БФС се помъчи да изгони феновете от трибуните с мачове при закрити врати
183 980 зрители събраха 60 мача от първия дял на първенството, което прави средно по 3066 на двубой. Според скудоумните наредби на БФС 6 срещи се играха при закрити врати. Сред тях бяха 4 на Ботев Пд и 3 на Левски - два от тимовете, които се радват на многобройна и вярна публика. Въпреки напъните на футболната ни централа да изгони хората от трибуните, средната посещаемост е по-висока от същия период на миналия сезон, когато прашните седалки на порутените ни стадиони събираха средно по 2693 души. Поради ранния старт и малкото кръгове - 11, срещите обаче се изиграха до началото на октомври преди студените есенни дни, когато арените, с малки изключения, стават съвсем неприветливи и отблъскващи за любителите на футбола.
Парадоксално нито един от двубоите не събра повече от 8500 зрители. Постижението от ЦСКА - Левски във втория кръг (иначе сред антирекордите в историята на вечното дерби) бе повторено в десетия на мача Берое - ЦСКА. Най-слабо посетен пък бе двубоят Славия - Хасково от десетия кръг - едва 200 души.
Досегашният лидер по зрителска посещаемост ЦСКА регистрира спад в публиката на своя стадион - средно по 4070 на домакински двубой срещу 6411 през първия дял на миналия сезон и 4279 година по-рано главно заради неизпълнените обещания от ръководството да ремонтира навреме култовия сектор Г на "Българска армия". Червените вече са първенци по зрителски интерес и извън столицата със средно 5700 зрители при гостуванията си, като близки са показателите и на вечния им конкурент Левски - 5500. Сините също страдат от забатаченото строителство на сектор А на "Георги Аспарухов", както и от постоянните наказания на БФС.
Неяснотите около строежа на "Христо Ботев" заради драмата с КТБ, принудата да играят на тренировъчен терен в Коматево и лишаването им от домакинство не позволи на канарчетата да съберат по-голяма аудитория. Това обезличи и страстното пловдивско дерби, което едва ли някога се е играло пред мижавата бройка от 4000 зрители. Смяната на собствеността на "Лаута" в полза на клубните фенове неочаквано не успя да доведе до положителни тенденции в посещаемостта. За това допринася и вираж "Бесика", който продължава да е...мираж.
Явлението "Лудогорец" поизравнява интереса към себе си вкъщи и навън - 3930 зрители при домакинствата и 4083 при гостуванията. Постоянен е спадът на друг феномен от провинцията Литекс - средно по 2417 зрители през есен 2012-а, 1886 през есен 2013-а и 1698 сега. Голяма е ножицата при двубоите в Ловеч, посетени от средно 1447 души, и гостуванията със средно 2075 души, което показва, че оранжевите са признавани повече в национален, отколкото в местен мащаб. Старозагорската публика пък печели съревнованието с останалите футболни фенове - стадионът под Аязмото се пълни на всеки мач със средно 6108 почитатели на Берое. Далеч не така е при гостуванията на тима, където пътуващата агитка доста отстъпва на тези на ЦСКА и Левски, а и интересът на местните зрители към беройци очаквано е по-малък.
Остава открит въпросът за какво й е на Славия ултрамодерен стадион в полите на Витоша, ако не съумее да вдигне рязко зрителската си посещаемост или не привлече с него интереса на някой клуб с доста по-голяма фенска маса. Все пак белите печелят принципния спор с историческия си съперник Локо Сф - средно по 1433 зрители у дома срещу едва 870 на срещите в друг краен столичен квартал - "Надежда" - това обаче е заради домакинството на белите на ЦСКА. Със затъването в класирането на новаците Хасково и Марек се изпарява постепенно и интересът в градовете им. За разлика от не толкова далечното минало трибуните на "Бончук" сега пустеят дори при визита на някой от грандовете.
8500 зрители бе таванът в А група
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
8500 зрители бе таванът в А група
- Балкански Орел
- Контакти:
Re: 8500 зрители бе таванът в А група
Аз незнам защо никой не повдига темата с цените за мача с Хърватска ????
Кви са тези цени бее ? ? После защо няма да е пълен стадиона, ако има 25 хилки ще е добре.
Продажници са всички мръшляци, вместо да направят услуга на бедния си народ с евтини билети и пълен стадион те ми напраскали някакви цени майка си и баща си.
Не се ли наядоха с глоби всеки кръг ?
Кви са тези цени бее ? ? После защо няма да е пълен стадиона, ако има 25 хилки ще е добре.
Продажници са всички мръшляци, вместо да направят услуга на бедния си народ с евтини билети и пълен стадион те ми напраскали някакви цени майка си и баща си.
[center]Levski & Lazio[/center]
Балкански Орел написа:Аз незнам защо никой не повдига темата с цените за мача с Хърватска ????
Съгласен съм с мнението ти!30-50 лв за билет са си страшно много!
BRF написа:Балкански Орел написа:Аз незнам защо никой не повдига темата с цените за мача с Хърватска ????
Абсолютно! Спокойно можеха да намалят цените на билетите, за да се напълни националния стадион - хем щеше да е от помощ за играчите, хем и приходите съм сигурен, че щяха да са повече (по-ниска цена, но доста повече продадени билети).
futbolqga написа:BRF написа:Балкански Орел написа:Аз незнам защо никой не повдига темата с цените за мача с Хърватска ????
Абсолютно! Спокойно можеха да намалят цените на билетите, за да се напълни националния стадион - хем щеше да е от помощ за играчите, хем и приходите съм сигурен, че щяха да са повече (по-ниска цена, но доста повече продадени билети).
Ето още едно вредно нещо от проекта "Лудогорец"!Кампания от глупости за нормалността на цени от 50-100лв за билет щото си щял да гледаш еди кой си!Ами и при хърватите играят от Реал,Барса и Атлетико!
В нормално време цените щяха да са 10-12лв за Г и Б,15-25 за В и 25-30 за А!Лишават отбора от поне 7-8 000 привържаници!
Перукан да излезе и да даде обяснение,какви са тия цени?
I'M BLIND!IMPRESS ME!
Не са високи цените, доходите ни са под всякаква критика...
Обръщам се и към всички тея, които дадоха по 100 лв. за билет преди няколко дни, сега 15 лв. много ли ви се струват, тарикати....
Обръщам се и към всички тея, които дадоха по 100 лв. за билет преди няколко дни, сега 15 лв. много ли ви се струват, тарикати....

- Балкански Орел
- Контакти:
skor_pion написа:Не са високи цените, доходите ни са под всякаква критика...
Кой го интересува за симпатизантите на дпс, които бяха на мача срещу Реал ? И защо трябва да сравняваме цените които определя киро парахода с националния ни отбор ?
[center]Levski & Lazio[/center]
На всякъде по света се броят зрителите на собствен терени съответно така се прави класиране на клубовете по публика ! Другото са празни драсканици 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
-
BRF написа:futbolqga написа:BRF написа:Балкански Орел написа:Аз незнам защо никой не повдига темата с цените за мача с Хърватска ????
Ето още едно вредно нещо от проекта "Лудогорец"!Кампания от глупости за нормалността на цени от 50-100лв за билет щото си щял да гледаш еди кой си!Ами и при хърватите играят от Реал,Барса и Атлетико!
В нормално време цените щяха да са 10-12лв за Г и Б,15-25 за В и 25-30 за А!Лишават отбора от поне 7-8 000 привържаници!
Какво ти е крив Лудогорец ? Класен отбор са , докараха Реал Мадрид и са си в правото да определят каквито си искат цени на билетите ! Нито един фен не е накаран насила да дава по 100 лв. за мачовете им . Нито един !!! Ама те ги давали заради Реал .. Ако ще за остров Тамбукту да ги дават , домакинските приходи от трите мача в ШЛ ги прибира Лудогорец !!! А това са близо 8 000 000 лв. Толкова пари в ЦСКА не са спечелили за всичките си домакински мачове за последните 10 години ...
ХЕГЕМОНИЯТА НА ЛУДОГОРЕЦ - ЗЛАТНО ВРЕМЕ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ !!!
Върни се в “Футбол - България”