10 факта за Северна Корея, които едва ли знаете...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 29 юни 2015 15:16

[wrapimg=]http://novinata24.com/wp-content/uploads/2015/06/tumblr_mkx010f8O91s2h734o1_12801.jpg[/wrapimg]

Северна Корея дори през 21 век продължава да е пълна енигма. Въпреки че живеем във времена на глобализация и интернет, оказва се, че една от азиатските държави има повече тайни и от Марс. Вижте 10 факта за Северна Корея, за които вероятно дори не сте и чували:

1. Разрешени са само 28 вида прически
В Северна Корея креативността не е на почит. Разрешени са само 28 вида прически, а дамите могат да избират едва между 14 от тях.

2. Тя е четвъртата най-голяма военна сила в света
За ядрената мощ на Северна Корея се говори много, но мнозина пропускат един друг фактор — армията й. Страната разполага с 1,19 милион души армия, което я прави четвъртата световна военна сила. Нищо чудно, че дори Русия, Китай и Америка се съобразяват с Ким Чен Ун.

3. Процентът на грамотно население е 100%
Въпреки разказите за кошмарните условия на живот в провинцията и лагерите, официално се твърди, че страната притежава едни от най-грамотните жители в цял свят. И всеки гражданин на страната е в състояние да чете, пише, смята…

4. Конякът Hennessy е на особена почит
Изглежда невероятно, но за коняк се харчат повече от 1,2 милиона долара годишно. Както изглежда напитката е особено предпочитана.

5. 33 процента от децата са хронично недохранени
Хуманитарна помощ във вид на храна е необходима за поне 6 милиона жители. Жителите на столицата могат да се похвалят със сравнително приемливи условия на живот, но не и тези в провинцията.

6. По-малко от 20% от територията в страната може да се използва за земеделски цели.

7. Брутният вътрешен продукт на страната е близо 40 милиарда долара.

8. В същото време брутния вътрешен продукт на глава от населението е не повече от 1800 долара. Само за сравнение в САЩ той е 51.784.

9. Пътна мрежа от десетки хиляди километри, но само 3% от тях асфалтирани.
Северна Корея разполага с 25.554 км пътна мрежа, но по-малко от 3% от нея е асфалтирана, пише tocka.com.mk.

10. По територия Северна Корея е малко по-голяма от България.
Въпреки че територията й не е особено голяма, Северна Корея е една от най-влиятелните страни в света. Поне по отношение на военната си мощ. А по размери тя съвсем малко превъзхожда България. И по площ е колкото американския щат Пенсилвания.
[offtopic]http://novinata24.com/[/offtopic]
Знам, че очаквахте друг човек да пусне темата... :lol:
Надявам се той да се включи по-късно.
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Санди74

Re: 10 факта за Северна Корея, които едва ли знаете...

Мнениеот Санди74 » 29 юни 2015 15:30

Най-великата държава.Факт.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 29 юни 2015 15:32

Отсега знам кой ще е трол на годината в класацията малко преди Коледа.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 29 юни 2015 16:00

Гледайте какъв хотел правят в Пхенян 8-) Да живее Великия Вожд :lol: :lol: Оп, грешка, тоя беше Добросърдечния генерал, май, дядо му е Великия вожд ... Аз мисля да се покрия, щото тоя пост е стига за смъртна присъда :mrgreen: :mrgreen:

Изображение
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Nikita1313
Контакти:

Мнениеот Nikita1313 » 29 юни 2015 16:02

fcb_bg написа:Отсега знам кой ще е трол на годината в класацията малко преди Коледа.

И аз също! :)

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 29 юни 2015 16:07

Nikita1313 написа:
fcb_bg написа:Отсега знам кой ще е трол на годината в класацията малко преди Коледа.

И аз също! :)

Изглежда, че само аз не знам. :?
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
Джовани Бутачо
Контакти:

Мнениеот Джовани Бутачо » 29 юни 2015 16:28

ГолЕма работа са Северно Корейците , също като малките зелени човечета от Алфа Кентавър ... хехехе

scot

Мнениеот scot » 29 юни 2015 17:08

Гледайте какъв хотел правят в Пхенян 8-) Да живее Великия Вожд :lol: :lol: Оп, грешка, тоя беше Добросърдечния генерал, май, дядо му е Великия вожд ... Аз мисля да се покрия, щото тоя пост е стига за смъртна присъда :mrgreen: :mrgreen:

Не ти стига уважаеми. Най-много за трудов лагер. И то щото казваш на Ким Ир сен "Великия вожд" - както официално се произнася по пайтийна поръка. Ако кажеш на улицата в севелна кореа - Ким ир сен се случва следното нещо. СИЧКО В РАДИУС ОТ 20 МЕТРА СПИРА! Най-високопоставения партиен ръководител /имат табелки с чиновете, сичките/ идва при теб и ти казва: "Другарю, Вие сте имали честта да ПОЗНАВАТЕ ЛИЧНО великия ръководител? моля, разкажете на всички нас за вашето вълнуващо запознанство? Очаква се да разкажеш за срещата с ким ир сен в продължение на около 3 часа! Като започнеш например от: "беше вълнуващо и ведро утро. Още със събуждането си, едно птиче, чурулекащо на прозореца /без съмнение пратеник на великия вожд/ ме събуди с радостно очакване на нещо чудесно, неизразимо и съдбовно!......Ако смънкъш нещо, че в същност не си виждал Ким на живо ...... разстрел на место.
Та, от тоя пост не, ама от следващия, виждам как си разстрелян за пропаганда на упадълно влияние. Например, може да не наречеш сина на Ким "Любимия ръководител" ииииииииииииииии. дотукаси. Не познавам човек възпитаван на запад, който би издържал и 3 дни пуснат сам в северната и неразстрелян.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 юни 2015 17:53

Джовани Бутачо написа:ГолЕма работа са Северно Корейците , също като малките зелени човечета от Алфа Кентавър ... хехехе

Алфа Кентавър е звезда... 8-) След нашето Слънце (през януари, миналата година) нищо чудно корейците да пратят човек да вземе проби и оттам... :lol:
П.П. Иначе сериозно: Корейците са трудолюбив народ, дано по-скоро да изритат дебелата свиня Ким Чен-ун и да се обединят с Юга... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Мнениеот becks32milan » 29 юни 2015 18:40

hajitsu написа:Северна Корея дори през 21 век продължава да е пълна енигма. Въпреки че живеем във времена на глобализация и интернет, оказва се, че една от азиатските държави има повече тайни и от Марс. Вижте 10 факта за Северна Корея, за които вероятно дори не сте и чували:[/i]

1. Разрешени са само 28 вида прически
В Северна Корея креативността не е на почит. Разрешени са само 28 вида прически, а дамите могат да избират едва между 14 от тях.
Да, това всички го знаем.
2. Тя е четвъртата най-голяма военна сила в света
За ядрената мощ на Северна Корея се говори много, но мнозина пропускат един друг фактор — армията й. Страната разполага с 1,19 милион души армия, което я прави четвъртата световна военна сила. Нищо чудно, че дори Русия, Китай и Америка се съобразяват с Ким Чен Ун.
Само, че най-голямата им ядрена бомба ако удари Сентрал Парк ще стигне до Таймс скуеър.
3. Процентът на грамотно население е 100%
Въпреки разказите за кошмарните условия на живот в провинцията и лагерите, официално се твърди, че страната притежава едни от най-грамотните жители в цял свят. И всеки гражданин на страната е в състояние да чете, пише, смята…
Не е ясно колко е качествено това образование. Сигурно ги учат как Ким Ир Сен е създал света :mrgreen:
4. Конякът Hennessy е на особена почит
Изглежда невероятно, но за коняк се харчат повече от 1,2 милиона долара годишно. Както изглежда напитката е особено предпочитана.

5. 33 процента от децата са хронично недохранени
Хуманитарна помощ във вид на храна е необходима за поне 6 милиона жители. Жителите на столицата могат да се похвалят със сравнително приемливи условия на живот, но не и тези в провинцията.

6. По-малко от 20% от територията в страната може да се използва за земеделски цели.

7. Брутният вътрешен продукт на страната е близо 40 милиарда долара.

8. В същото време брутния вътрешен продукт на глава от населението е не повече от 1800 долара. Само за сравнение в САЩ той е 51.784.

9. Пътна мрежа от десетки хиляди километри, но само 3% от тях асфалтирани.
Северна Корея разполага с 25.554 км пътна мрежа, но по-малко от 3% от нея е асфалтирана, пише tocka.com.mk.

10. По територия Северна Корея е малко по-голяма от България.
Въпреки че територията й не е особено голяма, Северна Корея е една от най-влиятелните страни в света. Поне по отношение на военната си мощ. А по размери тя съвсем малко превъзхожда България. И по площ е колкото американския щат Пенсилвания.
[offtopic]http://novinata24.com/[/offtopic]
Знам, че очаквахте друг човек да пусне темата... :lol:
Надявам се той да се включи по-късно.
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”