Как децата на "Левски" победиха "Борусия", но не от Дортмунд

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Как децата на "Левски" победиха "Борусия", но не от Дортмунд

Мнениеот джони » 28 апр 2016 11:54

Ако сте от по-старото поколение, вероятно си спомняте онзи виц, в който се оказва, че филмът не е шведски, а съветски.

В подобна ситуация изпадна и футболният клуб "Левски", който разпространи невярна информация за участието на свои юноши на турнир в Германия, а по-късно тя стана още по-масово достояние чрез редица спортни сайтове.

И до днес обаче никой не подложи на съмнение това, че младите сини футболисти (родени до 2004 г.) са се справили авторитетно в мачове с отбори като "Борусия" (Дортмунд). А истината се оказва доста по-различна.

На официалния сайт на клуба на 3 април се съобщава, че юношите "продължават напред в турнира "Golden Goal" след авторитетни победи".

От новината става ясно, че воденият от Владислав Вутов тим е записал победи над "Хановер" и "Алемания" с по 2:0, а с домакините от "Борусия" (Дортмунд) са завършили 0:0.

Справка в сайта meinturnierplan.de, където е публикувана програмата на детския турнир, сочи съвсем друго.

Надпреварата се провежда в Хеесен, Долна Саксония, което се намира на около 50 километра от Дортмунд. "Левски" наистина завършва наравно с "Борусия" и дори печели в друг мач, но това са два съвсем различни отбора - "Тенис Борусия" (Берлин) и "Борусия" (Фрайалденховен).

Другото познато име сред съперниците на сините надежди е "Хановер", но и това не е този отбор, който си мислим. Тимът всъщност се казва "Блауес вундер" и просто е от град Хановер, като губи от българчетата с 0:1, а не с 0:2, както пише в информацията на клуба.

Освен това "Левски" не е играл с "Алемания", а с холандския "Вилем II" и не е спечелил с 2:0, а е загубил с 0:1.

Единственото вярно в цялото съобщение е, че сините наистина продължават напред в турнира. Информация за следващите мачове на тима от клуба не дадоха, но такава се появи в някои от най-четените спортни сайтове.

В новината пише, че децата на "Левски" са се справили с "Алемания" на 1/16-финалите, но информация за подобен мач, както и за подобна елиминационна фаза в германския сайт няма.

"Жребият не беше особено благосклонен към българския отбор, изпращайки го в една група с НАК (Бреда), ФК "Хелзинки", който отстрани домакините от "Борусия", "Рот-Вайс" (Есен) и отново "Вилем II", се казва в статията.

Финландският отбор наистина е от Хелзинки, но се казва "Капилан". "Левски" е завършил на престижното десето място в крайното класиране на турнира, в който участват общо 65 отбора.

"Дневник" се свърза с пресаташето на "Левски", но той не успя да обясни откъде идва разминаването в резултатите.

Заблуждаващата информация, която може да е плод на лоша комуникация, идва в момент, в който школата на "Левски" се конкурира за вниманието на родителите с редица частни школи. Освен с името си, тя разчита и на добрите резултати в международните изяви.

От неразбирателството губят най-вече децата на "Левски", които наистина са се представили достойно на турнира в Германия без да е нужно да се преувеличава участието им.

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/04/28/ ... _no_ne_ot/
интересна обърквация,да сбъркаш всички отбори срещу които си играл и то все с по авторитетни

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Re: Как децата на "Левски" победиха "Борусия", но не от Дорт

Мнениеот 1palq4o1 » 28 апр 2016 12:10

Съгласен съм с коментара ти, но ме интересува вашите деца ( на "Ботев" и онв при цдв ) с кои отбори играха на този турнир, както и колко от тях победиха?
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 28 апр 2016 12:16

1palq4o1 написа:Съгласен съм с коментара ти, но ме интересува вашите деца ( на "Ботев" и онв при цдв ) с кои отбори играха на този турнир, както и колко от тях победиха?

Или : ,,А вие защо биете негрите?,, :lol:
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 28 апр 2016 12:18

suni написа:
1palq4o1 написа:Съгласен съм с коментара ти, но ме интересува вашите деца ( на "Ботев" и онв при цдв ) с кои отбори играха на този турнир, както и колко от тях победиха?

Или : ,,А вие защо биете негрите?,, :lol:

Няма "...или...или..."
Казах, че съм съгласен с коментара на Жони и му зададох въпрос!
А за негрите...изразявал съм се достатъчно и категорично какво заслужават!
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

KellyB

Мнениеот KellyB » 28 апр 2016 12:25

Джони, децата на Левски играят на турнири в Европа, а ти си бараш топките и се чудиш какви глупости да напишеш! Гледай си Ботевъ и не се излагай!!!

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 28 апр 2016 12:28

Тази новина я има постната в подфорума на Левски от чорбарче. Време е темата на папагала да бъде закрита! :lol:
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 28 апр 2016 12:28

От кога синята школа не е изкарвала юноша които да е играл за първия отбор, след това да е направил трансфер в бяла държава и да се е наложил в националния отбор? Само дотук искам да ми отговорите... :idea:

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 28 апр 2016 12:33

При толкова футболни форуми, какво прави тази тема в свободната зона? Иначе благодаря, че някой информира хората, че децата на Левски играят и побеждават в чужбина. Не е важно кой били и как, а това че играят. Това е важното за едни деца- да играят. Като станат големи тогава ще са важни и други неща. Много лош опит да се плюе по Левски обаче.

ММ1914
Контакти:

Мнениеот ММ1914 » 28 апр 2016 12:34

Teo написа:От кога синята школа не е изкарвала юноша които да е играл за първия отбор, след това да е направил трансфер в бяла държава и да се е наложил в националния отбор? Само дотук искам да ми отговорите... :idea:

Антонио Вутов. Само дотук ти го нахлузвам.
ivo55 написа:Публиката пълни отбора, когато има силен отбор на терена, който доставя удоволствие с играта си. Това е причината да не е пълен.

Интересно виждане за подкрепа към отбора!!!

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 28 апр 2016 12:39

ММ1914 написа:
Teo написа:От кога синята школа не е изкарвала юноша които да е играл за първия отбор, след това да е направил трансфер в бяла държава и да се е наложил в националния отбор? Само дотук искам да ми отговорите... :idea:

Антонио Вутов. Само дотук ти го нахлузвам.

Тоя е резерва по Италия ли нз къде е в момента, а в националния отбор кога се е наложил? :lol:

Върни се в “Свободна зона”