7дни СПОРТ Понеделник, 27 Юли 2009
Вратарят Илко Пиргов се превръща в трансферна находка за Черно море. Фактите сочат, че той не е пускал гол в деветте си официални мача за отбора до този момент. Илко дебютира на 18 март срещу Ботев (1:0), когато смени в 8-ата мин изгонения Илчев. Впоследствие Пиргов запази вратата си суха в още 8 срещи или общо 802 минути. Илко не пусна гол и в контролата с Левски на 7 юли, в която пази през първото полувреме.
Сухата серия на Пиргов
Черно море - Ботев 1:0
Черноморец - Черно море 0:0
Черно море - Беласица 6:0
Сливен - Черно море 0:1
Черно море - ЦСКА 1:0
Спартак - Черно море 0:1
Черно море - Славия 2:0
Черно море - Искра Стал 1:0
Искра Стал - Черно море 0:3
Илко Пиргов "сух" преди Холандия
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
- fabregas_949
- Контакти:
Re: Илко Пиргов "сух" преди Холандия
браво, ако направи два добри мача срещу ПСВ... 

[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]
-
- Контакти:
Ако иска да си запази сухата серия му препоръчвам да не играе срещу ПСВ. 

Със синъо знаме в нашите ръце
Ще избием всичките свине
Нашата страна е БЪЛГАРИЯ
Шампион е ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Ще избием всичките свине
Нашата страна е БЪЛГАРИЯ
Шампион е ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Илко е добър, но Карамфил е по-добър! Както и да е, това си е мое мнение. Важното е Илко да си продължи добрата серия през следващите 2 мача... засега. Останалото - Миро ще се справи!
Айде моряци!

ЗАПЕЕЕЕЕЕЙ ЗА МОРЯЦИТЕ!
По важното е да ги отстраним,а нека "филипсите" се радват най-много на едно попадение.Дано на техния вратар се налага по често да вади топките от собствената си врата.Заслуга да бъде "сух" има и стабилната защита на моряците нека бъде все така на ниво и в двата мача.
С ДУЗПИ БИЕ, ОТ ДУЗПИ ОТПАДА - ЩО Е ТО ?
daniel875 написа:След "Левски" и ЦСКА, "Ботев", Локомотив Пловдив, Локомотив София и в последните години "Литекс" вие сте най - бутаният отбор в България. Какво повече искате?
-
- Контакти:
Bully_Blue написа:Ако иска да си запази сухата серия му препоръчвам да не играе срещу ПСВ.
Ee, ако играе срещу ПСВ какво би станало?!Не, че ПСВ не са добър отбор и не, че нашите са световна сила, но не виждам от какво да се притеснява Илко.Извънземни във футбола няма. И си мисля, че именно срещу ПСВ Моряците ще направят нещо запомнящо се.
Но нека мине 06.08.2009 и тогава ще приказваме пак

егаси 5 минути преди да почне мача и програмата ми прекъсна
Morqk написа:Илко е добър, но Карамфил е по-добър! Както и да е, това си е мое мнение. Важното е Илко да си продължи добрата серия през следващите 2 мача... засега. Останалото - Миро ще се справи!Айде моряци!
Илчев и той е добърв ратар, но понякога прави много нелепи грешки като онази срещу Локо Пд, логично е Кольо да пуска този който смята, че е в по-добрата форма
- Sagittarius
Когато фактите говорят и Боговете мълчат!Илко Пиргов доказа себе си.За мене е един много голям вратар.Пази сигурно,по-сигурен от Карамфил.Има 2 огромни предимства пред Фил:1.Никogа не увисва при центрирания от статични положения,а Фил тука ни е дънил в най-важните моменти(Финала за КБ,реванша в Щутгарт)2.Просто невероятен усет и игра като либеро,всъщност на това се дължи сухата мрежа,просто пресича навреме всяка голова ситуация създавана с извеждащ пас.Това е и най-големия показател за класа.Фил има страхотен рефлекс даже при удари от 2-3 метра,невероятни топки е вадил,но аз лично при всеки корнер и фал треперя и почти винаги увисва нелепо,ето например гола на Локо Пд във Варна беше абсолютно детинско изпълнение на Фил
Илко бих го сравнил с определенията които дават по ПроБГ за Томас Равели - не ефектен,но много ефективен вратар.Фил е по ефектните спасения,но и по големите издънки също понякога.

Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"
..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...
..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...
В едно интервю,Стойчо Младенов на въпроса за Пиргов каза следното:-,,Подготвих вратар в ЦСКА за титуляр в следващите 10 години.Просто му трябваше още съвсем малко време."Е,аз си мисля че Илко получи необходимото му време и кредит на доверие и започна да го оправдава на 100%.Надявам се всички знаете на колко години е и как след 26-27 навършени такива вратаря става ГОЛЯМ вратар.Единственото което му липсва на Илко Пиргов е супер класата която притежава следващия врата на националния ни отбор по футбол-Ники Михайлов.За съжаление той е просто недостижим! 

,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!