корупция....Единият отбор беше Янтра Габрово а другия да ме поправи някой ако бъркам, но мисля беше Берое....

Та исках да кажа, че в родния футбол в по-съвременната му част има запомнен само този случай на доказана корупция и уреждане на резултата с извънфутболни средства...Друг случай няма, а според мен и още дълго време няма да има.... :!:

С комисии тези дъблоки проблеми не се решават....както се видя и с кръгли маси между президентите също не се решават. Трябва закон :!:

Засега лъч в тунела са затягащите се изисквания на УЕФА относно лицензирането, но това е само едната страна на нещата... :!:

Не може за всичко да ни казват какво да правим отвън...и да ни следят като охрана на аквапарк циганче, което все се мъчи да ги преметне и да влезе през някоя дупка в оградата да се къпе без билет....
Особено при съмненията за уговорени мачове, корупция започваща от президентите на отборите, пробити играчи и съдии... :roll:
Трябва ние да си направим нещата, да се уреди всичко със закон, в който да има ясни правила и строги санкции за тези, които се опитват да ги нарушават :!:

Така, който е извън закона - ще остава и извън професионалния футбол :!:

Всичко друго са алабализми....
Изображение
...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!

Върни се в “Футбол - България”