Фенът

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Мирослав Танчев
Контакти:

Фенът

Мнениеот Мирослав Танчев » 22 юни 2015 14:27

Пускам темата с една единствена цел, да се погледнем отстрани. Всеки от нас е фен на някой отбор, било то малък или голям. Аз съм фен на ЦСКА /не знам кое :lol: / и ще съм винаги фен на този отбор.Пиша именно като такъв и то не като член на някоя фен организация ,а с моето си име. Незнам докога ще се правим на ударени и няма да се погледнем и да разберем ,че ние сме основният проблем за нашите отбори. Казвам това с ясната идея ,че много колеги ще почнат да ми се обясняват и питат кой съм аз да ги съдя.
Ние подържаме отбора на сърцето си само когато това не ни бърка в джобовете. Писнало ми е от псевдофенове. Всеки ден чета мнения на фенове,как Божков,Ганчев, Манчев и т.н да извадят 20 милиона лева като искат да са собственици.Фенове които имат два лева в джоба,които още молят мама и тате за пари за закуска,фенове които не са дали и един лев за нещо различно от себе си. Къде бяхме ние когато ЦСКА имаше нужда от нас. Някой ще кажат на стадиона,подкрепяхме го .Въпроса е как? Като хвърляме димки,бомбички викаме"цигани " и "маймуни" с ясното съзнане ,че ще бъде глобен отборът.Отбор който няма пари за чистачки,но виждате ли ние сме големи. Пичове това не е помощ.За някои аз съм от кибиците които сядат в А сектор, но аз го правя защото билета струва по 15лв и смятам ,че те са нужни на отбора.Когато вдигнат цените на билета с 2 лв и почва бойкот, а само до преди минута сме си купили втора бира. Къде бяхте всички когато можеше да се купят акции.Пишехте по форумите колко е гаден Сашо Томов. Аз си купих акции с ясната цел ,че ги давам на човек в който не вярвам, но на отбор в който се вричам всяка година от 1988г. Ние не сме фенове ,а фенчета. Знаем да мразим и нищо повече. Винаги ми е било странно как може да кажеш "К*р за Левски" или за Ботев и в следващият момент да обясняваш какъв патриот си. Да викаш "Само ЦСКА" ,а в следващият момент " Аз няма да съм фен на ЦСКА в А регионална" .Ти не си фен на ЦСКА. Искате ЦСКА да е в А група .Аз искам да сме в А регионална.Аз съм фен на ЦСКА,не на Литекс ,Локо сф или Мездра.По-добре да викам за отбор който е в селките групи ,отколкото цял живот да знам ,че това е отборът на някой друг.
Чесно казано все ми е тая от коментарите които ще последват.Истината ,че аз съм от ЦСКА,но не съм комунист,нито баща ми е бил нито дядо ми

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Re: Фенът

Мнениеот HekakaB » 22 юни 2015 14:32

Де да бяха като тебе повечето "фенове" на ЦСКА, ама не са.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Gary Shaw
Контакти:

Мнениеот Gary Shaw » 22 юни 2015 14:32

Айде стига с тия отделни теми , пишете на едно място бе .

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 22 юни 2015 14:34

В момента си имаме отбор.Подкрепяй го до край!Ако Боклуците ни фалират,тогава ние трябва да възкресим ЦСКА от пепелта.Събираме се на "Армията" и учредяваме клуба който ще възроди ЦСКА.Ако искат след това ВБ или ГГ да подкрепят отбора - ОК.Това е моето мнение по въпроса.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 22 юни 2015 14:57

Браво на автора за темата. Това е истински привърженик. Пише и говори със сърцето си. Но аз си мисля, докога собствениците на отбори трябва да са на издръжка на феновете(не става въпрос само за ЦСКА)
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Мирослав Танчев
Контакти:

Мнениеот Мирослав Танчев » 22 юни 2015 15:02

Трябва да спрем и ние и те да мислим по този начин. Ние освен да викаме и подкрепяме от трибуните ,можем да помагаме и финансово.Стига сме чакали само някой да дава.Има сезонни карти,артикули много начини да се вземат парите ни.Дортмуд е примерът който трябва да следваме .Не е нужно да сме "милиони" ,достатъчно е да сме десетки хиляди.

Мирослав Танчев
Контакти:

Мнениеот Мирослав Танчев » 22 юни 2015 15:05

Между другото късмет на Берое и Литекс .Дано успеят

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 22 юни 2015 15:33

Проблемът не е кое ЦСКА ще се подкрепя или къде ще играе ЦСКА. Проблемът е, че всички фенове на Левски и ЦСКА са свикнали отборите им да са в челото и да се борят за титлата. Ако няма титла или купа, започват състресенията и трагедиите. Не е ли време вече да си намалите очакванията? Не виждате ли,че едни 100-ина човека са на хранилка в тези отбори и не им пука за име и емблема. Говоря за въководители, футболисти и т..н. Какво е това? Всяко лято по 10 човека нови и 15 напуснали, зимата още толкова? Къде е стратегията, идеята за развитие на клуба? А, да. НЯМА ПАРИ. Е като няма пари ще разполагате с колкото имате и ще се борите за 5-6 място. Ако имате добри футболисти може и за нещо повече.
Откакто следя футболът у нас, едни и същи хора се навъртат около двата отбора и душат за кинти.

Мислите ли примерно, че на феновете на Арсенал и Ливърпул им е кеф? До началото на 90-те години на миналия век, тези отбори се бореха помежду си за титлата всеки сезон. После дойде Ман Ю, Челси, Ман С......и така. Арсенал взе някоя титла, ама Ливърпул?

Щом няма пари и добри играчи, феновете не могат да искат навсяка цена титлата. Ама "Ние сме Левски"/"Ние сме ЦСКА". Хубаво. Вие сте. Ама.....гледайте реално на нещата. Струва ли ви се реално, че Божков ще извади 3 млн. лева в А областна ей така? Че там играят хора на по 40 години с наднормено тегло, дето цяла седмица са бачкали по 9 часа. Футболистите вадят пари от джоба си, за да има отбор или да пътуват. Някои отбори имат някой благодетел, дето им отпуска 5-6000 лева за ГОДИНАТА.

РАзберете го. Всичко днес е на пазарен принцип. Имаш пари или добър мениджмънт и съумяваш да функционираш. Отминаха годините на държавната помощ. Всеки се бори сам за себе си. Нима има фен, който да не иска отбора му да е шампион? Няма. Но след като виждаш, че няма тези възможносто, просто ходиш на мачове и го подкрепяш. Каквото зависи от теб си го направил. Парите зависят от други хора.

Крайно време и да се въведе членство във всеки клуб. Плащаш 50/30 лв на година, получаваш членска карта. Ако си платил 50 лв, получаваш 10% отстъпка на билетите и във фен магазина. Ако си платил 30 лв- 5%. Така вече ще се види, кой колко фена има. А не като сега аз съм фен, ама докажи го. Ходиш-не ходиш на мачове, ти си помогнал малко на клуба си.Как? Вадиш си членската карта на клуба.
Фен клубовете са отделна работа. Там някои си имат членски внос, някои нямат.
Последна промяна от bobo_13 на 22 юни 2015 15:50, променено общо 2 пъти.
Интериорни врати - Врати хармоника

DidoManUtd
Контакти:

Мнениеот DidoManUtd » 22 юни 2015 15:38

Евала за темата, повдигали сме я доста пъти, но резултат няма.
Аз лично сменям секторите, според настроението си и мача, които предстой, просто някой мачове все още ми се гледат от "Г".
Въпросът е не само да си пишем и говорим, а и да правим нещо. Децата и не само децата , които правят глупостите са ни пред очите, без значение от сектора. Това означава че можем да се намесим, можем да говорим с тях, можем и да шамаросаме някой с възпитателна цел.
Аз лично съм го правил и то когато забелязах как в нашия си сектор Г започнаха нациски скандирания, жестове и се появиха пак свастики, просто шамаросах още на стадиона едно познато момче от квартала, което си викаше "Зиг Хайл" на припевите на песните и го предупредих че това е нормална практика за отсрещния сектор - "Б". За съжаление виждам че това се разраства, на малките им харесва да се правят на големи, на хулигани, да мразят циганите и турците, ако могат да набият някой, ако е ченгето на пистата още по добре и т.н.
Трябва да опитаме всички, иначе отиваме на зле, много зле, примери с хървати, сърби и т.н., празни трибуни, забрани и още и още, като единствените които ще страдат са играчите, играещи без публика и клубът, плащащ глобите.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 22 юни 2015 15:49

bobo_13 написа:Проблемът не е кое ЦСКА ще се подкрепя или къде ще играе ЦСКА. Проблемът е, че всички фенове на Левски и ЦСКА са свикнали отборите им да са в челото и да се борят за титлата. Ако няма титла или купа, започват сътресенията и трагедиите. Не е ли време вече да си намалите очакванията? Не виждате ли,че едни 100-ина човека са на хранилка в тези отбори и не им пука за име и емблема. Говоря за въководители, футболисти и т..н. Какво е това? Всяко лято по 10 човека нови и 15 напуснали, зимата още толкова? Къде е стратегията, идеята за развитие на клуба? А, да. НЯМА ПАРИ. Е като няма пари ще разполагате с колкото имате и ще се борите за 5-6 място. Ако имате добри футболисти може и за нещо повече.
Откакто следя футболът у нас, едни и същи хора се навъртат около двата отбора и душат за кинти.

Мислите ли примерно, че на феновете на Арсенал и Ливърпул им е кеф? До началото на 90-те години на миналия век, тези отбори се бореха помежду си за титлата всеки сезон. После дойде Ман Ю, Челси, Ман С......и така. Арсенал взе някоя титла, ама Ливърпул?

Щом няма пари и добри играчи, феновете не могат да искат на всяка цена титлата. Ама "Ние сме Левски"/"Ние сме ЦСКА". Хубаво. Вие сте. Ама.....гледайте реално на нещата. Струва ли ви се реално, че Божков ще извади 3 млн. лева в А областна ей така? Че там играят хора на по 40 години с наднормено тегло, дето цяла седмица са бачкали по 9 часа. Футболистите вадят пари от джоба си, за да има отбор или да пътуват. Някои отбори имат някой благодетел, дето им отпуска 5-6000 лева за ГОДИНАТА.

РАзберете го. Всичко днес е на пазарен принцип. Имаш пари или добър мениджмънт и съумяваш да функционираш. Отминаха годините на държавната помощ. Всеки се бори сам за себе си. Нима има фен, който да не иска отбора му да е шампион? Няма. Но след като виждаш, че няма тези възможносто, просто ходиш на мачове и го подкрепяш. Каквото зависи от теб си го направил. Парите зависят от други хора.

+1 :) Много рядко се съгласявам с теб ( :lol:) , но в случая се присъединявам напълно към това мнение. Подкрепям изцяло и автора на темата. :)
П.П. И аз се сетих за "Борусия" - Дортмунд. Преди две-три години отборът мачкаше наред, стана шампион, взе купата на Германия, нанесе унизителни поражения на "Байерн", игра финал в ШЛ... Тази година "жълто-черните" известно време бяха кандидати за Втора бундеслига, накрая все пак се добраха до квота за ЛЕ. Само че през цялото време (от няколко години следя изкъсо този отбор) стадион "Сигнал Идуна Парк" беше пълен до краен предел, а преди мачовете информацията относно билетите винаги гласеше: "ausverkauft" (продадени)... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “ЦСКА”