Имам честта да бъде фен на английското първенство и да следя мачовете от Висшата лига. Шоуто, което Премиършип ни предлага, е огромно, но едва ли то е такова и за феновете на Ливърпул - верни привърженици, които вече 20 г. чакат титла, а на хоризонта такава не се вижда
Автор: Анонимъс (Аз

Имам честта да бъде фен на английското първенство и да следя мачовете от Висшата лига. Шоуто, което Премиършип ни предлага, е огромно, но едва ли то е такова и за феновете на Ливърпул - верни привърженици, които вече 20 г. чакат титла, а на хоризонта такава не се вижда.
Определено съм от хората, които биха предпочели да четат книга, да отидат да спортуват или да излязат навън с приятели, отколкото да гледам някоя тъпотия например. Но когато стане дума за Цар Футбол, нещата са по-различни. Особено, когато родният ефир ти предлага възможността да гледаш най-силното първенство на планетата, подплатено с професионален и интересен коментар от БГ журналисти в лицето на Диема. Гледам английското първенство с интерес и преди сезона хвърлям по едно око по разни форуми и за минутка-две картинката ми е позната. Пълни с надежда фенове на Ливърпул изказват амбицията си и увереността си, че най-сетне след дълго чакане любимият им тим ще грабне титлата, ще спечели трудното английско първенство. Но в крайна сметка на верните мърсисайдски фенове им се налага да чакат още и още. Но все пак те са англичани и търпението не им липсва.
От привързаността ми към английския футбол и аз си имам симпатии, даже и любим отбор - Челси. Е да, но естествено в Англия е немислимо да изказва мнение фен на отбора Х относно отбора Z без да бъде нападнат и сръфан. Затова и аз бързам да се застраховам, че съм предимно любител на качествения футбол, а не на фенщината, която прекрачва границите на нормалното подкрепяне на тим извън родината ни.
Представи си ти, който четеш, независимо дали си фен на Левски или ЦСКА, дали би понесъл твоя отбор да не грабва титлата в продължение на 20 г.? О, даже не искам да си представам, какво ще стане. А и с право, ние не сме свикнали на подобно нещо, а и то не може да бъде съвсем реално предвид факта, че конкуренцията в родното първенство не е толкова голяма. И все пак, ако си го представим... да, започват тези фенове на Пуул, дето ходят по 60 хиляди на мач с отбор от долната половина на таблицата да изглеждат луди, ами не, те просто са зрители на изкуството наречено Премиършип.
Но все пак знаме какъв отбор е Ливърпул - те даже спечелиха Шампионската лига, но титлата на Албиона все им убягва. Тази година червените от Анфийлд започнаха доста неубедително и за 3 мача инкасираха 2 загуби. Последната среща те взеха трудно 3 т. от Болтън, след като стигнаха до пълен обрат от 1-2 до 3:-2. На горещия стол се изредиха няколко треньори, но шампионатът вече доста време не е печелен. Феновете на мърсисайдци дадоха солиден картбланш на Рафа Бенитес, под чието ръководство Ливърпул спечели трофеи, но верните им ултраси все още чакат титлата в Англия. Дали мениджърът ще се справи с това предизвикателство или доверието към него ще се изчерпа - времето ще покаже. А дотогава феновете на Ливърпул ще продължат да чакат - до изпълнението на заветната им мечта, превърнала се в цел.