Титлата - заветната цел за Ливърпул.

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Red_champions

Титлата - заветната цел за Ливърпул.

Мнениеот Red_champions » 07 сеп 2009 15:32

[center]Титлата - заветната цел за Ливърпул[/center]

Имам честта да бъде фен на английското първенство и да следя мачовете от Висшата лига. Шоуто, което Премиършип ни предлага, е огромно, но едва ли то е такова и за феновете на Ливърпул - верни привърженици, които вече 20 г. чакат титла, а на хоризонта такава не се вижда

Автор: Анонимъс (Аз :lol: )

Имам честта да бъде фен на английското първенство и да следя мачовете от Висшата лига. Шоуто, което Премиършип ни предлага, е огромно, но едва ли то е такова и за феновете на Ливърпул - верни привърженици, които вече 20 г. чакат титла, а на хоризонта такава не се вижда.

Определено съм от хората, които биха предпочели да четат книга, да отидат да спортуват или да излязат навън с приятели, отколкото да гледам някоя тъпотия например. Но когато стане дума за Цар Футбол, нещата са по-различни. Особено, когато родният ефир ти предлага възможността да гледаш най-силното първенство на планетата, подплатено с професионален и интересен коментар от БГ журналисти в лицето на Диема. Гледам английското първенство с интерес и преди сезона хвърлям по едно око по разни форуми и за минутка-две картинката ми е позната. Пълни с надежда фенове на Ливърпул изказват амбицията си и увереността си, че най-сетне след дълго чакане любимият им тим ще грабне титлата, ще спечели трудното английско първенство. Но в крайна сметка на верните мърсисайдски фенове им се налага да чакат още и още. Но все пак те са англичани и търпението не им липсва.

От привързаността ми към английския футбол и аз си имам симпатии, даже и любим отбор - Челси. Е да, но естествено в Англия е немислимо да изказва мнение фен на отбора Х относно отбора Z без да бъде нападнат и сръфан. Затова и аз бързам да се застраховам, че съм предимно любител на качествения футбол, а не на фенщината, която прекрачва границите на нормалното подкрепяне на тим извън родината ни.

Представи си ти, който четеш, независимо дали си фен на Левски или ЦСКА, дали би понесъл твоя отбор да не грабва титлата в продължение на 20 г.? О, даже не искам да си представам, какво ще стане. А и с право, ние не сме свикнали на подобно нещо, а и то не може да бъде съвсем реално предвид факта, че конкуренцията в родното първенство не е толкова голяма. И все пак, ако си го представим... да, започват тези фенове на Пуул, дето ходят по 60 хиляди на мач с отбор от долната половина на таблицата да изглеждат луди, ами не, те просто са зрители на изкуството наречено Премиършип.

Но все пак знаме какъв отбор е Ливърпул - те даже спечелиха Шампионската лига, но титлата на Албиона все им убягва. Тази година червените от Анфийлд започнаха доста неубедително и за 3 мача инкасираха 2 загуби. Последната среща те взеха трудно 3 т. от Болтън, след като стигнаха до пълен обрат от 1-2 до 3:-2. На горещия стол се изредиха няколко треньори, но шампионатът вече доста време не е печелен. Феновете на мърсисайдци дадоха солиден картбланш на Рафа Бенитес, под чието ръководство Ливърпул спечели трофеи, но верните им ултраси все още чакат титлата в Англия. Дали мениджърът ще се справи с това предизвикателство или доверието към него ще се изчерпа - времето ще покаже. А дотогава феновете на Ливърпул ще продължат да чакат - до изпълнението на заветната им мечта, превърнала се в цел.
Blue is the colour , football is the game , we are all together and winning is our aim ! So cheer us on through the sun and rain , cos Chelsea , Chelsea is our name !

Потребителски аватар
bobo03
Контакти:

Re: Титлата - заветната цел за Ливърпул.

Мнениеот bobo03 » 07 сеп 2009 16:09

Симпатизирам на Ливърпул, въпреки че съм фен на друг отбор. Наистина е жалко, че такъв велик отбор последните години не може да стигне до шампионската титла. Лично моето мнение е че Бенитез не е човека, който ще ги изведе до върха. Не съм против глобализацията в световния футбол, но все ми се струва, че на Ливърпул им трябва треньор британец. Някой нов Алекс Фергюсън. Още повече, че последните години британците доказаха, че разполагат с такива треньори (Реднап, О'Нийл, Мойс). Също трябва да се промени трансферната политика. През годините се изредиха какви ли не играчи, които с успех могат да носят екипите на Болтън, Портсмут, Фулъм и т.н., но не и червената фланелка. Като започнем с Льо Талек, Шейру, Винял, Траоре, Бишчан, Шмицер и стигнем до Арбелоа, Инсуа, Аурелио, Риера, Бабел, Шкртел и т.н. В момента в Англия играят достъчно способни британски играчи и не виждам защо Бенитез не залага на такива. Светъл лъч е привличането на Глен Джонсън. Общо взето мисля, че и тази година Ливърпул няма да е първи. Кой знае, може пък след 20 години...

mtaraduda
Контакти:

Мнениеот mtaraduda » 07 сеп 2009 16:14

Един съфорумец ( не помня кой) беше казал,че Рафа е добър треньор,но слаб мениджър.Неможе да подбере играчи.А има и друго,изглежда Ливърпул е загубил манталитета си.За да спечелиш ШЛ е нужно да изиграеш 6-7 мача като хората и да имаш малко късмет.Затова и Пул неможе да вземе титла.

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 07 сеп 2009 16:22

Хубави мнения мнениея момчета, но за жалост и доста верни....Към първото имам само една поправка - на мач със отбор от долната половина от таблицата не ходят 60 00 души, по простата причина че стадиона побира едва 42 000. ;) Иначе за жалост всичко друго е вярно...но няма кой да ог забелеи, най-малко пък алчните американци....незнам за колко с купили отбора, но при положение че им предлагаха последователно 300 и 400 милиона паунда за клуба, те д аискат 600...можеби нови собственици, с повече средства, но и промени....Защо не пробват за треньор Иан Ръш....иначе за играчите съм съгласен де по-голяма част от тях не са за отбора....но Аурелио и Шкъртел се справят добре, но определено Лукаш, Бабел, Воронин, Риера, Н'Гог, Ел Жар не са за този отбор......или поне все още...но няма кой да го види това....и на нас засега ни остава соам да се надяваме...
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 07 сеп 2009 16:29

Бабел бе закупен като млада надежда след няколко силни сезона в Холандия, но не се получават нещата в Пул вижда се, че не му е удобно да играе в схемите на Рафа. И все пак като фен на Манчестър Юнайтед не искам Пул да печели в близките години титла :P
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
red1man2utd
Контакти:

Мнениеот red1man2utd » 07 сеп 2009 16:37

Съгласен съм с теб,относно темата и Премиершип.Аз съм фен на Юнайтед,но както ти каза,харесвам и качествения футбол,който ни предлага Острова.Относно титлата и тази година претендентите са същите,само дето Ливьрпул са по-слаби от миналата година,а Арсенал,започнаха да повишават нивото си,спрямо миналят сезон.Спред мен Ман.Ю са отново на високо ниво(нищо,че продадоха Роналдо и Тевес).Въпреки мойте пристрастия обаче,мисля че тази година Челси ще е шампион.Най-силният състав,до този момент.И за пореден път се надявам да гледаме-шоуто наречено Английска Висша Лига :) 8-)
Изображение

Потребителски аватар
vikpopov
Контакти:

Мнениеот vikpopov » 07 сеп 2009 16:38

с треньор като рафа никога няма да сме шампиони.... колкто и да е тъжно !!!! жалко е ,че велик отбор се води от човек без ясна идея как се играе първенство!!! вън некадърника от анфийлд.... :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Един град-един отбор
Контакти:

Мнениеот Един град-един отбор » 07 сеп 2009 16:44

От 20 години не е ставало ... че сега ли най-непостоянния отбор в Англия ще дръзва да печели титла ?!?! Откажете се ;)
БОТЕВ ПЛОВДИВ
Символ на град Пловдив от 12 март 1912 година.
ПЛОВДИВ Е САМО НАШ!

Потребителски аватар
bobo03
Контакти:

Мнениеот bobo03 » 07 сеп 2009 16:48

Лукаш, Воронин, Н'Гог, Ел Жар...как съм ги пропуснал тези мушмороци... С тях да станеш шампион наистина ще е геройство! Може би ако е тренер Фъргюсън е възможно, но с Рафа... Изобщо трябва коренна промяна!

XARHTNA
Контакти:

Мнениеот XARHTNA » 07 сеп 2009 16:53

Знаете ли какво прави един фен на Ливърпул като отборът му спечели Висшата лига?...Гаси плейстейшъна и си ляга :) :) :) . Шегата настрана! За да спечелиш Висшата лига трябва да имаш характер и постоянство! Имайте предвид, че с всяка година, в която Ливърпул не става шампион ще става все по-трудно! Миналата година единствената причина поради която Юнайтед станаха шампиони е, че имат т.нар. шампионски манталитет...те знаят какво постигат и как да го постигнат! В Ливърпул поне на домашната сцена шампионски манталитет отдавна няма! Като не си печелил от 20години няма как и да имаш! Моето мнение е, че Юнайтед пак ще станат шампиони! Не че Челси не са силни, но се съмнявам, че ще покажат това постоянство, което показва Юнайтед в средата на сезона! А Ливърпул...Просто нямат класа да бъдат шампиони на Англия и фактите го показват...Дано успееят поне в 4ката да се класират, щото с Тотнъм, Сити и Арсенал борбата за ШЛ ще е люта!

Върни се в “Ливърпул”