Фен на Стяуа: Армейци, благодарим, че ни подкрепяте

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Фен на Стяуа: Армейци, благодарим, че ни подкрепяте

Мнениеот msm » 16 апр 2010 23:40

Написано от Милан Николов Четвъртък, 15 Април 2010 21:31

Михай е румънец и не само това - луд фен е на Стяуа. Младежът дойде на Левски-ЦСКА, за да седне в сектор Г и да вика за "братския на Стяуа тим". Не пропуснахме да поговорим с един румънски фен, за да разберем повече неща за футбола и отношенията между хората.
Интервю на Милан Николов
- Михай, ти беше на Левски-ЦСКА в агитката на червените, какви впечатления остави у теб този мач?
Първото полувреме беше слабо, през второто нещата бяха по-добре, играчите тичаха повече. Иначе атмосферата беше добра, имаше много фоеверки. Хореографията също беше добра, изненадах се и че пеете много песни, които пее и агитката на Стяуа.
- По време на мача ми каза, че акустиката на стадион "Васил Левски" не е много добра. По-силно ли се чува по вашите стадиони?
Да, на вашият национален стадион ми направи впечатление, че не се чува толкова добре. Песента се губи твърде бързо. Това е вероятно защото трибуните са доста далеч една от друга, а и стадионът не е покрит с изключение на сектор А. Например на стадиона на Стяуа няма писта, всичко е направено само за футбол и се чува много по-добре, защото трибуните са много по-близко до терена.
- Румънските фенове интересуват ли се от българския футбол? Знам, че при вас една телевизия излъчва българското първенство?
Феновете тук не се интересуват от български футбол, но това се отнася и за нашия. През последните 2 години румънските тимове не се представиха добре в Европа и това отблъсна феновете. Това се отрази и на качеството на първенството ни. Така феновете се отръпнаха от стадионите дори и на отборите от Букурещ. Аз гледах Локомотив Мездра- ЦСКА по телевизията.
- Феновете на Стяуа обичат доста ултрасите на ЦСКА. Чувставате ли и вие уважение от страна на българските запалянковци?
ЦСКА и Стяуа са близки клубове и като история и като вътрешни успехи. Това са двата най-титулувани отбори в България и Румъния. И двата тима са на армията, имат най-готините фенове и най-добрият манталитет. Ултрасите на ЦСКА нямат врагове в Румъния и ултрасите на Стяуа нямат такива в България. Благодарим на момчетата от агитката на ЦСКА, че винаги идват да ни подкрепят на важните мачове и в срещата с кръвния ни враг Динамо и срещу Рапид. Благодарим също, че ни подкрепиха и срещу собственикът ни Бекали.
- Андоне напусна ЦСКА и се завърна в Румъния. Проблеми имат в момента и Петре и Панку, как ще коментираш това?
Мисля, че Андо напусна, защото не успя да се приспособи към българския футбол. Подобна е и ситуациата с Петре и Панку. Искам да кажа, че по традиция румънските играчи им е трудно да се приспособят към първенства като българското, руското или унгарското.
- Как стана фен на Стяуа?
Много е просто. Виж какво седи зад Стяуа, спечелването на шампионската лига през 1986 година, донесоха невероятен успех на страната ни. Също и така победите над Динамо Букурещ, Рапид също са ни голям враг.
- Тази година 7 отбора се борят за титлата, доста е интересно първенството ви. Как мислиш. че ще завърши то?
Надявам се да победим Рапид в неделя, а Тимишоара да успее да се наложи над ЧФР Клуж. Така се надявам да станем шампиони.
- Какво не знаят българите за Румъния?
Посещенията ми в страната ви ми показаха, че имаме подобни градове Градове, които са свързани исторически с борби за освобождаване. Животът ни е подобен и защото заедно сме били под властта на комунизма. нещата са доста близки, но само разликата е плюс в полза на Румъния географските, икономическите и социалните фактори, които ние притежаваме. Иначе имам огромен респект към вашите Васил Левски, Христо Ботев и Панайот Хитов.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Re: Фен на Стяуа: Армейци, благодарим, че ни подкрепяте

Мнениеот msm » 16 апр 2010 23:59

В това интервю, има доста интересни акценти, относно акустиките на стадионите ни, приспособяването на румънските футболисти в нашето първенство, както и отношението на румънците към нашите исторически герой. А благодарността и подкрепата си е нещо нормално между нашите отбори.

Потребителски аватар
orgi
Контакти:

Мнениеот orgi » 17 апр 2010 00:01

За мене за акустиката е прав. Дербитата на Б.армия и герена са си направо други дербита.Трябва там да се играят.

Потребителски аватар
Yasso
Контакти:

Мнениеот Yasso » 17 апр 2010 01:01

Бил съм на "Генча" 2 пъти и мога да го потвърдя това за акустиката....

Песните там се чуват все едно ги пеят цели тумби фенове а не само няколко стотин...
Тяхната агитка по някое време в хода на мача започва да издава едни звуци, които просто не подлежат на описание - така кънтят все едно не са 20 хиляди а 120 хиляди.....И е така заради архиктектурата на самия им стадион....

Първият път като ходих там не бяха много дружелюбни, дори щеше да стане търкал като отидохме няколко човека да ги поздравим през секторите ( беше през 1997г. когато направихме голямата глупост да им поведем 1:3 и не успяхме да задържим преднината и завършихме тогава 3:3 с Гочето начело ), но втория път вече имаше дори "размяна" на благодарствени транспаранти, шалчета, фланелки и каквото се сетите....

Аз мача Рапид - Стяуа сега съм го играл бетонна двойка, да имат късмета да не бият, ще отида 3-ти път до "Генча" :twisted: :lol:
Изображение
...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!

redpride
Контакти:

Мнениеот redpride » 17 апр 2010 11:16

Съгласен съм, че стадионите в България са зле. Просто са правени по-много остаряла технология, тип насип. Навсякъде в Европа дори и в Румъния, Сърбия и Турция стадионите са вкопани, получава се една своеобразна фуния и естествено звукът е по-добър. Колкото до Ст.Генча, бях и на двата мача и 97 и след това през 2005, но разликата беше огромна. През 97 стадиона беше по-зле от българските, дори нямаше табло за резултата, имаше две дупки над имената на отборите и от там гледаха хора, които да сменят цифрите. Да не говориме, че Генча се намира във военно поделение и като влизахме с рейса навсякъде имаше войници дори и на трубуните. Така беше и тук през социализма. При втория мач със Стяуа таблото не си го спомням, май го правеха, но стадиона вече изглеждаше по-друг начин. Аз съм писал тук, кое ми направи впечатление-седалките-гъвкави, нечупливи и незапалими, хванати с яки болтове, но гладки за да не си скъсаш панталоните.

Потребителски аватар
trakia

Мнениеот trakia » 17 апр 2010 11:28

бе аз честно нищо не разбрах от тая статия. писана е от ром или човека който я превеждал го е направил дословно незнам....
Особенно неразбрах последните му думи за некъв плюс в полаза на некво географска и социалноикономическ обстановка?
Ако тея си мислят ,че географски са по добре от нас или пък че икономически е така то те са в голема грешка,такава цигания квато там съм виждал никъде другаде не съм честно,а съм ходил тук таме.
Това е нашият клуб, нашият град, нашата вяра. Или го приемете, или се махнете!
Изображение

VarnaCrew
Контакти:

Мнениеот VarnaCrew » 17 апр 2010 12:06

Познавам се с Михай от интернет, добро момче е. Прав е за доста неща. Иначе момчето много обича България, говори и малко български.

Потребителски аватар
milan_nikolov
Контакти:

Мнениеот milan_nikolov » 17 апр 2010 12:16

trakia написа:бе аз честно нищо не разбрах от тая статия. писана е от ром или човека който я превеждал го е направил дословно незнам....
Особенно неразбрах последните му думи за некъв плюс в полаза на некво географска и социалноикономическ обстановка?
Ако тея си мислят ,че географски са по добре от нас или пък че икономически е така то те са в голема грешка,такава цигания квато там съм виждал никъде другаде не съм честно,а съм ходил тук таме.

Географски не са, но икономически са 5 обиколки преди нас. Често ходя натам и мога да кажа, че съм наясно с положението в цяла Румъния.
Явно си бил доста отдавна при съседите ни.
Българският сайт за румънски футбол
http://www.romanian-football.com
Ежедневно обновяване

Потребителски аватар
LUBOLSFC
Контакти:

Мнениеот LUBOLSFC » 17 апр 2010 17:40

вашите приятелства-за България предателства!
"Има една страна България,и в тази страна България има един отбор Левски.В този отбор съм се родил,в този отбор ще умра!" Г.АСПАРУХОВ-ГУНДИ

http://vbox7.com/play:0f41a68e

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 17 апр 2010 23:26

LUBOLSFC написа:вашите приятелства-за България предателства!

Точно така, особено с партизан...

Върни се в “ЦСКА”