Пирин дебне иззад ъгъла
Има отбори, които падат и не успяват да станат. Не живеят, а живуркат. Има и такива, за които живуркането е непознато. Защото са свикнали да живеят. И тъй като животът обича силните, им праща удар след удар. За да провери дали са способни да се изправят.
Пирин е от тези, вторите. Знае да побеждава, но знае и да страда. Изстрада върволицата от некадърни шефове и унижението да бъде изхвърлен от "А" група през лятото на 2005 г. Изстрада и обединението през зимата на 2009 г. И продължава да страда, защото много неща в организацията куцат.
Но талантите в този край никнат като гъби след дъжд и никой не може да ги спре. Защо е така, един Господ знае. Но е така, и в това е богатството на Пирин. Лицензът може да бъде взет, талантът - не. Големите могат да те обезкървят, но от някоя крива поляна ще излезе нов талант. Още по-млад и още по-добър. Ако не е Борислав Хаджиев, ще е Петър Михтарски. Ако не е Михтарски, ще е Ивайло Андонов, Коце Герганчев или Георги Бачев. Продадоха Спас Делев, изникна Борис Галчев. Дадоха и него, но се появи Драги Коцев. И той ще си иде, но друг ще дойде.
Съдбата е предопределила и друго призвание за Пирин - да бъде съдник за проблемите в големите отбори. Като в онзи 18 март 1992 г., когато един 20-годишен младеж на име Божидар Янков вкара фантастичен гол на Джони Велинов. Заби го почти от центъра на стадион "Христо Ботев". Беше втори за него в този мач, завършил 3:0 и изхвърлил ЦСКА от турнира за Купата на България. По това време ЦСКА се бореше за шампионска титла, която в крайна сметка спечели, а Пирин се бореше да остане в "А" група, и в крайна сметка остана.
Един друг мач, но на Армията (1:1) през пролетта на 2000 г., доведе до бунт. Запалянковците се вдигнаха и обсадиха домакинската съблекалня в Борисовата градина. И докато футболистите с червени фланелки все още седяха вътре, скрити от гнева на запалянковците, автобусът на Пирин потегли за Благоевград под овации. Обръчът продължи да се затяга и доведе до смяна на треньора Спас Джевизов с Александър Станков.
Преди година, само месец след обединението си, Пирин отново напомни кой е и разбуни страстите на Армията. Футболистите в зелено просто дойдоха, победиха, продължиха напред за купата, тръгнаха си и повлякоха лавина от недоволство, което отвя Димитър Пенев и довя племенника му Любослав. Месец по-късно и Левски падна под ножа, но понеже на Герена са търпеливи, до драми не се стигна.
Тази пролет Пирин отново разцъфна. И показа, че не спи зимен сън, а дебне иззад ъгъла. И ако реши да бие, бие лошо. Първо удари хита от есента Миньор. Вкара само един, но такъв, че в Перник подскочиха от болка. Случайно е, отсякоха мнозина и продължиха да натъртват как Пирин е тръгнал да изпада. Ама същият този "изпадащ" вече е на пето място и натри носа на голямата претенция Литекс. И за да няма никакви съмнения и оправдания за случайна победа, го направи категорично. Вкара 4 гола, можеше и още. Футболистите налитаха като оси, подаваха си, атакуваха. С други думи - правеха каквото си поискат. Разликата между двата отбора бе очевидна, но не в полза на скъпите звезди в оранжево. Тези от Пирин играха със сърце, онези от Литекс не знаеха какво правят. Тези от Пирин се забавляваха, а онези от Литекс гледаха отблизо и страдаха. При това Литекс излезе със 7 наемници в състава, а Пирин - с наши си момчета. Драги Коцев и Зоран Златковски също са си наши, учили са в Благоевград. Нито са Том, нито пък Сандриньо. Не играят за дебели пачки. Но пък мачове като Пирин - Литекс доказват, че не всичко е пари.
Надежда Кърликова
http://www.7sport.net/7sport/fb_1footbg/d5679_19.htm
Пирин дебне иззад ъгъла
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: Пирин дебне иззад ъгъла
Голямо браво за орлетата.С мачове като Пирин-Литекс,клубния ни футбол,няма да умре.И с отбори като Миньор и Берое.
Само Черно море.
Сега и аз да кажа,автора на темата е много,много прав.На всички в БГ-е ясно че най добрата школа си остава Благоевградската в подкрепа на думите ще задам един въпрос и в отговора му се крие тази истина за Благоев. отбори.Пребройте отборите ,които са от бившия Благоевградски окръг,които се състезават в родните групи??? Отговора е адски много са-това значи много футболери ,с много талант.И аз се радвам че хората от Пирин успяват да извлекат максимума от това нещо,само дето нац.гарнитури не го проумяват.
Щастлив ще бъда и в момента ,когато някой Възроди бившата школа на Марица,Берое.Истината е там.
Щастлив ще бъда и в момента ,когато някой Възроди бившата школа на Марица,Берое.Истината е там.
LEVSKI_FOREVER
- metodito
- Контакти:
Ми всичкото хубаво, ама след тази победа, бял ден няма да видят от съдийски тесли благоевградчани. Мисля си, че такива клубове раждат таланти не въпреки, а благодарение на немотията си. Колкото и абсурдно да звучи. Домовчийски и Коприваров съвсем не бяха наложени в "Левски" защото бяха таланти или беше нарочно да се наложат юноши, ако си спомням добре. Просто така се оказа, а и нямаше пари за класен нападател. Мустакатият тъпак извадил милион евро (по негови думи) за пияния талибанин, ама за Иво Иванов двойно по-малко, който е двойно по-читав като човек, най-вероятно няма! Е, как ще го караме така?! Евала на Пирин и Грозданов. Ако съдиите позволят, то Пирин и Берое могат да играят в Европа и те ще могат да продават футболисти на добри цени в големи клубове, но политиката е раазлична.
П.С. Златане, може ли така да пишеш?! Малко от малко поне спазвай някаква граматика.
П.С. Златане, може ли така да пишеш?! Малко от малко поне спазвай някаква граматика.
Последна промяна от metodito на 09 мар 2010 12:11, променено общо 1 път.

Много ми хареса как е написана темата. Браво на авторът !

Аз не съм от македонския край, но през последните две години не изпускам мач на "Пирин" ... Преди това никога не съм бил от "Пирин", но откакто започнах да им ходя на мачовете се влюбих в този отбор ... Даже съм си купил шалче и членска карта !

Гледал съм хиляди мачове през живота си и почти всички български стадиони съм обиколил ... Обичам нашенския футбол и го гледам, въпреки очевидните му пороци.
Такъв отбор като "Пирин" не бях виждал обаче !
Убеден съм в едно - никъде другаде в България не се играе с такова желание и себераздаване ... абе, с една дума с такова СЪРЦЕ, но в същото време и с такова футболно майсторство, както в "Пирин" ....
На много места съм гледал или само едното - желанието, или само другото - майсторството, но двете съчетани в едно - не ! ... Точно това ме накара да стана на "стари години"

Сега с нетърпение очаквам първия домакински мач на "Пирин" върху обновеният терен на Гнездото ! Дано и времето да бъде хубаво - сигурен съм, че стадиона ще се напълни, защото хората тук обичат футбола ! А и са зажаднели да гледат любимците си след толкова дълго отсъствие от дома ....
"Късметлии" да гостуват точно за този мач са "Локомотив" Сф. ! Ще стане хубав двубой и яка битка !

Чакаме го с нетърпение ! ....

[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

-
- Контакти:
Статията наистина е много силна, и е написана от ЖЕНА! Браво на нея!
А marmi52, ти от къде си иначе?
Аз заради Пирин преди години намразих футбола, изхвърлянето във В група беше голем шок за всички фенове. Сигурно едно 2-3 години не съм гледал никакъв футбол и спорт нито наживо, нито по ТВ.
Аз заради Пирин преди години намразих футбола, изхвърлянето във В група беше голем шок за всички фенове. Сигурно едно 2-3 години не съм гледал никакъв футбол и спорт нито наживо, нито по ТВ.
Опасен чар написа:Статията наистина е много силна, и е написана от ЖЕНА! Браво на нея!

Варненец съм, но живея тук заради жена ми ....

Нали знаеш : "Откъдето е жената, от там е и родата !..." ?!

Иначе съвсем искрено симпатизирам на "Пирин" и никога преди това не съм симпатизирал на друг провинциален отбор освен родния "Спартак" Вн, разбира се....

А от дете съм си славист ....

Можете да се гордеете обаче с непримиримия дух на вашите футболисти и с всепризнатата благоевградска школа .... !
Друга няма такава в България !
А, забравих - шапка и свалям на тази жена, която е написала статията

[center]
[/center]

Надето си е от Славия, ценителите виждат добрите неща, каквато е пиринската школа.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
- ultrasloko_sf
пирин са добър и млад отбор с един от най-добрите специалисти в бг Стефан Грозданов,но мисляче в следващите два мача ще загубят-на овча купел и с нас 

Тази година Пирин играе много приятен футбол и като фен на тази игра ще се радвам отбора да продължава така защото мисля,че това е добре за по голямата конкуренция в първенството.