Когато двама големи играча се сблъскат...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Когато двама големи играча се сблъскат...

Мнениеот Siegfried » 26 ное 2009 23:15

Без съмнение това са едни от най-добрите играчи на света в момента - Франк Лампард и Стивън Джерард !!! Но кой от тях е по-добър или двамата са еднакво велики - ще решите вие !!! Но това определено се очертава да бъде сблъсък на две имена във футбола - Безстрашният и сърцат лидер на Ливърпул - Стивън Джерард и Фантастичният във всяко едно отношение - Франк Лампард :!: Споделете какво мислите за тях ;)

Франк Лампард - Франк Джеймс Лампард е популярен английски футболист и офанзивен полузащитник, станал известен по време на престоя си във Ф.К. Челси. Преди да премине в този клуб се състезава в друг лондонски отбор — „Уест Хем". Редовен участник в мачовете на националния отбор на Англия. Лампард е работлив футболист с точен удар и пас. Той е втори капитан в Челси след Джон Тери. Отбелязъл е немалко голове като се има предвид поста му, а освен това има много асистенции.

Бащата на Лампард, Франк Лампард-старши, е играл преди за „Уест Хем“. Негов чичо пък е футболният мениджър Хари Реднап. Джейми Реднап е братовчед на Лампард. Вторият капитан на Челси стана и най-резултатния полузащитник в историята на клуба от Лондон.

Лампард-младши, подобно на съотборника си в „Челси“ Джо Коул, е продукт на школата на „Уест Хем“. Дебютира във Висшата лига през 1996 срещу „Шефилд Уензди“, а през 1997/98, след като играе за кратко в Суонзи през октомври 1995 — януари 1996 под наем за „Суонзи Сити“, е вече титуляр в „Уест Хем“. От 1998 до 2001 играе в „Уест Хем“, където отбелязва 23 гола в 148 мача.

През 2001 г. „Челси“ с мениджър Клаудио Раниери го купува за 16 милиона евро (11 милиона паунда) и Лампард играе през целия сезон с изключение на един мач. Разписва се 5 пъти в 37 срещи от Висшата лига и играе за Купата на УЕФА. През сезон 2002/03 повтаря своето постижение и не пропуска мач. Отбелязва 6 гола, а Челси се класира за Шампионската лига, тъй като се класира на 4-то място в Англия.

Сезон 2003/04 се оказва благополучен за Лампард и изявите му в средата на терена му донасят второ място за отличието „Футболист на годината“. Въпреки закупуването на много известни играчи от новия президент Роман Абрамович, Лампард показва постоянство в изявите си. Челси достига полуфинал за Шампионската лига и завършва на 1-во място в Англия.

През сезон 2006 той вкарва феноменален гол при равенството с Барселона-2:2. При една наглед безнадеждна топка той прехвърля В. Валдес и вкарва. Сезон 2008-2009 е добър за Лампард, въпреки че е на 31години той отново е най-добър в Челси - избран е за трети път за футболист на сезона в клуба.Той е в основата на много победи на Челси, сред които 2 гола срещу Ливърпул в Шампионската лига , гол на финала за ФА къп срещу Евертън и куп асистенции.

Дебютира в националния отбор на 10 октомври 1999, когато Кевин Кийгън го извиква за мача на Англия срещу Белгия. Той обаче не попада в състава на Кийгън за злополучното за Англия Европейско първенство през 2000 г. Вместо това е капитан на младежкия национален отбор.

Избран е от Свен Горан Ериксон още на първия му мач като национален селекционер, но не получава повиквателна за Световното първенство през 2002. Играе обаче на квалификациите за Евро 2004, а в навечерието на финалите е извикан в националния отбор от Ериксон за сметка на Ники Бът. Отплаща се за доверието на Ериксон, като отбелязва гол срещу Франция, но Англия губи с 1:2. На четвъртфинала срещу Португалия се разписва в продължението, но после отбора му губи след изпълнение на дузпи. Лампард, който реализира една от дузпите за Англия, попада в състава на звездите на това първенство и дели четвъртото място при голмайсторите на Евро 2004 заедно с Йон Дал Томасон, Зинедин Зидан, Хенрик Ларсон и Ангелос Харистеас.

Стивън Джерард - Стивън Джерард (на английски Steven Gerrard) е английски футболист-национал и капитан на Ливърпул. Играе предимно като централен полузащитник, но е имал и многобройни добри изяви като десен халф, а също притежава чудесни дефанзивни и офанзивни качества.

Син е на футболист и е закърмен с идеята за най-великата игра. От малък е запален по футбола и на 8 годишна възраст започва тренировки в базата на един от най-великите клубни отбори за всички времена, а именно местния Ливърпул. Не е трудно да бъде забелязан неговия невероятен талант и треньорският щаб бързо разбира, че скоро на Анфийлд Роуд ще се появи нова движеща сила в лицето на местно момче, което носи във вените си традициите на любимия тим. Стиви Джи ( както го наричат феновете) се появява за пръв път на терена през 1998 в мач срещу Блекбърн (0:2), влизайки като резерва през втората част. Пълния му дебют е срещу Селта Виго в дубой от турнира за Купата на УЕФА, а за пръв път поразява чужда врата на 05.12.1999 чрез брилянтен гол срещу Шефийлд Уензди. За пръв път облича фланелката на националния отбор на 31.05.2000 г. срещу Унгария (0:2), а първия си гол отбелязва срещу Германия (5:1). От тогава името на Стивън Джерард е синоним на постоянство и добра игра. След многобройните му добри изяви не само като гениален футболист, а и като чудесен водач, бившият треньор на Ливърпул, Жерар Улие решава да му повери капитанската лента. Джерард облича нова фланелка (с номер 8, заменил предишния му - 17) и сякаш става още по-добър на терена. През 2005 постига връх в кариерата си, когато във финал на ШЛ успява да изведе отбора си до пета КЕШ в историята му след като на полувремето Ливърпул губи с 3:0 от Милан в Истанбул.

Впоследствие Джерард преподписва с тима и опровергава слуховете за негов евентуален трансфер в тима на Челси. Стивън Джерард е признат футболен талант и е печелил много награди, най-ценната от който е MVP през 2005, а попадението му срещу вечния враг Манчестър Юнайтед 2000/2001 е избран за гол на сезона, както и за най-красив гол в историята на Ливърпул. През сезона 2005/2006 в Премиършип, Джерард успява да изведе тима си до 3 място в класирането, едва на точка от втория тим, Манчестър Юнайтед, и си заслужи приза за играч номер едно за сезона на Острова, определен от Асоциацията на Професионалните играчи. Също така, тази година ще запомни със спечелването на Ф.А. Къп в оспорван мач с отбора на Уест Хям, както и с участието си на Световното Първенство по Футбол в Германия, където Джерард стана голмайстор на националния отбор на Англия с 2-те си отбелязани попадения. В началото на м. март 2009 год. удължава договора си с клуба за още два сезона - до 2013 година.

Ливърпул игра срещу отбора на Милан на финала на Шампионската лига в Истанбул.Мачът започна лошо за играчите на Ливърпул. На полувремето те губеха с 0-3. Изглеждаше,че Милан вече са спечелили трофея. Рафа Бенитес направи няколко тактически промени на полувремето, най-решаващата от които бе смяната на Дитмар Хаман на мястото на Стив Финан,която позволи на Джерард да натисне по-напред. Смените бяха успешни и Ливърпул се завърна в играта по един от най-знаменитите начини в спортната история.

В едни фантастични шест минути Ливърпул отбеляза три пъти, за да изравни до 3-3. В 54-тата минута Джерард засече с глава центриране на Йон Арне Рийзе и вкара първия гол за Ливърпул. . Две минути по-късно Владимир Шмицер отбеляза втория гол за "Червените". Секунди по-късно Дженаро Гатузо събори Джерард в наказателното поле и беше отсъдена дузпа. Шаби Алонсо застана зад топката,но Дида спаси, не успявайки да задържи топката.Алонсо добави и вкара изравнителния гол.

Нямаше повече голове в редовното време, което доведе мача до продължения,през които голове също нямаше. Победителят трябваше да се определи чрез дузпи. След невероятните спасявания на Йежи Дудек и почти безгрешните изпълнения на съотборниците му Ливърпул спечели купата след един впечатляващ финал,който завинаги ще остане в историята.
Прикачени файлове
8129_131276250887_596220887_2622073_4958696_n.jpg
(43.25 KиБ) Свален 1431 пъти
400px-The_big_4-0.jpg
(113.41 KиБ) Свален 1431 пъти
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: Когато двама големи играча се сблъскат...

Мнениеот Бижутера » 26 ное 2009 23:20

Лампард ми е по-симпатичен, а и е по-добър според мен :)
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 26 ное 2009 23:24

Никога не съм харесвал Челси. Рядко гледам мач с тях, ако противник не е някой симпатичен за мен отбор. Но единственият футболист който харесвам от Лондончани е Лампард. Струва си само заради него. А за Стиви Джерард нищо освен великолепен и верен до гроб не мога да кажа. Ако се снима римейк на "Смело сърце", който и от двамата да е главният герой все ще е на място.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
Masaba
Контакти:

Мнениеот Masaba » 27 ное 2009 00:00

И двамата са прекрасни футболисти,които са лидери на отборите си.Все пак,Лампард ми се нрави повече от Джерард.

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 27 ное 2009 00:01

Masaba написа:И двамата са прекрасни футболисти,които са лидери на отборите си.Все пак,Лампард ми се нрави повече от Джерард.

Лампард не пребива хората по дискотеките до смърт и не се измъква от съда само защото е футболист :P
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 27 ное 2009 00:11

Футболът намира смисъл при наличието на тези двама велики играчи. Бих добавил и Джон Тери заради една негова постъпка. След злополучния полуфинал с Барселона, когато не бяха отсъдени 3 дузпи за лондончани и отпаднаха с гол в 93-та минута, Тери е влезнал в съблекалнята на каталунците и се ръкувал със всеки играч като му е честитил класирането на финала. С една дума:ВЕЛИКАН :!:
Последна промяна от Madridist на 27 ное 2009 00:13, променено общо 1 път.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
igor tomasic
Контакти:

Мнениеот igor tomasic » 27 ное 2009 00:11

От Челси съм , но не крия ,че Стиви също е уникален играч като Франки.Мн ме радва ,че те 2мата се разбират прекрасно и в националния отбор.Големите отбори в Европа мечтаят за такива лидери.Към тях бих добавил и Джон Тери
И k0гат0 падаш АЗ паk ще пея за ТЕБ !

Потребителски аватар
цска завинаги
Контакти:

Мнениеот цска завинаги » 27 ное 2009 00:19

Джерард разбира се-уникален играч.
И ако Левски беше жив сега,той щеще да е фен на ЦСКА.

Потребителски аватар
igor tomasic
Контакти:

Мнениеот igor tomasic » 27 ное 2009 00:27

Madridist написа:Футболът намира смисъл при наличието на тези двама велики играчи. Бих добавил и Джон Тери заради една негова постъпка. След злополучния полуфинал с Барселона, когато не бяха отсъдени 3 дузпи за лондончани и отпаднаха с гол в 93-та минута, Тери е влезнал в съблекалнята на каталунците и се ръкувал със всеки играч като му е честитил класирането на финала. С една дума:ВЕЛИКАН :!:

бате докато съм писал ти си бил пратил също това което и аз :)
И k0гат0 падаш АЗ паk ще пея за ТЕБ !

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 27 ное 2009 08:04

И двамата са уникални ирачи.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Върни се в “Футбол - Свят”