След предложение на комисията за лицензиране и атестиране (КЛА) Министерството на физическото възпитание и спорта отказва да поднови спортната лицензия на юридическо лице с нестопанска цел "Българска федерация вдигане на тежести" (БФВТ).
Федерацията не е спазила указания срок за подаване заявление за подновяване на спортната си лицензия като не е посочила нито една уважителна причина за това.
http://news.ibox.bg/news/id_148592591
След толкова години, Олимпийски, Световни и Европейски шампиони, приключва един от най-българските спортове - СРАМОТА за България! Просто нямам думи.
Край на щангите в България?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Край на щангите в България?
Последна промяна от msm на 30 дек 2009 17:21, променено общо 1 път.
- fabregas_949
- Контакти:
Re: Край на щангите в България?
msm написа:Просто нямам думи.
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]
- unist_gp
- Контакти:
лично аз се надявах да закрият първо борбата и после щангите. всички са за затвора, изключение прави само Величко Чолаков. на никой да липсват мазните мутри на някакви оядени мутанти, дано закрият и борбата през 2010, там е абсолютно същатата история, просто още не са хванали. А Боян Радев ще изгние един ден в килия 2 на 2 метра. съсед ще му е глиста ганчев.
unist_gp написа:лично аз се надявах да закрият първо борбата и после щангите. всички са за затвора, изключение прави само Величко Чолаков. на никой да липсват мазните мутри на някакви оядени мутанти, дано закрият и борбата през 2010, там е абсолютно същатата история, просто още не са хванали. А Боян Радев ще изгние един ден в килия 2 на 2 метра. съсед ще му е глиста ганчев.
Абсолютно съм съгласен .... "СРАМОТА за България! Просто нямам думи."

напълно съгласенLUDAKIS написа:unist_gp написа:лично аз се надявах да закрият първо борбата и после щангите. всички са за затвора, изключение прави само Величко Чолаков. на никой да липсват мазните мутри на някакви оядени мутанти, дано закрият и борбата през 2010, там е абсолютно същатата история, просто още не са хванали. А Боян Радев ще изгние един ден в килия 2 на 2 метра. съсед ще му е глиста ганчев.
Абсолютно съм съгласен .... "СРАМОТА за България! Просто нямам думи."![]()

Добре отнемат лиценза, но отук нататък какво следва никой не казва. Министър Нейков много добре знае, че това е един от най-българските спортове, а неговата работа е да подпомага и работи за развитието на спорта в България не да го закрива, съгласен съм, че лиценза е взет правилно но спортистите не са виновни за далаверите във федерацията плюс това те някъде трябва да се състезават това не е да вземеш лиценз на клуб, а на федерация разликата е огромна и точно Нейков трябва да даде отговор как отук на татък ще се развива този вид спорт да не излезе, че правителството на Бат Бойко закри щангите.
щанги винаги е имало и винаги ще има.Нали затова се направи новата федерация
щанги винаги е имало и винаги ще има.Нали затова се направи новата федерация
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Това добре, а тя дали отговаря на условията за получаване на лиценз и каква е процедурата по лицензиране, коя ще е евентуалната дата за получаване на лиценз, защото във всеки спорт си има календар, какво става с останалото от националния отбор. На тези въпроси трябваше да отговори Министър Нейков веднага след като обяви, че взема лиценза, защото пак казвам не се взема лиценз на клуб а на федерация разликата е огромна още повече, че това е един от най-българските спортове.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Това добре, а тя дали отговаря на условията за получаване на лиценз и каква е процедурата по лицензиране, коя ще е евентуалната дата за получаване на лиценз, защото във всеки спорт си има календар, какво става с останалото от националния отбор. На тези въпроси трябваше да отговори Министър Нейков веднага след като обяви, че взема лиценза, защото пак казвам не се взема лиценз на клуб а на федерация разликата е огромна още повече, че това е един от най-българските спортове.
- Gonzo0009
- Контакти:
Е не ми се вярва да е края.
moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore
Трагедия, но ръководителите на спорта го докараха до това дередже!
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!