![Изображение](http://www.zarata.org/wp-content/uploads/2016/02/Gotvach22_resized.jpg)
Световноизвестният майстор-готвач Джейми Оливър победи в съда най-голямата компания за бързо хранене в света. Той разкри ужасната истина за това от какво наистина се приготвя най-вкусното месо за хамбургери и нагети. Месото за хамбургери, бигмакове и другите „вкуснотии“ се приготвя от говежда мазнина, промита в обикновен амониев хидроксид. Според Оливър, ако не се използва този процес на промиване, то целият асоримент на МакДоналдс не би могъл – не да се яде, а дори да се гледа без сълзи.
![Изображение](http://www.zarata.org/wp-content/uploads/2016/02/Gotvach33_resized.jpg)
По думите на Оливър, веригата използва продукти, които даже куче не би яло, като ги прави пригодни за консумация от човек. Възмутелна е не само измамата, но и фактът, че амониевият хидроксид е отровен за човешкия организъм. Освен това, продуктите се и оцветяват изкуствено. По време на интервюто Оливър демонстрира как от мазнина, кожа и вътрешни органи може да се направи пригодно за употреба „месо“ и зададе въпроса: „За какво разумният човек би хранил децата си с „месо с амоняк?“ Сместа, която се получи от неговия експеримент, много приличаше на розова слуз. В САЩ изполането на амониев хидроксид е одобрено от Министерството на земеделието и потребителите не се уведомяват при използването му при подобни процедури.
http://www.zarata.org/archives/87154
Пазете децата си от американските боклуци
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)