Няколко невероятни случки със звезди от световна класа

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Няколко невероятни случки със звезди от световна класа

Мнениеот fr3ak_boy » 07 юли 2009 15:30

► Роналдиньо в Сейнт Мирън през 2001 година

Това още тогава си звучи ако не абсурдно, то поне хумористично, но подобен трансфер е бил договорен! Спънката се оказа бразилската федерация, която е спряла преминаването на Рони в шотландския "гигант", тъй като плеймейкърът точно тогава попада в скандал, свързан с фалшиви паспорти.

Иначе, преди това да се случи, Сейнт Мирън предлагат на звездата да изкара 3 месеца под наем в отбора, за да се аклиматизира по-добре към европейския стил на игра, преди да премине в новия си клуб ПСЖ. Както се казва...греда!

► Кака в Газиантепспор през 2000 година

Тогава Рики е на 18 години и е забелязан от скаутите на турския тим, докато играе за националния отбор на Бразилия до 21 години. Газиантеп предлага 1,5 милиона евро на Сао Паоло и бразилците казват- "ОК!" Кака също си договаря личните условия. Точно преди да му оповестят трансфера официално, няколко души от борда на турския тим заявяват: "Даваме милион и половина за някакъв недоказан младеж, който още утре ще тръгне по лъскавите нощни барове и нищо няма да играе". Поради това трансферът пропада и след три години Рики отива в Милан.

► Ерик Кантона в Шефилд Уензди през 1992 година

Ексцентричният Ерик тъкмо е напуснал със скандал френската Лига 1 и се надява да си уреди трансфер във Висшата лига. Мениджърът на Уензди Тревър Франсис го иска, но не е съвсем сигурен, затова му предлага пробен период на "Хилзбъро". Отговорът е "Аз съм звезда, викай на проби някой като Грег Акселрод ( б.а)" Веднага след този си отказ Кантона преминава на свободен трансфер в Лийдс и още същия сезон става шампион на Англия.

► Диего Марадона в Шефилд Юнайтед през 1978 година

На 18 години Марадона вече е невероятен млад талант и мениджърът на "остриетата" по това време Хари Хаслам започва преговори с Бока Хуниорс за трансфера на Дон Диего. Хаслам проявява класа и от искания 1 милион паунда, намаля цената до 600 хиляди паунда. Специалистът е на седмото небе от предстоящия трансфер само, за да получи отговор от борда: "Ама ние и толкова не можем да дадем само за един играч", лек малшанс!

► Рууд Гулит в Ипсуич Таун през 1980 година

Трябва да направим уточнението, че в началото на 80-те години на миналия век "Трактор бойс" са били класен елитен тим в Англия и дори по едно време печелят Купата на УЕФА. Сър Боби Робсън, който е мениджър на тима, си харесва талантливия Гулит и го вика на проби. Рууд се съгласява и съвестно тренира с Ипсуич преди сър Боби да реши, че вече си има класни халфове и Гулит не му трябва.

► Кени Далглиш в Уест Хям през 1967 година

Феновете на Ливърпул го знаят като "Крал Кени", но едва ли на всички им е известно, че преди доста, доста време Далглиш се е надявал да подпише с Уест Хям и дори е бил на проби в тима. Спортно-техническия щаб на "чуковете" обаче, не го харесва, бил твърде муден и го оставя на произвола на съдбата. Там естествено, треньорите в Селтик не правят подобна грешка.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Re: Няколко невероятни случки със звезди от световна класа

Мнениеот turbogena » 07 юли 2009 15:44

хах тва с Кака ме разби ,ако е верно тия турци са били много зле :lol:
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

Потребителски аватар
palante
Контакти:

Мнениеот palante » 07 юли 2009 15:48

и мене това с кака ме разби. Сега сигурно си изяждат ушите от яд ама така някой път съдбата....
"Хем знам, че с три жени е тъпо, ама кво да ги правя, като били приятелки и движели навсякъде заедно"

Потребителски аватар
ministur
Контакти:

Мнениеот ministur » 07 юли 2009 15:52

Нямаше ли нещо пододбно с Локо Сф.......много добър футболист беше идвал на проби и го отпратили защото не ставал :)

vandrio
Контакти:

Мнениеот vandrio » 07 юли 2009 15:55

аз съм чувал за подобна случка в ЦСКА не помня как се казваше, но го взеха в Интер щото не бил от класата на ЦСКА 8-) 8-) :lol: :lol: :lol: :) :) :)
Последна промяна от vandrio на 07 юли 2009 15:56, променено общо 1 път.

rossoneno
Контакти:

Мнениеот rossoneno » 07 юли 2009 15:56

Изобщо не се заблуждавайте за Кака!
Щом е прието предложението на скромният тогава турски тим, значи не е имало почти никакъв интерес от други европейски клубове, следователно на този етап никой скаут не е виждал смисъл достатъчни качества в Кака.
Друго, ако Кака беше преминал в Газиентеп, то нищо не гарантира, че кариерата му щеше да се развие по същия начин. Съвсем реално би било 18-годишният бразилец да потъне в посредствеността на турското първенство и да изчезне от погледите на големите отбори. Пример за това са многобройните таланти в България, които се отдават на светски и разгулен живот и не успяват да реализират качествата си... ;)

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 07 юли 2009 15:57

ministur написа:Нямаше ли нещо пододбно с Локо Сф.......много добър футболист беше идвал на проби и го отпратили защото не ставал :)

футболистът беше ... Матея Кежман , но е нямал нужната класа за Локо(Сф) :mrgreen:
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 07 юли 2009 15:58

Аз съм чувал че Диего от Вередер (вече Ювентус) бил идвал на проби в Левски, но там решили че не бил достатъчно добър....Пак казвам само така съм чувал и не съм на 100% сигурен че е истина, но ако е истина няма да се изненадам. :)
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

huddsi33
Контакти:

Мнениеот huddsi33 » 07 юли 2009 15:59

:) Баси, така не съм се смял от много време.

ей ви линк от оригинала. http://www.winner.bg/oncorner/read10002.html

Hq-team
Контакти:

Мнениеот Hq-team » 07 юли 2009 15:59

ministur написа:Нямаше ли нещо пододбно с Локо Сф.......много добър футболист беше идвал на проби и го отпратили защото не ставал :)

Да, това беше Матея Кезман

Върни се в “Футбол - Свят”