Жената с гълъбите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
damyanov1963

Жената с гълъбите

Мнениеот damyanov1963 » 16 сеп 2016 20:57

Сигурно повечето, или поне някои от вас, минавайки покрай съдебната палата в София на отсрещния тротоар, са забелязали една жена с накацали гълъби в/у нея.
Да си призная, аз често минавам от там и не и обръщах внимание, възприемах я, като една от многото просяци в София, дошли да се правят на интересни, за да изкарат някой лев, без да работят. Макар, че това е една атракция, напомняйки ми за "жената с гълъбите" от филма "Сам в къщи-2".
Докато един ден, случайно не загледах репортаж за нея по "Нова тв".
Тогава ми направи впечатление, че това е една много интелигентна, симпатична и възпитана жена, бивша фотографка в киноцентъра, която по стечение на обстоятелствата е стигнала до това положение. На другия ден минах покрай нея и оставих в кутийката една монета, а тя ме погледна и ми благодари, с пожелание за приятен ден.
Та сега се питам - Как може, един пенсионер, да се остави на улицата?!
Няма ли приюти, и ако има какви са цените за тях, след като една пенсия от 150 лв не стига за един месец?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Жената с гълъбите

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 16 сеп 2016 21:15

"...Освен гълъбите, има двама сина, единият работи в Министерство на културата, но от 15 години не иска и да чуе за нея. До нея е другият й син..."

Прочети още на: http://www.dnes.bg/sofia/2016/03/05/ot- ... hka.295068
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 16 сеп 2016 21:29

damyanov1963 написа:Сигурно повечето, или поне някои от вас, минавайки покрай съдебната палата в София на отсрещния тротоар, са забелязали една жена с накацали гълъби в/у нея.
Да си призная, аз често минавам от там и не и обръщах внимание, възприемах я, като една от многото просяци в София, дошли да се правят на интересни, за да изкарат някой лев, без да работят. Макар, че това е една атракция, напомняйки ми за "жената с гълъбите" от филма "Сам в къщи-2".
Тогава ми направи впечатление, че това е една много интелигентна, симпатична и възпитана жена, бивша фотографка в киноцентъра, която по стечение на обстоятелствата е стигнала до това положение. На другия ден минах покрай нея и оставих в кутийката една монета, а тя ме погледна и ми благодари, с пожелание за приятен ден.
Няма ли приюти, и ако има какви са цените за тях, след като една пенсия от 150 лв не стига за един месец?

браво бе, герой :idea:

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 16 сеп 2016 21:35

Captain Stottlemeyer написа:"...Освен гълъбите, има двама сина, единият работи в Министерство на културата, но от 15 години не иска и да чуе за нея. До нея е другият й син..."

Прочети още на: http://www.dnes.bg/sofia/2016/03/05/ot- ... hka.295068

Да, това го разбрах от репортажа, но все пак трябва ли управляващите, които са на 100-на метра от нея да си затварят очите, може би разчитат, че от там минават групи с чужденци на които им прави впечатление "демокрацията" в БГ?
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 16 сеп 2016 21:38

venomcho написа:
damyanov1963 написа:Сигурно повечето, или поне някои от вас, минавайки покрай съдебната палата в София на отсрещния тротоар, са забелязали една жена с накацали гълъби в/у нея.

браво бе, герой :idea:

Е, надявам се, че ти ако минеш покрай нея ще оставиш банковата си сметка!
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 16 сеп 2016 21:45

Че то монета е широко понятие след като вече има и 2 лева на монети, така че дали е 1 лев или 2 лева няма значение, а е важен приноса му. Мнозина от вас дори и 0,50 лв няма да метнете, а дори и ще я подминете.

Малко са хората, които биха дали 5 или 10 лева на подобен човек. ;)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 17 сеп 2016 01:19

Съжалявам, че пуснах темата. За Вас, явно е по-важно да клечите пред големите на деня - Да се правите на съпричастни към нещастието на Стилян Петров(не че Ви пука за него) и други, но когато става въпрос за някой обикновен човек, гледате да си изкарате злобата към автора на темата, а Иначе Руждито, дето направи България известна в цял свят - за него цели дитирамби от хвалебствия ще пускате, ама кой е той всъщност - хич не Ви пука, важното е да се направите на Патриоти във Форума!!!
http://www.vbox7.com/play:7f631462c1
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

ivailo1403
Контакти:

Мнениеот ivailo1403 » 17 сеп 2016 08:32

damyanov1963 написа:Съжалявам, че пуснах темата. За Вас, явно е по-важно да клечите пред големите на деня - Да се правите на съпричастни към нещастието на Стилян Петров(не че Ви пука за него) и други, но когато става въпрос за някой обикновен човек, гледате да си изкарате злобата към автора на темата, а Иначе Руждито, дето направи България известна в цял свят - за него цели дитирамби от хвалебствия ще пускате, ама кой е той всъщност - хич не Ви пука, важното е да се направите на Патриоти във Форума!!!
http://www.vbox7.com/play:7f631462c1

Не съжалявай въобще ! За някой темата може да е досадна, но мен ме заинтригува, а предполагам и други. Понякога имам работа в района около Халите, и следващият път когато ходя там, ще мина за дам на жената някой и друг лев милостиня.

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 17 сеп 2016 09:33

Всеки си избира начина на живот.Жената с гълъбите също.След като не и стига пенсията,а и няма начин за други доходи е нормално.

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 17 сеп 2016 09:45

Много хубава тема.Не се връзвай на глупаци които не вникват в смисъла на прочетеното.

В тая връзка, снощи седнах да ям и хванах по БНТ филмче за няколко жени, американка, японка и французойка живеещи в България.Та разказваше американката (на чудесен български) как когато била ученичка на 18 години чула в училище "Мистерия на българските гласове".Влюбила се в народната ни музика.Дошла у нас,научила български, записала да учи в университета, защото искала да пее като жените които чула.В първия момент си рекох "Баси колко яко"....ама после се замислих и ми стана мега гадно.Как може един чужденец да обича повече от нас това което сме ние?Да зареже вероятно по-добрия си живот някъде, за да дойде тука и да бъде Българка.Не като, а Българка.Щото тя е повече Българка от жалките олигофрени населяващи тая територия.Не изключвам и себе си.Всичкото лошо което ни се случва си го заслужаваме.Наистина не сме народ, а мърша.Нищо от това което имаме не оценяваме.Само мрънкане,чалга и простотия.Не знам за вас,ама мене ме е срам да се нареча Българин.Всички населяващи тая територия срамим името на някога велик народ.С велика история и култура.И с бързи темпове унищожаваме всичко останало от него.Щото ако имаше Българи днес, мършата която унищожава милата ни родина, отдавна да е изхвърлена.Българина днес е като ЦСКА на Гриша Ганчев.Самозванец ползващ чуждо име.

Та "Жената с гълъбите" е само олицетворение на всичко това.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Върни се в “Свободна зона”