Месо с антракс е стигнало до 30 обекта
22 юли 2015, 21:52 | Varnautre.bg
Снимка:
Pixabay
Всеки от тях утре ще бъде затворен и на него ще бъде залепена табела, предупреждаваща за опасността
По предварителни данни в 30 обекта е стигнало месо, обработвано и пакетирано в транжорната "Дари" в кв. "Аспарухово", в която бяха намерени спори от антракс.
Към този момент обаче не е ясно кои са те. Поименни данни ще има едва утре, съобщи областният управител Стоян Пасев, който току що пристигна от София.
Сред обектите има магазини, бърза закуска и туристически обекти в Добрич и Бяла. Всеки от обектите утре ще бъде затворен и на него ще бъде залепена табела, предупреждаваща за опасността от заразено месо.
Никой не знае в момента какво количество месо е минало през транжорната, след като в нея е била разфасована заразената с антракс крава. На обектите, които ще бъдат запечатани, ще има и информация за клиентите, които са купували от тях, представяща симптомите на болестта.
Месо с антракс е стигнало до 30 обекта
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Levskifan1914
- Контакти:
Re: Месо с антракс е стигнало до 30 обекта
То колко подобни отрови дори не са засичани и ни тровят свободно без да знаем. Не случайно сме на първо място по болни от рак в Европа. Техниката с която проверяват храните не е променяна от 2000-та ама в парламента през година имат пари да си сменят лимузините. Веднъж при Ореха и сега отново.. за вратовръзки даже милион раздали, за подаръци също.. пълна подигравка с робското население ;D Герберастията гушна тоя мандат само от субсидии 144 милиона.. да ама на кой служат оня ден гледам баница в била с 13 Е-та?!! Прави сметка с една баница какво си причиняваш за левче.
Защо се крие кои са обектите? Защо не ги обявят, всички да знаем?
Аз съм от Микре Юнайтед
Всички обекти ще бъдат обявени, но те в случая са неволни "жертви" на престъпната небрежност и лъжесвидетелство на собственика на транжорната "Дари"!!! ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ В ДОМОВЕТЕ СИ ХРАНИ, ПРОИЗВЕДЕНИ ОТ ЕТ ДАРИ В ПЕРИОДА 8-22 ЮЛИ Е ВАЖНО ДА ГИ ВЪРНАТ за да не станат без да знаят разпространители на спори на антракс, а ако са консумирали такива продукти САМО ОТ ТОЗИ ФИРМА незабавно да потърсят личния си лекар!!!
Важно е и да знаете че спорите на антракса не преминават през здрав стомашно-чревен тракт но това не значи да пренебрегвате профилактичния преглед.
Важно е и да знаете че спорите на антракса не преминават през здрав стомашно-чревен тракт но това не значи да пренебрегвате профилактичния преглед.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
Какво значи не преминават? Не се усвояват, оставаш носител, преносител?
Аз съм от Микре Юнайтед
Сурово ли ядете месото, че се плашите?
Дреме ми на дедовия,аз месо не ям...
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш
mozart написа:Какво значи не преминават? Не се усвояват, оставаш носител, преносител?
Не преминават в кръвта... просто по каналния ред се изхвърлят от организма. Това вероятно е и причината всички 26 човека които са яли от заразеното месо да са здрави. За радост са имали здрави уста, стомах и черва разбирай без язвички или рани. Въпреки това личните лекари най-сигурно могат да диагностицират състоянието.
И още нещо... има някакъв риск ако с разранени ръце се пипат продукти със спори
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
- anihilator
- Контакти:
pomiqr269 написа:Сурово ли ядете месото, че се плашите?
Абе сурово , а наденичката на скарата колко ще я препечеш малко сочничка ще я оставиш нали

- anihilator
- Контакти:
Цецо Чука написа:Дреме ми на дедовия,аз месо не ям...
Знаех си аз , че си извратен