Според мен трябва да започне активно да се критикува избора на селекционера за националния отбор. Затова и аз ще дам моя избор с играчи които играят много добре в последните шест месеца и особено от началото на годината. Ще ми е интересно да чуя и вашите идеи за неповикани играчи, които можеха да играят за националния.
Защита:
Най-учудващ е избора на защитници и вратар за националния отбор. В А група в момента Берое е на път да разбие рекорда за отбор най-дълго време неполучил гол. Засега Берое има 450 минути с чиста мрежа (рекорда е 583 на Литекс), а игра срещу Локо Пловдив, Локо София и ЦСКА (два пъти). Затова и поне малко си струва да се отбележи това постижение. Имаме добри крайни защитници като Миланов и Бандаловски, но що се отнася до центъра, там има какво да се желае. Георги Терзиев например не може да се сравнява с ефективността на Иво Иванов или Тунчев/Вальо Илиев, които са и силни лидери.
Вратар:
Благой Макенджиев (Берое)
Защитници:
Иво Иванов (Берое)
Александър Тунчев (ЦСКА)
Полузащита:
Тук може би е доста трудно, защото няма кой знае какъв избор, за разлика от защитата. Но например Локо София и Ботев имат прилични халфове.
Халфове:
Емил Гъргоров (Локо София)
Нападение:
В момента може би най-добрия българин нападател в А група е Иван Цветков от Ботев. Момчето е на възраст, но притежава умения, които са една идея по-напред от останалите играчи на много отбори. Отделно липсва повиквателна за най-бързо проспериращия нападател - Венци Христов, който премина от Берое в Риека и вече записа първите си голове за втория в Хърватското първенство. Нека само отбележим, че Венци вече се наложи в националния, с добри влизания и голове.
Нападатели:
Иван Цветков (Ботев)
Цветелин Чунчуков
Венцислав Христов (Риека)
Какви са вашите идеи? Кой още може да допълни този списък?
Неповиканите, но заслужаващи място в националния
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- moreni_max
- Контакти:
Re: Неповиканите, но заслужаващи място в националния
Kозмин Моци
Дани Абало
Али Абди
Тончи Кукоч
Тони Силва
Луис Педро
Задължително в национала!
Дани Абало
Али Абди
Тончи Кукоч
Тони Силва
Луис Педро

Тунчев е в отвратителна форма! Може би първия полусезон - да, но сега не ни трябва. За другите съм съгласен. Особено за Венци ... определено е по добър избор от Божинов.
[center]

[/center]

Общо взето съм съгласен с автора на темата.
Тунчев мисля, че е контузен обаче.
Мога да добавя Мариян Огнянов, Балтанов и Божидар Васев (а може би и Гамаков, въпреки че той е извикан при младежите). Но тези играчи нямат никакъв опит в националния и не мисля, че мач с Италия е най-подходящият за екперименти. Освен това, в средата на терена като че ли имаме най-качествени футболисти от всички линии и там конкуренцията е по-голяма.
За нападението Чунчуков все още не е готов, Венци Христов все не се е наложил като титуляр в Риека. За Иван Цветков съм съгласен - може много да помогне с опита си и без проблем би играл на позицията на оня с аулина.
Тунчев мисля, че е контузен обаче.
Мога да добавя Мариян Огнянов, Балтанов и Божидар Васев (а може би и Гамаков, въпреки че той е извикан при младежите). Но тези играчи нямат никакъв опит в националния и не мисля, че мач с Италия е най-подходящият за екперименти. Освен това, в средата на терена като че ли имаме най-качествени футболисти от всички линии и там конкуренцията е по-голяма.
За нападението Чунчуков все още не е готов, Венци Христов все не се е наложил като титуляр в Риека. За Иван Цветков съм съгласен - може много да помогне с опита си и без проблем би играл на позицията на оня с аулина.
[center]
[/center]

- Red Warrior
- Контакти:
Единствените, които МОЖЕ БИ липсват са Венци Христов и Андрей Гълъбинов. Всички други, които са повикани са най-доброто към момента харесва ли ни, или не.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
veselinsk написа:Kозмин Моци
Дани Абало
Али Абди
Тончи Кукоч
Тони Силва
Луис Педро
Ами испанското цирково дуо Аниете - Бедоя?
Луис Соарес Платини къде го забрави?
- ZinedineZidane
- Контакти:
Колкото и да ми е на сърце Иван Цветков, вече не е на възраст за викане в националния отбор. Да, по-добър е от всички нападатели там взети заедно, но няма смисъл да се вика за мач или два.
Мариян според мен е задължителен, предвид тоталната липса на креативни халфове. Да, има си треските за дялане, но няма по-добра алтернатива. Балтанов е в много добра форма и прави добър сезон, така че можеше да се помисли за него.
За Чунчуков и Васев е много рано още.
Толкова за нашия отбор.
За останалите нямам достатъчно добър поглед, но определено стабилността на Берое заслужава внимание по отношение на дефанзивните играчи.
Мариян според мен е задължителен, предвид тоталната липса на креативни халфове. Да, има си треските за дялане, но няма по-добра алтернатива. Балтанов е в много добра форма и прави добър сезон, така че можеше да се помисли за него.
Толкова за нашия отбор.
За останалите нямам достатъчно добър поглед, но определено стабилността на Берое заслужава внимание по отношение на дефанзивните играчи.
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!
Red Warrior написа:Единствените, които МОЖЕ БИ липсват са Венци Христов и Андрей Гълъбинов. Всички други, които са повикани са най-доброто към момента харесва ли ни, или не.
Съгласен съм и много ме е яд за Гълъбинов .Мисля , че момчето има бъдеще .
- Red Warrior
- Контакти:
ZinedineZidane написа:Колкото и да ми е на сърце Иван Цветков, вече не е на възраст за викане в националния отбор. Да, по-добър е от всички нападатели там взети заедно, но няма смисъл да се вика за мач или два.
Толкова за нашия отбор.
А Хичо Арсеналски не искаш ли? Стабилността в защита на Берое идва от това, че играят антифутбол с 10 човека зад топката. Някои от вас коментират все едно са деца и не знаят за футбола повече от пас, гол и тъч.
Последна промяна от Red Warrior на 26 мар 2015 16:13, променено общо 1 път.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
- Балкански Орел
- Контакти:
Въобще не съм съгласен с автора.
От всички изброени само един ми направи впчатление и то момчето си играе в младежкия национален отбор, другите са дърти или не стават.
От всички изброени само един ми направи впчатление и то момчето си играе в младежкия национален отбор, другите са дърти или не стават.
[center]Levski & Lazio[/center]