Харесва ли ви предложението за химн на Пловдив?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 20 мар 2010 08:08

Изображение
След дълги разисквания, комисията за химн на Пловдив излезе с предложение. Все пак пловдивските управници са категорични, че няма да утвърдят творбата като химн, ако тя не бъде одобрена от пловдивчани.

За тази цел е организирано проучване сред читателите, слушатели и зрителите на пловдивските медии с най-голяма аудитория.

Plovdiv24.bg е най-четената пловдивска медия и вие, нашите читатели, ще имате възможност да изкажете своето мнение за химна, което ще бъде взето под внимание.

За целта чуйте предложението в приложения аудио файл и изкажете мнението си в коментарите под статията.

Вие ще решите, дали това да е химна на Пловдив!

http://news.plovdiv24.bg/150306.html

Потребителски аватар
анто маина

Re: Харесва ли ви предложението за химн на Пловдив?

Мнениеот анто маина » 20 мар 2010 08:32

Не ,като оперно пеене е.
Не искам чалга или рап ама да не е опера. И да го пее мъж,звучи по добре,мъж с плътен глас естественно.

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 20 мар 2010 08:35

И на мен ми идва "лигав". Хем звучи като химн, хем нещо супер много ме дразни в него...
Не натискайте ТУК!

Потребителски аватар
ogg
Контакти:

Мнениеот ogg » 20 мар 2010 09:02

А на никой ли не му прави впечатление защо изобщо НЕ СЕ споменава дори кой е автор на въпросния "химн"??? Аз мога да ви отговоря - автор е Георги Славчев, син на Анастас Славчев, който дълги години буквално беше УЗУРПИРАЛ заедно с цялото си семейство властта в пловдивската музикална академия!!! Дори накрая смени името й от "Академия за музакално и танцово изкуство" на "Академия за музакално, танцово и изобразително изкуство", само защото това му даваше право да се домогне до властта като ректор за 3-ти последователен мандат! Мога още много неща да ви кажа за шуро-баджанащината около тази фамилия, но не е тука мястото. Дори в началото на конкурса бащата на Георги, Анастас Славчев беше в комисията, която щеше да избира химна :shock: Представете си само пародията...
Единственото, което се е случило в Пловдив през 1926 е, че Ботев става първенец на града за пореден път. Всичко останало са митове и легенди...

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 20 мар 2010 09:39

ogg написа:А на никой ли не му прави впечатление защо изобщо НЕ СЕ споменава дори кой е автор на въпросния "химн"??? Аз мога да ви отговоря - автор е Георги Славчев, син на Анастас Славчев, който дълги години буквално беше УЗУРПИРАЛ заедно с цялото си семейство властта в пловдивската музикална академия!!! Дори накрая смени името й от "Академия за музакално и танцово изкуство" на "Академия за музакално, танцово и изобразително изкуство", само защото това му даваше право да се домогне до властта като ректор за 3-ти последователен мандат! Мога още много неща да ви кажа за шуро-баджанащината около тази фамилия, но не е тука мястото. Дори в началото на конкурса бащата на Георги, Анастас Славчев беше в комисията, която щеше да избира химна :shock: Представете си само пародията...

Аз това го знам... Но нека оценяваме само музиката като такава.
Не натискайте ТУК!

Потребителски аватар
ogg
Контакти:

Мнениеот ogg » 20 мар 2010 10:12

Шврнц Тпрунков написа:
ogg написа:А на никой ли не му прави впечатление защо изобщо НЕ СЕ споменава дори кой е автор на въпросния "химн"??? Аз мога да ви отговоря - автор е Георги Славчев, син на Анастас Славчев, който дълги години буквално беше УЗУРПИРАЛ заедно с цялото си семейство властта в пловдивската музикална академия!!! Дори накрая смени името й от "Академия за музакално и танцово изкуство" на "Академия за музакално, танцово и изобразително изкуство", само защото това му даваше право да се домогне до властта като ректор за 3-ти последователен мандат! Мога още много неща да ви кажа за шуро-баджанащината около тази фамилия, но не е тука мястото. Дори в началото на конкурса бащата на Георги, Анастас Славчев беше в комисията, която щеше да избира химна :shock: Представете си само пародията...

Аз това го знам... Но нека оценяваме само музиката като такава.

Преди да се оценява музиката като такава, трябва всички кандидати да бъдат поставени при равни условия! Нещо, което определено не се случи. Изборът трябваше да е пулбичен-не се случи. От всички кандидати май само славчев се сети да си смени първоначалния текст, набиващ се с невероятното си словестно безсилие и поетическа неграмотност. Другите "баламурници" защо го проспаха тоя момент? Явно комисията са дали ПАК рамо на таткото. Друго, защо няма втора и трета награда??? Кой ще се налапа с всички мангизи определени за конкурса? Очевидно пак въпросните славчеви. През лятото химн не бе избран под предлог, че от всички постъпили композиции имало само две (а не три, както изисквал регламентът), отговарящи на критериите. Сега комисията избра само един химн и няма вече значение имало ли е или не ПОНЕ още две подходящи. Кога, как и ЗАЩО регламентът е бил променен си остава загадка. Явно вътрешни решения, които обикновените граждани не трябва да знаят.
Недостойно...
Единственото, което се е случило в Пловдив през 1926 е, че Ботев става първенец на града за пореден път. Всичко останало са митове и легенди...

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 20 мар 2010 11:58

Не ми харесва. Според мен, нашия град заслужава нещо много по-добро. Това наистина звучи като оперно пеене. Може и Краси Аврамов да е помогнал с някой куплет :lol:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
nik_bg1
Контакти:

Мнениеот nik_bg1 » 20 мар 2010 12:56

A музикалните инвалиди като мен, как ще го пеят това "чудо" ? :oops:
Или когато го пеят ,нас ще ни водят слушатели...Да ама не,трябва поне да можем да пригласяме... :(
Последна промяна от nik_bg1 на 21 мар 2010 10:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lewstherin
Контакти:

Мнениеот lewstherin » 20 мар 2010 13:06

Написах същото и в PLovdiv24 - не е достатъчно величествен.

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 21 мар 2010 17:56

lewstherin написа:Написах същото и в PLovdiv24 - не е достатъчно величествен.

+1
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

Върни се в “Ботев”