Двойният стандарт на БФС

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

mirodes
Контакти:

Двойният стандарт на БФС

Мнениеот mirodes » 28 апр 2015 20:59

ЦСКА бе наказан,защото на негов мач бе издигната свастика,която априори се смята за символ на нацизма.Свастиката е заимствана от нацистите от индийската митология и не може да се смята за символ единствено на нацизма.Но ми прави впечатление друго нещо-от години на всеки мач на Локомотив Пловдив се вижда знаме,на което на черен фон с бели букви пише"GOTT MIT UNS"-Бог с нас и е изрисуван бял орел.Този надпис "GOTT MIT UNS" заедно с белият орел на черен фон са били символ на Вермахта през Втората световна война.Всеки немски войник е имал написан този надпис и изрисуван бял орел на катарамата на колана си.Та ми е чудно как така за едно издигнато за секунди знаме ЦСКА получи наказание,а знаме възхваляващо Вермахта стои на видно място на всеки мач на Локомотив Пловдив и последствия няма.Ясно ми е ,че в БФС са пълни неграмотници и явно не знаят какво означава въпросният надпис и символ на орел,но поне можеха да се позаинтересуват за толкова години.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Re: Двойният стандарт на БФС

Мнениеот Синьо сърце » 28 апр 2015 21:07

mirodes написа:ЦСКА бе наказан,защото на негов мач бе издигната свастика,която априори се смята за символ на нацизма.Свастиката е заимствана от нацистите от индийската митология и не може да се смята за символ единствено на нацизма.Но ми прави впечатление друго нещо-от години на всеки мач на Локомотив Пловдив се вижда знаме,на което на черен фон с бели букви пише"GOTT MIT UNS"-Бог с нас и е изрисуван бял орел.Този надпис "GOTT MIT UNS" заедно с белият орел на черен фон са били символ на Вермахта през Втората световна война.Всеки немски войник е имал написан този надпис и изрисуван бял орел на катарамата на колана си.Та ми е чудно как така за едно издигнато за секунди знаме ЦСКА получи наказание,а знаме възхваляващо Вермахта стои на видно място на всеки мач на Локомотив Пловдив и последствия няма.Ясно ми е ,че в БФС са пълни неграмотници и явно не знаят какво означава въпросният надпис и символ на орел,но поне можеха да се позаинтересуват за толкова години.

Ако не беше илитерат, че и двуличник, щяха да са ти ясни и други неща. Например, агитката на ЦСКА години наред развява плакат с надпис: НАШАТА ВЯРНОСТ Е НАШАТА ЧЕСТ! Можеш да обясниш на аудиторията чий точно е този девиз.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Black&White1926
Контакти:

Мнениеот Black&White1926 » 28 апр 2015 21:27

:lol: :lol: :lol: :lol:
Офтопик:

Офтопик:

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 28 апр 2015 21:29

Не знам защо се самоизяждаме феновете заради това че някой малоумник издигнал някакъв си забранен символ,защо трябва за това да са отговорни клубовете,а не провокаторите.На стадионите има достатъчно полиция,на която се плащат доста пари,камери,какъв е проблемът да се открият малоумниците и да си отговарят за действията,а сега клубовете без да имат каквато и да е вина плащат солени глоби на БФС.Няма да се учудя ако от БФС плащат по някой лев на идиотите да вдигат свастики,всички приходи за Боби и компания са добре дошли,какво е това 500-1000лв. глоба,като от раз може да вземеш 37500лв.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 28 апр 2015 21:46

Синьо сърце написа:
mirodes написа:ЦСКА бе наказан,защото на негов мач бе издигната свастика,която априори се смята за символ на нацизма.Свастиката е заимствана от нацистите от индийската митология и не може да се смята за символ единствено на нацизма.Но ми прави впечатление друго нещо-от години на всеки мач на Локомотив Пловдив се вижда знаме,на което на черен фон с бели букви пише"GOTT MIT UNS"-Бог с нас и е изрисуван бял орел.Този надпис "GOTT MIT UNS" заедно с белият орел на черен фон са били символ на Вермахта през Втората световна война.Всеки немски войник е имал написан този надпис и изрисуван бял орел на катарамата на колана си.Та ми е чудно как така за едно издигнато за секунди знаме ЦСКА получи наказание,а знаме възхваляващо Вермахта стои на видно място на всеки мач на Локомотив Пловдив и последствия няма.Ясно ми е ,че в БФС са пълни неграмотници и явно не знаят какво означава въпросният надпис и символ на орел,но поне можеха да се позаинтересуват за толкова години.

Ако не беше илитерат, че и двуличник, щяха да са ти ясни и други неща. Например, агитката на ЦСКА години наред развява плакат с надпис: НАШАТА ВЯРНОСТ Е НАШАТА ЧЕСТ! Можеш да обясниш на аудиторията чий точно е този девиз.

И какво ми е двуличното?Просто казвам,че в БФС имат двоен стандарт.Не става въпрос нито за клубни пристрастия,нито пък за политически такива.Нямам нищо против този надпис,нито нещо против тези дето са го издигнали.Първо свастиката изобщо не може да се асоциира с нацизма-това е все едно вдигната ръка да се смята за нацистки поздрав като произхода й е в древен Рим.Споменатият от теб девиз принадлежи на Ото Скорцени-личният диверсант на Хитлер,който спасява от плен Мусолини,а и доста други неща.

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 28 апр 2015 21:54

mirodes написа:
Синьо сърце написа:

И какво ми е двуличното?Просто казвам,че в БФС имат двоен стандарт.Не става въпрос нито за клубни пристрастия,нито пък за политически такива.Нямам нищо против този надпис,нито нещо против тези дето са го издигнали.Първо свастиката изобщо не може да се асоциира с нацизма-това е все едно вдигната ръка да се смята за нацистки поздрав като произхода й е в древен Рим.Споменатият от теб девиз принадлежи на Ото Скорцени-личният диверсант на Хитлер,който спасява от плен Мусолини,а и доста други неща.

Аха, значи надписът в агитката на Локо Пд е на Вермахта и заради това трябва да бъдат наказани. Но понеже НАШАТА ВЯРНОСТ Е НАШАТА ЧЕСТ, е на Ото Скорцени, всичко е наред. Все едно Скорцени е руски войник. Ето затова си двуличник и лицемер....
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 28 апр 2015 22:01

Много си отворен пред компа смешко.Никога не съм бил двуличник и няма да бъда.Който ме познава знае,че никога ,ама никога не съм бил двуличен.Каквото мисля това го и казвам.Това ми е носело и доста неприятности,но съм си такъв.Не казвам,че Локомотив трябва да бъде наказан, просто ,че БФС наказва едни,а други не.Като са принципни нека бъдат принципни докрай.Изобщо нямам нищо против тези дето са издигнали това знаме с надписа Бог с нас и не смятам,че трябва да бъдат наказани.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 28 апр 2015 22:17

Наказанията за расизъм са една голяма повърня!Независимо са кой отбор става въпрос!

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 28 апр 2015 22:22

peliforewer написа:Не знам защо се самоизяждаме феновете заради това че някой малоумник издигнал някакъв си забранен символ,защо трябва за това да са отговорни клубовете,а не провокаторите.На стадионите има достатъчно полиция,на която се плащат доста пари,камери,какъв е проблемът да се открият малоумниците и да си отговарят за действията,а сега клубовете без да имат каквато и да е вина плащат солени глоби на БФС.Няма да се учудя ако от БФС плащат по някой лев на идиотите да вдигат свастики,всички приходи за Боби и компания са добре дошли,какво е това 500-1000лв. глоба,като от раз може да вземеш 37500лв.

Аз също винаги съм смятал, че клубовете не бива да носят отговорност за действията на някакви идиоти. Още повече, че това дава възможност за умишлени действия от страна на злонамерени към даден клуб лица. Това е една порочна практика и трябва час по-скоро да бъде прекратена. Естествено не да се позволят своеволия на стадионите, а да се търсят персонално извършителите и те сами да отговарят за действията си.

phd
Контакти:

Мнениеот phd » 28 апр 2015 22:35

mirodes написа:Много си отворен пред компа смешко.Никога не съм бил двуличник и няма да бъда.Който ме познава знае,че никога ,ама никога не съм бил двуличен.Каквото мисля това го и казвам.Това ми е носело и доста неприятности,но съм си такъв.Не казвам,че Локомотив трябва да бъде наказан, просто ,че БФС наказва едни,а други не.Като са принципни нека бъдат принципни докрай.Изобщо нямам нищо против тези дето са издигнали това знаме с надписа Бог с нас и не смятам,че трябва да бъдат наказани.

А някои с девиза "С нами Бог" участваха на избори :mrgreen:

Върни се в “Футбол - България”