Alex написа:Аз никога не съм стрелял в закрито стрелбище, обаче имам голямо желание да пробвам как е... Можете л ида ми кажете цените как са и дали м итрябва нещо друго предварително да знам?
Да започнем от мястото - в повечето стрелбища първия път ще ти обяснят всичко относно пистолета, с който ще стреляш, а и общо за самия процес - поза, захват, прицелване, зареждане и т.н. Това е много важно, защото ще ти послужи за в бъдеще, ако решиш да стреляш и с други оръжия. Започва се с малокалибрени пистолети, които имат слаб откат, а и са с евтини патрони (между 20 и 30 стотинки). Те са предимно за спортна стрелба - Марголин е добър избор. Хубаво е първите няколко пъти да стреляш с такива пистолети преди да преминеш към по-сериозните, чиито патрони са по-скъпи и имат по-силен откат - Глоковете са масов избор. Но разликата между Марголин и Глок е огромна.
Реално ти плащаш само изгърмените патрони и мишените. Ако имаш собствено оръжие, можеш да стреляш и с него. Горе-долу с 10-15 лева можеш да постреляш доста с малокалибрено, за да добиеш опит и свикнеш с процеса. Съветът ми е да отидеш с приятел, защото ще ти е по-забавно, а и можеш да се учиш от грешките му.
Ако искаш да си купиш собствен пистолет, трябва да изкараш курс (около 50-60 учебни часа, ако не се лъжа) за разрешително.
Като цяло е доста приятно хоби. Помага ти да си изкараш напрежението.