Ной
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: Ной
LOST написа:Какво мислите за този филм,американците само това не са омаскарили.Папата го благослови,но в някои арабски страни е забранен защото дават Ной пиян.
това е спортен форум ако не знаеш !!!!!!!
- modor
- Контакти:
valkaredgi написа:LOST написа:Какво мислите за този филм,американците само това не са омаскарили.Папата го благослови,но в някои арабски страни е забранен защото дават Ной пиян.
това е спортен форум ако не знаеш !!!!!!!
Да, така е

"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
Приятен за гледане. Фантастиката е прекалено много. Чудовищата, които пазат Ной, ми идват в повече. Все пак категорично мисля, че тва е гавра с библейските предания. И не знам какво общо имат арабските страни с християните и още по-малко с Ной 

- Да живее Русия !
- Контакти:
Откакто направиха Орфей негър, спрях да гледам американски филми на историческа и библейска тематика.
nakito18 написа:Приятен за гледане. Фантастиката е прекалено много. Чудовищата, които пазат Ной, ми идват в повече. Все пак категорично мисля, че тва е гавра с библейските предания. И не знам какво общо имат арабските страни с християните и още по-малко с Ной
Създателят на религията Мохамед здраво е преписвал и от Тората, и от Библията, та затова доста от еврейските и християнските пророци са влезли като такива и в Корана (включително Христос, там е Иса). По тази причина няма как да приемат, че един от пророците им Нух (Ной) откровено си пийва.
Да живее Русия ! написа:Откакто направиха Орфей негър, спрях да гледам американски филми на историческа и библейска тематика.
Да не только один Орфей - и Эвридика была негритянкой, такими же были (конечно

Аз го гледах на 3д и честно казано , много ми хареса . Хармаяни пръска

-
- Контакти:
LOST написа: защото дават Ной пиян.
В Стаирия завет си е описана пиянската му изцепка. Тя е след потопа. Един от синовете му го спасява от срама, а за благодарност Ной проклина внука си(сина на сина му) да е роб на другите му синове и целия му род да са роби. Така и не разбрах тази част.
Ето я
[offtopic]20. Ной почна да обработва земята и насади лозе;
21. и пи вино, опи се, и лежеше гол в шатрата си.
22. И Хам, баща на Ханаана, видя голотата на баща си и излезе, та обади на двамата си братя.
23. А Сим и Иафет взеха дреха и, като я метнаха на рамената си, тръгнаха заднишком и покриха голотата на баща си; лицата им бяха обърнати назад, и те не видяха голотата на баща си.
24. Като отрезвя Ной от виното си и узна, що бе сторил над него по-малкият му син,
25. рече: проклет да е Ханаан; ще бъде роб на робите у братята си.
26. После рече: благословен да е Господ Бог на Сима; а Ханаан ще му бъде роб;
27. да разшири Бог Иафета, и той да се посели в шатрите Симови; а Ханаан ще му бъде роб.
28. И живя Ной след потопа триста и петдесет години.
29. А всички дни на Ноя бяха деветстотин и петдесет години; след това умря.[/offtopic]
Тази ли е във филма?