Журналистът от сайта "Kmeta.bg" Валя Стоянова разкри в предаването "Часът на Милен Цветков” шуробаджанащината в конкурса за избор на "Европейска столица на културата" за България през 2019 година.
Тя разказа, че на 5 септември, когато бе церемонията, няколко часа преди официалното обявяване на столицата на културата, е било ясно, че това ще бъде Пловдив.
Валя Стоянова също разкри, че г-жа Данаилова - представител на Министерството на културата, която отговаря за конкурса и българската част от журито, всъщност е майка на Мила Станилова - член на Координационния комитет за кандидатурата на Пловдив.
Има ли нещо нередно в това и какво е то, това ще докаже проверката в края на септември.
"Ако се окаже, че конкурсът е нагласен, то това не би било никак добре за страната ни", заяви Стоянова.
http://novanews.bg/news/view/2014/09/12/86055/
След като пловдивските тролове облъчваха за пореден път тук хората, колко много са заслужили номинацията си за която става ясно,че няма никакъв избор или състезание с другите кандидати, а просто едно ограбване на труда на другите градове и хора под масата, сега могат поне да се извинят, ако имат чест и достойнство и сами да се откажат от фалшивия си избор. Заслужават дисквалификация и да се избере един от другите 3 града чрез жребии. Ето до това води големия ви пловдивски комплекс - до срам и позор, които в случая ще отнесе най-вече България! Ако това беше станало с някои от другите градове досега да бяха пуснали троловете майни поне 120 теми как са ги ограбили , прецакали, завиждали и тн. Но сега много странно мълчат...
Скандал в избора на Пловдив за столица на културата!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Скандал в избора на Пловдив за столица на културата!
На повечето от участниците във форума им е през оная работа коя е столицата на културата!
Тя разказа, че на 5 септември, когато бе церемонията, няколко часа преди официалното обявяване на столицата на културата, е било ясно, че това ще бъде Пловдив
А на мен ми беше ясно,че ще е Пловдив още като беше даден старт на конкурса !!! Не можеш да сравняваш Града на тепетета в културно отношение с който и да е друг град в България ! Гърци, турци, македонци, роми, арменци, евреи, католици, руснаци, араби, българи.....всеки е оставил отпечатък от своя бит и култура в този Град !
Дори и референдум да се проведе по този случай, Пловдив ще е убедителен победител !
На някои бедни душички това не им отърва, защото са хвръкнали много парички по комисионни и заплатки и сега трябва да си управдаят чудовищните разходи в напъните си да се противопоставят на Пловдив. ето за това е цялата дандания / особено от "морската столица"/.
Така че дами и господа, имайте голямо уважение към хилядолетния Пловдив !!!
А на мен ми беше ясно,че ще е Пловдив още като беше даден старт на конкурса !!! Не можеш да сравняваш Града на тепетета в културно отношение с който и да е друг град в България ! Гърци, турци, македонци, роми, арменци, евреи, католици, руснаци, араби, българи.....всеки е оставил отпечатък от своя бит и култура в този Град !
Дори и референдум да се проведе по този случай, Пловдив ще е убедителен победител !
На някои бедни душички това не им отърва, защото са хвръкнали много парички по комисионни и заплатки и сега трябва да си управдаят чудовищните разходи в напъните си да се противопоставят на Пловдив. ето за това е цялата дандания / особено от "морската столица"/.
Така че дами и господа, имайте голямо уважение към хилядолетния Пловдив !!!
Журито е съставено от европейци така че неможе да става и дума за такива неща! Много ли ви е яд?
Нормално е да бъде Пловдив,освен с всички достойнства--които са с пъти повече от останалите кандидати, ние доказахме 1999-когато бяхме съпътстваща,че можем и заслужаваме да бъдем ЕСК!

Имам ТРИ въпроса към"дамата"!Първо -защо повдига въпроса чак сега?Второ на кой от останалите градове е лобист!?!Трето-при резултат8 на4 не е ли повече от убедително че Пловдив чувствително е изпреварил останалите/при 7 гласували чужденци/!?!
- metodito
- Контакти:
Аз съм от Търново, и знаех и аз доста отпреди кой ще е. И? Само че Търново е управлявано изключително недалновидно в последните 20 години. Градът и околността е с такъв туристически потенциал и никой! 25 години не си мърда пръстта. Строят в стария град, разбиват улици, ходиш по улицата, щото на централната улица спрели по тротоарите и въобще... пхах! Изсипват се купища туристи и не ги водят никъде - до Арбанаси и обратно. София - мпо-скоро - не. Пловдив беше единствената нормална кандидатура. Трябва да си много болен мозък да виждаш някакъв заговор...
Ако бяхме нормална държава Търново можеше да се издържа от туризъм, но желание няма. А потенциал - има ли смисъл да говоря за потенциала на старата българска столица да предложи култура?
Ако бяхме нормална държава Търново можеше да се издържа от туризъм, но желание няма. А потенциал - има ли смисъл да говоря за потенциала на старата българска столица да предложи култура?
Последна промяна от metodito на 12 сеп 2014 08:02, променено общо 1 път.
ЗЛОБА и ЗАВИСТ-не е ли това доста по вредно от всякаква договорка!?
- trokadero_
- Контакти:
То кога ли е нямало спорове по български 

- black&white
- Контакти:
Ами аз от няколко години знам кой ще бъде победителят - още от момента на обявяване на конкурса
Скандал няма, има: 1. проблеми на някои хора, свързани с кандидатурата на Варна, които са взели едни пари, но не са свършили нищо (прочетете на сайта на Дневник отчета за разходите) 2.неумение на някои хора да губят 3. желанието на някакви световнонеизвестни мишки и плъхове за техните 5 минутки слава (на гърба на Плавдив).
Нека всички конспиратори прочетат изказването на кмета на СОФИЯ и да се научат как се губи с достойнство

Скандал няма, има: 1. проблеми на някои хора, свързани с кандидатурата на Варна, които са взели едни пари, но не са свършили нищо (прочетете на сайта на Дневник отчета за разходите) 2.неумение на някои хора да губят 3. желанието на някакви световнонеизвестни мишки и плъхове за техните 5 минутки слава (на гърба на Плавдив).
Нека всички конспиратори прочетат изказването на кмета на СОФИЯ и да се научат как се губи с достойнство

Елате днес и утре в Пловдив и се разходете из града, за да преживеете 10-тото издание на "Нощ на Музеите: Тъмната страна на Нощта" и ще разберете защо е Пловдив.
http://night.bg/bg/all-locations
http://night.bg/bg/all-locations