В началото на юни ще стане ясно дали А група ще има нов формат (б.а. - Висша лига) и какъв точно ще е той, съобщава "Тема Спорт". БФС вече е изпратил анкетни карти на 29 клуба от елита, Б и В групите. Основните критерии са три - банкова гаранция от 1,5 милиона лева, осветление и подходящи терен и база.
Срокът за лицензиране е 30 април. Както е известно, холандска форма се зае с изработването на подходящия модел за Висша лига у нас. От там са се спрели на дивизия с 16 отбора и плейофи - първа и втора осмица, както е в полската Екстракласа. Новият сезон ще започне на 16 или 23 юли. Извън тимовете от А група готовност за покриване на критериите и участие вече са заявили Созопол, Нефтохимик, Ботев Враца, Етър и Несебър. Експертите са готови и с формат при 14 клуба. По-малко обаче едва ли ще са, заявиха от централата.
Бланка за Висшата лига е пратена и на ЦСКА. БФС обаче предлага невъзможен вариант за армейците. Клубът се намира в процедура по несъстоятелност, поради което дори и да кандидатства за лиценз, няма как да покрие критериите за участие в професионалния футбол.
От "Иван Асен II" 26 бяха категорични, че бъдещето на Висшата лига ще е ясно в първите дни на месец юни или последните на май.
Източник: Новспорт.
http://www.novsport.com/news1918161_1003.html
А група става като полската Екстракласа
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- radoslav_rashkov
- Контакти:
Re: А група става като полската Екстракласа
Полската Екстракласа заедно със македонската Прва лига са двете първенства които ни конкурират по уредени мачове и по непосещаемост .
При 16 отбора защо са им плейофи? Едно време си беше супер като играеха по 2 пъти. Айде при 14 отбора е малко по-разбираемо, защото мачовете са по-малко, ама при 16 ми изглежда безсмислено. 

[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!
[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]
[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]
Защо Левски ги е страх от силна профи лига?
Нали по този начин и те ще се конкурират и израстват, а не още при първа среща в УЕФА и при чужд съдия да си тръгват с наведени глави.

Нали по този начин и те ще се конкурират и израстват, а не още при първа среща в УЕФА и при чужд съдия да си тръгват с наведени глави.
Форматът няма абсолютно никакво значение, така и не се научиха за толкова години експерименти. С едни и същи курви, си правим нов бардак, все тая.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
- radoslav_rashkov
- Контакти:
Съчинения по картинки.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите...
- vg_vasilev
- Контакти:
Това с разделянето на А група на 2 половинки е ебахти простотията. Откакто го направиха това ми убиха желанието да гледам всякакви мачове.
А група трябва да е с минимум 24 отбора. За какво ми е да гледам по 4 мача Левски-Лудогорец.
Същотото е и с Шампионска лига - не стига че гледам мачове примерно Ливерпул - Ман Сити в английското, но и в Шампионска лига ги гледам минимум по още 2 пъти. От там като отпаднат в Уефа - айде още 2 пъти. 6 пъти един и същи мач... Трябва разнообразие... Това е все едно всеки ден да ядеш по 3 пъти кюфтета. Години наред!
А група трябва да е с минимум 24 отбора. За какво ми е да гледам по 4 мача Левски-Лудогорец.
Същотото е и с Шампионска лига - не стига че гледам мачове примерно Ливерпул - Ман Сити в английското, но и в Шампионска лига ги гледам минимум по още 2 пъти. От там като отпаднат в Уефа - айде още 2 пъти. 6 пъти един и същи мач... Трябва разнообразие... Това е все едно всеки ден да ядеш по 3 пъти кюфтета. Години наред!
- Captain Stottlemeyer
FilevV написа:Защо Левски ги е страх от силна профи лига?![]()
Защо реши че точно "Левски" ги е страх" от силна професионална лига!?...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Captain Stottlemeyer
vg_vasilev написа:Това с разделянето на А група на 2 половинки е ебахти простотията. Откакто го направиха това ми убиха желанието да гледам всякакви мачове.
Проблемът ти е никакъв - превключваш на Канал 3 и гледаш селски футбол до откат...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Върни се в “Футбол - България”