Най-добрите фенове
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Най-добрите фенове
Правя тази тема не за да питам кои според вас на най-добрите фенове като отбори, а малко по комплексно. Преди време имаше тема в коята бяха дадени линкове към статии от Новинар за различните ултраси по света. Направи ми впечатление, че в доста от тях се споменаваше цитирам " подтикнати от италиански ултрас модел и атмосфера група младежи привърженици на отбора х създали фенклуб...". Та явно италианците са едни от създателите на подкрепата чрез песни факли хореографии и т.н. Кои обаче в днешно време са според вас. Има следните категории : Балкански фенове, италиански, испански (вкл португалските) немски (вкл Белгия, Холандия, Дания и разбира се Люксембург),английски (вкл ирландци, уелсци и разбира се най дървените -шотландците) и латино. Моето мнение е че по големи като атмосфера и подкрепа от феновете по наште земи няма. Гърци, турци и сърби са за пример за цяла Европа та дори и свят.

Re: Най-добрите фенове
За мен Балканите и Латиносите са нах-запалените фенове и от тях трябва да се учат западноевропейците.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
- omegga megadeath
- Контакти:
Най-добрите са в JAPAN- феновете на Урава Ред къртят мивки
http://www.youtube.com/watch?v=c2gdS7awp48

- omegga megadeath
- Контакти:
- a boy named goo
- Контакти:
fr3ak_boy написа:За мен Балканите и Латиносите са нах-запалените фенове и от тях трябва да се учат западноевропейците.
Оооо, по-добре да не се учат, че могат да се научат само как да се самоизтребват. Нека си спомним колко смърти случая имаше в Аржентина от тези "запалени фенове".
Футболните отбори трябва да се подкрепят, но това не означава, че трябва да се стига до крайности. Същите тези западноевропейски фенове, може да не създават такава адска атмосфера, като тази в Латиснка Америка или на Балканите, но винаги са до отбора си, независмо формата, класирането, състаянието, независмо от това дали отбора им е в 1-ва или 5-та дивизия.
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Фицджералд Кенеди
Джон Фицджералд Кенеди
- omegga megadeath
- Контакти:
Имат си специален човек в средата на агитката-който ги подготвя и след даден сигнал целия стадион започва да пее-уникални са
- a boy named goo
- Контакти:
Както и да е, поне за мен най-добрите фенове са немските и британските.
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Фицджералд Кенеди
Джон Фицджералд Кенеди
-
Немските и британските ли?!?Немските са най-големите дървеняци,а сега новото поколение британски фенове Не става.Няма го хъсът,злобата и битката като преди-сега са мухльовци.България рулира,също и латино феновете.

- a boy named goo
- Контакти:
Red_Champions2 написа:Немските и британските ли?!?Немските са най-големите дървеняци,а сега новото поколение британски фенове Не става.Няма го хъсът,злобата и битката като преди-сега са мухльовци.България рулира,също и латино феновете.
Ако това, че липсва хъс и битка сред тези фенове означава, че не се хвърлят бомби, не се държат като неандарталци и не се бият само защото "така трябва", тогава, да, няма я битката и хъса.
Не мога да разбера, как може да кажеш, че феновете в България рулират ?
Сега ще кажа нещо, за което най-вероятно ще ми се нахвърлите, но българските фенове са едни от най-лошите, като казавам лоши, имам предвид наистина лоши. Нека само се сетим по колко публика ходят на мачовете на двата ни най-популярни отбора, които имат уж милиони фенове. Разберете, в България феновете са много далеч от истинските фенове, от тези фенове, които не изоставят отбора си и които са винаги на стадиона независимо от обстоятелствата. Сега се сещам за едно футболно предаване, в което бяха показали един стар фен Бърнли (не съм много сигурен, че това е отбора), та този фен е ходил на всичките мачове на Бърнли, като е пропуснал само един, заради погребението на съпругата си. Този фен е бил винаги на стадиона, независимо, че голяма част от годините Бърнли са били на дъното, този човек обаче никога не се е замислял да бъде фен на Манчестър Юнайтед или на Челси, той си е бил от Бърнли. Убеден съм, че това не е изолиран случай, убеден съм ,че по-голямата част от въпросните фенове са фенове в истинксия смисъл на думата.
Мисълта ми е, че като хвърлиш няколко бомби, като напълниш стадиона един път в годината, това не те прави добър фен, а точно обратното.
Джон Фицджералд Кенеди
Джон Фицджералд Кенеди
fr3ak_boy написа:За мен Балканите и Латиносите са нах-запалените фенове и от тях трябва да се учат западноевропейците.
Кажи нещо за Партизан.

[offtopic]