Мнениеот SobieskiVanilla » 10 сеп 2009 17:34
Аз също съм съгласен. Въпреки, че статията е насочена основно към Венци Стефанов, се засягат и треньорите на волейболни отбори. Подигравателно се говори за Доценти, Професори и т.н. За мен лично по-добър избор от Силвано Пранди като треньор на националите беше единствено Радостин Стойчев. Професора се е доказал като треньор, вижда се отлично, че волейбола не е само игра на блъскане, а и тактика. Е, г-н Стоев ли е тактик? Ами, според мен Летящото кюфте е завършен простак. Кютане, кютане, всички топки към Казийски. Е, не става така. Пранди научи играчите на блокада, с разпределителя е работено много. Салпаров, въпреки че игра 1 година в западащото ни първенство, е повишил формата си.
Драган Нешич от доста време е в българския волейбол, и е качествен специалист. С наличния материал - толкова. За пример - само си спомнете женския волейболен отбор на Полша отпреди 3-4 години какво беше, и какво е сега.
Виж, за Пини... Честно да си призная, баскетбола не ми е любим отборен спорт. Но и там имаше подвизи - класиране за европейско първенство. Да, биха ни като шкембе о дувар /Браво, Гацо/. Тактиката ли куцаше, играчите ли толкова си могат? Не зная, не разбирам. Но има ралика между играта на волейболните национали, и баскетболните такива. Резултати, постижения, качество на играта...
И относно Венци - на него не му пука кой какво говори - и той си плямпа. Но ако човек отсее глупостите, ще се види доста вярна информация. Сещайте се и за Ивайло Дражев...