Никакви източвания на милиарди в посока чужбина не е имало от КТБ. Това е основният извод на доклада на международната фирма "Аликс Партнърс", наета преди няколко месеца да проследи и върне изтеклите пари от Корпоративна търговска банка.
Оказа се, че такива няма. Така рухна митът за откраднати милиарди, с които прокуратура, Иван Искров, Петър Чобанов и пеевските медии манипулираха общественото мнение. Изправени пред провала на досегашните си твърдения, управляващите решиха да скрият доклада на американците. За целта в петък в парламента финансовият министър Владислав Горанов обяви, че докладът е секретен. Такъв договор били подписали с американците синдиците на банката. Преди това смешно обяснение депутатите от РБ Мартин Димитров и Петър Славов му връчиха подписка с искане за огласяване на доклада, който засяга хиляди български граждани и фирми.
Докладът на мултинационалната компания с опит в разследването на банки, финансови институции, измами и пр., беше обявен за завършен още преди месец. Тъй като експертите не откриха данни, на каквито разчиташе тесен кръг от управляващите, е било решено той да бъде засекретен. По този начин обществото е лишено от възможността да узнае, че към момента на удара срещу КТБ тя е функционирала съвсем нормално. Също и че никакви парични потоци не са били укривани и насочвани към чужбина, както твърдят непрекъснато пеевските медии.
"Аликс Партнърс Сървисис ЮКей" (AlixPartners Services UK LLP) трябваше да проучи и случаите на отпуснати кредити при недостатъчно или липсващо обезпечение или на свързани лица, довели до влошаване на финансово състояние на КТБ. Трябваше да даде и предложения какво да се прави в такива случаи.
Въпреки че веднага след срива на КТБ през юни 2014 г. политици настояваха веднага да се наеме международна компания да проследи накъде са изтекли парите на банката, това се случи година по-късно, когато голяма част от следите вече бяха заметени.
Цената, която плащат синдиците на КТБ за услугата на разследващата компания, така и не е съобщена. Фондът за гарантиране на влоговете в България плати 3.7 мллрд. лв. за защитените влогове в КТБ, като над 2 млрд. лв. от тях бяха дадени от бюджета, който пък за целта взе кредит.
Истината лъсна: Няма изнесени пари от КТБ в чужбина!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: Истината лъсна: Няма изнесени пари от КТБ в чужбина!
Едва ли е имало учудени...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

"Оказа се, че такива няма"...Ха,няма изтекли пари,или няма пари за връщане?То е ясно кой ще плаща масрафа,но какво ли се учудваме?Ще платиш нещо с парии на данъкоплатците и ще го засекретиш,за да не разберат същите тези данъкоплатци,къде точно са им отишли паричките.Ебалници противни!
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"
- Captain Stottlemeyer
Понеже авторчето на темата се изявява от доста време в този форум като адвокат на банкера-родолюбец, или поне като негов солташак, ще си позволя да задам един прост въпрос:
1. На 11 юли, 2014 година Цветан Василев заяви в интервю пред бТВ: „Аз се намирам във Виена, не се крия от никого и съм готов да дам показания пред оторизираните за целта органи", допълвайки че „тези дни" се връща у нас."
http://infobulgaria.info/news.php?itm=21680
2. Българската прокуратура поиска екстрадицията на Цветан Василев на 18 септември, 2014 година.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/ ... n_vasilev/
Въпросът ми с повишена трудност е: Понеже от двете събития ни дели вече повече от 1 (една) година, каква е вероятността някое от тях да се случи в този наш живот и в тази (а не някоя паралелна) вселена?!...
Благодаря предварително за отделеното внимание.
1. На 11 юли, 2014 година Цветан Василев заяви в интервю пред бТВ: „Аз се намирам във Виена, не се крия от никого и съм готов да дам показания пред оторизираните за целта органи", допълвайки че „тези дни" се връща у нас."
2. Българската прокуратура поиска екстрадицията на Цветан Василев на 18 септември, 2014 година.
Въпросът ми с повишена трудност е: Понеже от двете събития ни дели вече повече от 1 (една) година, каква е вероятността някое от тях да се случи в този наш живот и в тази (а не някоя паралелна) вселена?!...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Истината за КТБ е най-вече в това, че бизнес и политическата мафия Ахмед Доган(чрез мюрето си Делян Пеевски) - Бойко Борисов насилствено фалира тази банка. КТБ не беше декапитализирана банка в никакъв случай. Причината за насилственият фалит беше в желанието на Цветан Василев да не се съобразява повече с волята на Делян Пеевски. Инициативата също е била на Делян Пеевски, който е получил одобрение от Ахмед Доган. Целта - да се накаже Цветан Василев за неподчинението си към мафията и за назидание на други такива, които някога, евентуално, биха си помислили да спрат да се подчиняват на мафията.
В момента активите на банката се препродават от Делян Пеевски и Александър Сталийски. Тези двамата са буквално като дупе и гащи във всички възможни гешефти. Те двамата и Бойко Борисов са фактическите собственици на синьото пфк-а!
Лошото е, че тази мафия управлява не само синьото пфк-а, ами цялата държава по изключително брутален начин. Въобще не трябва никой да се учудва на това, че финансовият министър иска да замете следите от престъпният фалит на КТБ. За съжаление мафията изключително умело манипулира обществото чрез всички медии, които са под контрола им.
Всички ние сме потърпевши от гешефтите на тази мафия. Конкретно по случая КТБ, всички ние плащаме и ще плащаме тези 4 милиарда. Предстои да платим и още, след като Оманският държавен фонд осъди нашата Държава в международният арбитражен съд. Начинът тази мафия да се унищожи е чрез сваляне от власт на Бойко Борисов и идване на власт на личност, която не се подчинява на Ахмед Доган. Тогава цялата тази мафия от тип "пари = власт = пари" ще бъде унищожена.
В момента активите на банката се препродават от Делян Пеевски и Александър Сталийски. Тези двамата са буквално като дупе и гащи във всички възможни гешефти. Те двамата и Бойко Борисов са фактическите собственици на синьото пфк-а!
Лошото е, че тази мафия управлява не само синьото пфк-а, ами цялата държава по изключително брутален начин. Въобще не трябва никой да се учудва на това, че финансовият министър иска да замете следите от престъпният фалит на КТБ. За съжаление мафията изключително умело манипулира обществото чрез всички медии, които са под контрола им.
Всички ние сме потърпевши от гешефтите на тази мафия. Конкретно по случая КТБ, всички ние плащаме и ще плащаме тези 4 милиарда. Предстои да платим и още, след като Оманският държавен фонд осъди нашата Държава в международният арбитражен съд. Начинът тази мафия да се унищожи е чрез сваляне от власт на Бойко Борисов и идване на власт на личност, която не се подчинява на Ахмед Доган. Тогава цялата тази мафия от тип "пари = власт = пари" ще бъде унищожена.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8
- damyanov1963
Е, за това ли си играете още в комативо, борейки се за оцеляване в А група? Говорят против Пеевски, а защитават Василев! Това са ботивистите!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Проблемът на КТБ не е, че някой е укрил или пренасочил парите.
Става въпрос за капиталов проблем, следствие от токсични активи, които отварят капиталова дупка и водят банката до неплатежоспособност. Това, което трябва да се разследва е качеството и управлението на кредитния портфейл, а не дали някой е направил кражба на парите в трезора.

Става въпрос за капиталов проблем, следствие от токсични активи, които отварят капиталова дупка и водят банката до неплатежоспособност. Това, което трябва да се разследва е качеството и управлението на кредитния портфейл, а не дали някой е направил кражба на парите в трезора.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Captain Stottlemeyer написа:Понеже авторчето на темата се изявява от доста време в този форум като адвокат на банкера-родолюбец, или поне като негов солташак, ще си позволя да задам един прост въпрос:
Въпросът ми с повишена трудност е: Понеже от двете събития ни дели вече повече от 1 (една) година, каква е вероятността някое от тях да се случи в този наш живот и в тази (а не някоя паралелна) вселена?!...![]()
И каква е връзката между зададения от теб въпрос и факта че според доклада на въпросната американска агенция, пари НЕ СА изнасяни от България?
Пич, ти си едно изключително просто парче с префърцунени амбиции за интелект, наясно ли си с тоя факт?
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш
Hrabar написа:Всички ние сме потърпевши от гешефтите на тази мафия. Конкретно по случая КТБ, всички ние плащаме и ще плащаме тези 4 милиарда.
Няма да ги плащаш, не се притеснявай.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
- Болен Левскар
- Контакти:
Цецо Чука написа:Captain Stottlemeyer написа:Понеже авторчето на темата се изявява от доста време в този форум като адвокат на банкера-родолюбец, или поне като негов солташак, ще си позволя да задам един прост въпрос:
Въпросът ми с повишена трудност е: Понеже от двете събития ни дели вече повече от 1 (една) година, каква е вероятността някое от тях да се случи в този наш живот и в тази (а не някоя паралелна) вселена?!...![]()
И каква е връзката между зададения от теб въпрос и факта че според доклада на въпросната американска агенция, пари НЕ СА изнасяни от България?
Пич, ти си едно изключително просто парче с префърцунени амбиции за интелект, наясно ли си с тоя факт?
Не, не е тъп, но е доста злобен, точно като мнозина други в тоя форум... гледай да не си един от тях.
По темата, ясно е, че ББ и Доган (чрез Пеевски) прееб@ха Цецо Василев. Ясно е, че и той самия не е цвете за мирисане и е за затвора. Затова и не се връща в БГ - властта (същите тия ББ, Пеевски, и Доган) много бързо ще си намери защо да го прибере на топло, без да му изслуша показанията.
Иначе мен много не ме интересува КОЙ кой е прецакал. Аз имам интерес всичките лайнари да влязат на топло, защото, както всички български граждани, бях ограбен със стотици, ако не хиляди лева само с тази акция. Колко още крадат не ми се мисли... А ние седим и гледаме. НАРОДЕ???