Постоянно се оплакваме че нивото на футбола ни е слабо.И се оплакваме че който ни хване ни бие в Европа.Но може ли да се промени това и как?Решението е ясно и то е само едно.Навсякъде в Европа плащаш за да гледаш мач.Да поясня че нестава въпрос само за големите стран,а за такива като Белгия,Австрия и Швейцария с които искаме да се сравняваме.Футболът във всяка една от тези страни е добре комлектован продукт който носи радост на феновете и печалба за клубовете.Ако искаш нещо трябва да си платиш за него.Нищо не е безплатно.ТВ правата са около 50 % от бюджета на един отбор от страните след 10 място в ранглистата на първенствата.Там освен Тв правата другите 50 % се формират от купуването на билети и продаването на фен артикули.Докато направихме малка крачка с Тв правата българския футбол изостава много по отношение на продажбата на билети и фен артукули.А това е изключително грешно,защото смея да твърде че в България има 5,6 отбора които могат да правят милиони на сезон.Кои са тези отбори?Логично тимовете с най-много агитки (Левски,ЦСКА,Ботев,Берое,Локомотив(Пл),Черно Море)Тези отбори имат много фенове но въпреки това не могат да се възползват максимално от това.
Така е оригиналните фен артикули са скъпи!Но знаеш че като купиш този артикул(Фланелка,чашка,суитчър,ключодържател)тези пари отиват за отбора,а не за някое магазинче в тесен ъгъл,което ви продава менте.А как ще се издържат по-малките отбори ?
Много просто те ще развиват млади играчи и ще ги продават на големите.Но това няма как да стане за момента,защото нямаме кампуси и нужните условия за създаването на тези таланти.Решението е малките така също и големите да инвестират в детскоюношеската си школа(на всеки колкото му е по джоба),но да направят нормални условия за децата като цяло.Българския футбол има бъдеще и ще стане печеливш бизнес ,но не може да стане с магическа пръчка!Трябва време,реформи и най-важното финанси.Така както плащаме за цифрова телвизия така и ще платим за А група за пей пър вю,защото качествената стока струва пари!Нима не можем да изкараме 10 лева за 1 година за ТВ права 1/7 от България да гледа футбол това е около 1000000 милиона българи!Ако половината изкараме тези пари направте си сметка колко ще взимат скъпите ни отбори за 1 сезон.Всичко е въпрос на желание към един по-добър футбол!Защо да не опитаме?
Готови ли сме да плащаме за да гледаме български футбол?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Готови ли сме да плащаме за да гледаме български футбол?
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
- Бижутера
- Контакти:
Re: Готови ли сме да плащаме за да гледаме български футбол?
трябва да си луд за да плащаш за да гледаш наш футбол... 

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
Бижутера написа:трябва да си луд за да плащаш за да гледаш наш футбол...
Това ще бъде за всички първенства, а не само за нашата група.

Определено не.
като почнат да печелат ШЛ тогава ще плащам
-
- Контакти:
има хора , които са фенове , които живеят на улица и са фенове на отборите си повече от форумните плъхове , които пишат денонощно тук . АЗ В МОМЕНТА СИ ПЛАЩАМ ДА ГЛЕДАМ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ , КАКТО И ВСЕКИ ЕДИН ХОДЕЩ НА МАЧОВЕ ОТ РОДНОТО ПЪРВЕНСТВО - като не им стига да отиват да играят на луната
ROLLING HEAD
http://www.youtube.com/watch?v=VPjOGU-EucY
-
- Контакти:
на мачове на Левски ходиш ли ? Не са прави на луд , форумни *&(*)&*(&*(^*$&%&)(
ROLLING HEAD
Ми тогава нямаш нищо против че отборът ти го бият като тъпан в Европа както и всички други.Парите не са достатъчни.Трябват повече финанси на отборите.Като отидеш на кино без да плащаш ли влизаш да гледаш филм?Или на магазина взимаш храна безплатно...Всичко се плаща и си има цена,а щом 10 лева за една година ти се свиядат да изкараш тогава е ясно какъв "фен" си.
[center]R.I.P[/center]
- Sleepwalker
- Контакти:
Аз бих си дал 10-те лева.Нито ще забогатея с тях,нито ще обеднея.Въпросът е парите от феновете да не се инвестират в джипове за 200 хил. лева,както за жалост става сега,а да отиват за базата например.
Аз си ходя редовно на мачове,въпреки че отборът ни е в дъното на Б група и си плащам 2-3 лева за билетче.За месеца 6 лева не ми бъркат финансите,така че...
Аз си ходя редовно на мачове,въпреки че отборът ни е в дъното на Б група и си плащам 2-3 лева за билетче.За месеца 6 лева не ми бъркат финансите,така че...

Sleepwalker написа:Аз бих си дал 10-те лева.Нито ще забогатея с тях,нито ще обеднея.Въпросът е парите от феновете да не се инвестират в джипове за 200 хил. лева,както за жалост става сега,а да отиват за базата например.
Точно така!Това исках да кажа и аз!Тези пари да отиват или за стадиона или за изграждането на школите или за купуването на качествени играчи
[center]R.I.P[/center]
Върни се в “Футбол - България”