Имате ли спомени от славното американско лято ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Имате ли спомени от славното американско лято ?

Мнениеот kingofpop » 17 фев 2016 15:36

Много ми е интересно колко от хората във форума имат спомени и по-точно какви от лятото на 1994 г....аз съм бил на 2 години и нищо не помня, слушал съм и са ми разкавали как след мачовете с Германия и Мексико всичко е излизало по улицата....представям си какво е било....давам си и сметка, че нашето поколение няма да има шанса да изживее такива емоции...футболът ни става все по-зле и шансът в близкия половин век да минем групите на голямо първенство е нулев...то да се класираме също клони към 0, особено на световните...но се тая мисълта ми е, че тези, дето си спомнят това лято и са изживели тези емоции са късметлии, а тези от моето поколение сигурно ги е яд като мене, ама кво да се прави...смисъла на темата е да разкажете как сте преживели това лято и как е било по време на мачовете и след тях, просто ми е любопитно....може би и покрай погребението на Туньо се сетих за такава тема и реших да пусна да се обсъжда... :oops:
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Имате ли спомени от славното американско лято ?

Мнениеот ЕМИЛ » 17 фев 2016 15:41

Аз имам ясен спомен .Набор 82 съм .
Тогава бях на 14г и бях на село за летната ваканция .Дядо ми който беше запален футболен фен ме будеше посред нощ да гледаме мачовете .
Като бихме германците си спомням всички бяха на вън .Много добитък тогава отиде курбан .

kryvopieca
Контакти:

Мнениеот kryvopieca » 17 фев 2016 15:48

През онова лято бях студент в сесия... Всички мачове гледахме на тавана на един приятел, а между тях ходехме да ритаме във френската. Това ми беше най-щастливото лято в живота! След мачовете на нашите тичахме до аптека и после с тълпите обикаляхме и викахме Ицо Стоичков - президент, президент! :mrgreen:

Иначе мача с Нигерия беше голям ужас, направо ни пребиха...май цяла България се беше предала, едва ли някой е очаквал, че ще се вдигнем :o

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 17 фев 2016 15:49

И аз имам спомен, още си спомням като бял ден оная черна маймуна от първият мач как се радваше в нашата врата като ни разкостиха Нигерия.
Но след това започна приказката която бе развалена от оня френски педераСТин. :twisted:
Голям отбор си бяхме. :(
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Brannik82

Мнениеот Brannik82 » 17 фев 2016 15:53

Голяма еуфория беше, мисля че още след мача с Аржентина, може би спонтанно хората почнаха да излизат по улиците :) Нямаше непознати тогава, всеки със всеки говореше, поздравяваха се хората, пееха, клаксони от коли, усмихнати, щастливи, ведри, пияни, въобще едно такова събитие като световното и този отбор успя макар и за малко да обедини нацията. Така си мисля сега, тогава бях само на 12 години, но си беше изживяване, което остана в съзнанието ми. :D

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 17 фев 2016 15:55

Разбира се, че имам спомени. Бях само 7 годишен, но ясно си спомням всеки един мач. Заедно със съседите се събирахме в нас да ги гледаме. А на следващия ден навън с приятели се разделяхме на два отбора и всеки се правеше на някой от играчите. :)
[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!

[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 17 фев 2016 16:10

Пожелавам на всеки един да изживее поне 10% от това, което изживяхме не само през лятото на 1994, а в периода 1993 - 1996, защото, както се развиват нещата у нас опасността е огромна да си отиде едно цяло поколение без да усетят тази емоция и тръпка. Минаха 22 години, като минат още 22 и ще си стане почти половин век.
Изображение

Потребителски аватар
Red thunderstorm

Мнениеот Red thunderstorm » 17 фев 2016 16:16

Brannik82 написа:Голяма еуфория беше, мисля че още след мача с Аржентина, може би спонтанно хората почнаха да излизат по улиците :) Нямаше непознати тогава, всеки със всеки говореше, поздравяваха се хората, пееха, клаксони от коли, усмихнати, щастливи, ведри, пияни, ...

Така беше! Просто апартаментите ни станаха тясни за радостта и емоциите, които изпитвахме. Искаше ми се да викам, да скачам, бе...да се разцепя от кеф. :lol:
Лудо лято си беше, мамка му, искам пак :)
На 23г. бях тогава, а го помня като вчера.

organzata
Контакти:

Мнениеот organzata » 17 фев 2016 16:21

Спомени за мачовете нямам,не защото съм ходел прав под масата а защото не гледам футбол,но виж за пияниците по улиците дерящи се като ненормални по малките часове на нощта имам колкото искаш.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 17 фев 2016 16:23

Спомням си всеки мач, първият който бяхме разбити и пресата, както и хората, бяхме меко казана критични след него, както и останалите след които еуфорията и изживяването бяха неописуеми. Мача с Гърция мина спокойно и еуфорията я нямаше, тъй като Гърция тогава не бяха класен отбор, но постигнахме първа победа на Световно първенство. След това дойде мача с Аржентина, преди който беше наказан Марадона. За мача с Мексико бях на работа и го изгледах първото продължение, след което се стигна до скандал с диспечера и се наложи да отида в участъка, докато вървях се ослушвах дали няма да чуя гърмежи, което да подскаже, че сме победили, но такива не долавях и вече мислех, че явно сме загубили, докато в един момент не се почнаха и разбрах, че сме победили. На другият ден гледах повторението, но вече тръпката не беше същата. А като се замисля може би е било за добре, че се случи така, защото при дузпите можеше и да получа инфаркт. Мача с Германия си бях вкъщи, мина през много перипети, от радостта от добрата игра, до отчаянието когато ни вкараха гол и до избухването при двата наши гола, след това треперене около 15 минути и при последният сигнал се намерих стъпил на прозореца на апартамента и крещящ от радост и след това еуфорията в центъра на Перник. Започна очакването на мача с Италия и надеждата за финал, тъй като никой тогава не говореше за загуба, а само за победа над Италия, дори се пуснаха слухове, че Ванга била казала, че вижда двете Б-та на финала и т.н. Тогава отново ми се падна да съм на работа, но този път се смених с един колега, който не гледа футбол. Мача започна, вкараха ни два гола и вече се виждаше, че сме до тук, върнахме един преди почивката, след това изравнихме играта и мача беше добър, помня ръката на Костакурта и затварянето на очите от страна на страничният и главният съдия и накрая разочарованието от загубата. След това всеки беше като попарен с дни, никой не можеше да приеме, че сме загубили, толкова високо беше вдигната вече летвата. След това дойде мача с Швеция, тръпката вече не беше толкова голяма, а и самата мотивация на отбора падна, тъй като явно и за самите футболисти финала беше станал единствената цел. Шведите ни смачкаха и с игра и с голове, но това по-скоро беше излишен мач, тъй като и двата отбора взимаха бронз. След това си спомням посрещането, пълните улици на София и националният стадион, които посрещнаха героите от САЩ 94, които отидоха за първа победа на Световно първенство, а се върнаха с медали.

Върни се в “Футбол - България”