Гледахте ли Collapse ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
love_hurts

Гледахте ли Collapse ?

Мнениеот love_hurts » 17 яну 2010 17:32

Мисля да продължа темата за документални филми от този тип. Какво мислите за филма. Разбира се ако сте го гледали.
http://zamunda.net/details.php?id=20510 ... omm3517839
batmanlevski написа: Батков,България е с теб !

ЕМИЛ написа:Изслушах го внимателно интервюто на Батков и мога да ви кажа ,че този човек хич не си поплюва.Тепърва ЦСКА ще ги сполетява синият гняв.Приятели червени-светът ще ви се види тесен......

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Re: Гледахте ли Collapse ?

Мнениеот Red_Pride » 17 яну 2010 18:29

доста е интересен филма :shock:като се замислим наистина всичко се върти около петрола,свърши ли загиваме :roll:
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 17 яну 2010 18:47

Да,гледах го-добър филм :)

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 17 яну 2010 18:52

Гледам го вече за втори път. Стана ми интересно, проучих го тоя пич Майкъл Рупърт. Определено прави вид на интелигентен и борбен тип. А нещата, които казва във филма, ги знаят всички. Или поне тези от нас, които се интересуват от света такъв, какъвто е, а не какъвто го представят по телевизията.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
love_hurts

Мнениеот love_hurts » 17 яну 2010 18:57

Мене лично ме очудиха доста неща във филма. Не бях се замислял, че всичко се движи от петрола. Много ми хареса връзката, която показа между животните и хората и как всъщност ще трябва да се върнем към това, за да оцелеем.

ЕМИЛ написа:Изслушах го внимателно интервюто на Батков и мога да ви кажа ,че този човек хич не си поплюва.Тепърва ЦСКА ще ги сполетява синият гняв.Приятели червени-светът ще ви се види тесен......

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 17 яну 2010 19:10

Аз много се впчеталих като каза, че съвременния начин на производство на храни е безумен и идиотски.
Една разходка до кварталния пазар или супермаркет го доказва, ама няма кой да гледа.
Верно е, че сме се откъснали страшно много от природата и не я уважаваме.
Към 140 селища в България в момента са необитаеми. Хората са си били камшиците към града, за да бачкат на някой. Тъпи сме.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 17 яну 2010 19:37

Има попадения , но има и доста глупости. Особено се учудих как с лека ръка отхвърли енергията на приливните вълни и на вятъра. А че драматизира извън необходимото мисля , че беше видно за всеки.

just_marto
Контакти:

Мнениеот just_marto » 17 яну 2010 19:41

Така, човека не драматизира а изказва своето мнение както всеки един от нас. И той го казва,че не иска да му се вярва и не иска да дебатира с никого или да обеждава. Неговото мнение е плод на изследвания и прогнози. Силен филм ,който те кара да се замислиш за някои неща ,не само дали ще свърши петрола или кога ще свърши

Потребителски аватар
love_hurts

Мнениеот love_hurts » 17 яну 2010 19:56

LoveAndPeace написа:Има попадения , но има и доста глупости. Особено се учудих как с лека ръка отхвърли енергията на приливните вълни и на вятъра. А че драматизира извън необходимото мисля , че беше видно за всеки.

Той каза, защо го отхвърля. Поради факта, че енергията, която се добива по този начин ще изразходи много по-голям ресурс от този, които ще се получи.

Потребителски аватар
love_hurts

Мнениеот love_hurts » 17 яну 2010 19:58

ndrangheta написа:Аз много се впчеталих като каза, че съвременния начин на производство на храни е безумен и идиотски.
Една разходка до кварталния пазар или супермаркет го доказва, ама няма кой да гледа.
Верно е, че сме се откъснали страшно много от природата и не я уважаваме.
Към 140 селища в България в момента са необитаеми. Хората са си били камшиците към града, за да бачкат на някой. Тъпи сме.

Да за семената, че всичко трябва да е органично. Ние тука си разбихме сами селското стопанство и се опитваме да го направим като в Америка с пестициди и още сумати мизерии като генно-модифицирани храни и така нататък.

Върни се в “Свободна зона”