Безобразен съдия и един луд 'Де Класикер' с поделени точки

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
huntelaar
Контакти:

Мнениеот huntelaar » 31 яну 2010 17:13

В двадесетия кръг на Ередивизие се изигра най-голямото дерби на Холандия Фейенорд Ротердам - Аякс Амстердам! Както вече е извествно двете агитки изтърпяват наказание да не подкрепят отбора си, когато гостува в това дерби и затова "Де Кайп" беше изцяло изпълнен от фенове на домакините.
Двубоя започна със атака на столичани, но тя не доведе до нищо опасно. Със всяка изминала минута домакините печелеха метри от терена и успяха да 'натикат' Аякс във собествената им половина. Първото наистина опасно положение се получи след комбинация между Джорджино Вайналдум и Томасон, като последния се озова очи в очи със Стекеленбург. Все пак датчанина си повече твърде дълго топката и осъзнавайки че няма да я достигне симулира за дузпа. Това не остана незабелязано от съдията Пиетер Винк и той показа жълт картон на стрелеца. Съдията си затвори очите за удар на Секу Сисе в главата на Деми Де Зеу, което беше една от грешките му през първото полувреме, като можеше спокойно да изгони играча на домакините!
Само след няколко минути Алдервейрелд получи разтежение и се наложи да бъде заменен като на негово място в двубоя се включи Олегер. Атаките на Фейенорд ставаха все по-опасни със наближаването на средата на първото полувреме. Лирой Фер нахлу в половината на Аякс и след като не бе посрещнат от противников футболист отправи удар, но за щастие на столичани - неточен. Неспирните атаки на Ротердамци оставяха пространства за контра-атаки на Амстердамци, но те не успяваха да намерят точни път към тях. Все пак след грешно подаване в защита на домакините, Суарез овлядя топката и подаде към Ромедал. Последния завлече двама защитника и пусна хитър пас към Деми де Зеу, който намери непокрития Пантелич малко пред вратарското поле. Сърбина бутна топката в празната половина на вратата на ван Дайк: 0-1.

След като поведе Аякс затвори постъпите към половината си и разчиташе на контра-атаки в опразните пространства от домакините, които започнаха да играят още по-открито втърсене на изравнително попадение. Червено-белите в този двубой почти достигнаха до негомалко преди края на полувремето при неразбирателство в отбраната на Аякс, но в крайнасметка топката бе изчистена.

Малко преди края на полувремето Аякс имаше две доста добри възможности да удвои - първо след разбъркване след корнер изпълнен от Емануелсон топката се върна във фланговия играч и той нанесе нисък удар, който четиридесет и една годишният страж на ротердамци изби в корнер. От последвалия такъв изпълнен отново от Емануелсон, след къс пас към Пантелич, топката отново беше върната към универсалния играч, но последвалия висок удар беше отново избит от ван Дайк.
Второто полувреме започна със смяна на треньора на домакините, като той замени своя капитан Джовани ван Бронхорст със Тим де Клер. Двата отбора си размениха по една опасна атака, като по-опасното положение беше за гостите - Суарез отправи удар от наказателното поле, който премина на сантиметри над гредата на ван Дайк. Последва силен натиск на Фейенорд и нова смяна на Марио Беен. Ландзаат напусна за да даде място на Макаай, като това определено беше заявка на наставина на домакините за открита игра. Едно от най-опасните положения пред вратата на столичани беше от пряк свободен удар, отсъден след поредното откровено актьорско изпълнение на Томасон.
След първите 15 минути Аякс успя да изнесе играта в предни позиции, и Пиетер Винк направи поредната си груба грешка, когато не отсъди 100%това дузпа след нарушение срещу Суарез. Малко след това последва дълъг пас на Фер към Вайналдум, като бързото крило надбяга Еманиуелсон, който в опит да отклони топката излъга своя вратар и след като Вайналдум достигна топката направи 1-1.
Последва вдъхновени в играта на домакинитеи няколко опасни атаки, но в крайна сметка те не намериха целта. Йол реагира мигновено и замени представилия се на доста добро ниво Ромедал, като в игра се появи Върнон Анита. Младия защитник зае мястото на левия фланг на Емануелсон, а последния се премести по лявото крило. Позицията на датчанина по дясното крило беше заета от суарез.
Това даде резултат и гостите изнесоха играта в по-предни позиции, но Аякс не достигна до по-опасна ситиация. Двата отбора си разменяха все по-опасни атаки със всяка изминала минута. Малко преди края Ериксен замени Емануелсон, а Аякс имаше по-добрите възможности!
Пиетер Винк отново си затвори очите и не отсъди дузпа за откровена игра на Тим де Клер с ръка в собственото му наказателно поле. В даденото три минутно продължение Аякс имаше две възможности чрез Пантелич и Де Зеу, но в първия случай ван Дайк спаси, а във втория халфа не намери очертанията на вратата.
Така след напрегната игра в един луд 'де Класикер' Аякс и Фейенорд поделиха точките: 1-1.

тъй като журналистите от Гонг, незнайно защо като се отнася за Холандски футбол пишат само за Твенте и ПСВ и напълно изолират Аякс, Фейенорд и Алкмаар пиша за мача :)
новината е от http://www.ajax-bg.com
I`am the Eredivisie Master!!!

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Re: Безобразен съдия и един луд 'Де Класикер' с поделени точки

Мнениеот turbogena » 31 яну 2010 17:39

Интересен мач е бил ,надявах се на победа на Фейенорд ,но уви не се е получило :|
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

Потребителски аватар
gugushito
Контакти:

Мнениеот gugushito » 31 яну 2010 17:58

мача беше супер и мисля ,че резултата е заслужен ! ( жалко,бях за аякс) и аз не знам защо не се отразява холандското първенство. то става все по-интересно !!!

Потребителски аватар
arekusanderu
Контакти:

Мнениеот arekusanderu » 31 яну 2010 18:02

браво ,хубав коментар.....ама какво става с НИКИТО,вече го няма и в резервите на ТВЕНТЕ....
FORZA CESENA !!!

Потребителски аватар
Yanev
Контакти:

Мнениеот Yanev » 31 яну 2010 18:03

arekusanderu написа:браво ,хубав коментар.....ама какво става с НИКИТО,вече го няма и в резервите на ТВЕНТЕ....

Сега е контузен ..
Това е чувството,което в нас гори ..
Изображение

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 31 яну 2010 18:25

Тоя съдия как са му дали права,не знам :evil: :evil:

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 31 яну 2010 19:51

Хубав коментар, при това много полезен. Но е добре феновете на Аякс в България да научат коя е столицата на Холандия :) :) :) Нищо лично, просто отбелязвам.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
huntelaar
Контакти:

Мнениеот huntelaar » 31 яну 2010 20:00

dodo7271 написа:Хубав коментар, при това много полезен. Но е добре феновете на Аякс в България да научат коя е столицата на Холандия :) :) :) Нищо лично, просто отбелязвам.

то ясно коя е столицата /Амстердам/, но въпроса е къде в коментара излиза че е Ротердам, щото по принцип аз си знам - явно е станало двусмислица .... предполагам още третото изречение... имал съм впредвид отбора на Аякс...
съжалявам за двусмислицата и благодаря за забележката
Последна промяна от huntelaar на 31 яну 2010 20:04, променено общо 1 път.

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 31 яну 2010 20:04

huntelaar написа:
dodo7271 написа:Хубав коментар, при това много полезен. Но е добре феновете на Аякс в България да научат коя е столицата на Холандия :) :) :) Нищо лично, просто отбелязвам.

то ясно коя е столицата, но въпроса е къде в коментара излиза че е Ротердам, щото по принцип аз си знам - явно е станало двусмислица ....

Никъде не излиза, че е Ротердам. Излиза, че е Амстердам. А Амстердам не е столицата на Холандия.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
huntelaar
Контакти:

Мнениеот huntelaar » 31 яну 2010 20:05

dodo7271 написа:
huntelaar написа:

то ясно коя е столицата, но въпроса е къде в коментара излиза че е Ротердам, щото по принцип аз си знам - явно е станало двусмислица ....

Никъде не излиза, че е Ротердам. Излиза, че е Амстердам. А Амстердам не е столицата на Холандия.

е тука може да спорим ;)
Ротердам е по големия град но не е столица :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_of_the_Netherlands

Върни се в “Футбол - Свят”