Ной

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

LOST

Ной

Мнениеот LOST » 25 апр 2014 19:19

Какво мислите за този филм,американците само това не са омаскарили.Папата го благослови,но в някои арабски страни е забранен защото дават Ной пиян.

valkaredgi

Re: Ной

Мнениеот valkaredgi » 25 апр 2014 19:26

LOST написа:Какво мислите за този филм,американците само това не са омаскарили.Папата го благослови,но в някои арабски страни е забранен защото дават Ной пиян.

това е спортен форум ако не знаеш !!!!!!!

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 25 апр 2014 19:33

valkaredgi написа:
LOST написа:Какво мислите за този филм,американците само това не са омаскарили.Папата го благослови,но в някои арабски страни е забранен защото дават Ной пиян.

това е спортен форум ако не знаеш !!!!!!!

Да, така е ;) Но раздела е "Свободна зона" ;)
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
messi7
Контакти:

Мнениеот messi7 » 25 апр 2014 19:35

Аз още се чуда дали да го гледам... :roll:
Изображение

nakito18
Контакти:

Мнениеот nakito18 » 25 апр 2014 19:35

Приятен за гледане. Фантастиката е прекалено много. Чудовищата, които пазат Ной, ми идват в повече. Все пак категорично мисля, че тва е гавра с библейските предания. И не знам какво общо имат арабските страни с християните и още по-малко с Ной :idea:

Потребителски аватар
Да живее Русия !
Контакти:

Мнениеот Да живее Русия ! » 25 апр 2014 19:41

Откакто направиха Орфей негър, спрях да гледам американски филми на историческа и библейска тематика.

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 25 апр 2014 19:42

nakito18 написа:Приятен за гледане. Фантастиката е прекалено много. Чудовищата, които пазат Ной, ми идват в повече. Все пак категорично мисля, че тва е гавра с библейските предания. И не знам какво общо имат арабските страни с християните и още по-малко с Ной :idea:

Създателят на религията Мохамед здраво е преписвал и от Тората, и от Библията, та затова доста от еврейските и християнските пророци са влезли като такива и в Корана (включително Христос, там е Иса). По тази причина няма как да приемат, че един от пророците им Нух (Ной) откровено си пийва.

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 25 апр 2014 19:48

Да живее Русия ! написа:Откакто направиха Орфей негър, спрях да гледам американски филми на историческа и библейска тематика.

Да не только один Орфей - и Эвридика была негритянкой, такими же были (конечно ;) ) и Платон, Аристотель и даже Гомер. Кстати, ожидаю, что в скором времени будут обнаружени негритянские корни самого Иисуса.

Потребителски аватар
IvailoRz
Контакти:

Мнениеот IvailoRz » 25 апр 2014 20:09

Аз го гледах на 3д и честно казано , много ми хареса . Хармаяни пръска :oops: :mrgreen:

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 25 апр 2014 20:16

LOST написа: защото дават Ной пиян.

В Стаирия завет си е описана пиянската му изцепка. Тя е след потопа. Един от синовете му го спасява от срама, а за благодарност Ной проклина внука си(сина на сина му) да е роб на другите му синове и целия му род да са роби. Така и не разбрах тази част.

Ето я

[offtopic]20. Ной почна да обработва земята и насади лозе;

21. и пи вино, опи се, и лежеше гол в шатрата си.

22. И Хам, баща на Ханаана, видя голотата на баща си и излезе, та обади на двамата си братя.

23. А Сим и Иафет взеха дреха и, като я метнаха на рамената си, тръгнаха заднишком и покриха голотата на баща си; лицата им бяха обърнати назад, и те не видяха голотата на баща си.

24. Като отрезвя Ной от виното си и узна, що бе сторил над него по-малкият му син,

25. рече: проклет да е Ханаан; ще бъде роб на робите у братята си.

26. После рече: благословен да е Господ Бог на Сима; а Ханаан ще му бъде роб;

27. да разшири Бог Иафета, и той да се посели в шатрите Симови; а Ханаан ще му бъде роб.

28. И живя Ной след потопа триста и петдесет години.

29. А всички дни на Ноя бяха деветстотин и петдесет години; след това умря.[/offtopic]

Тази ли е във филма?

Върни се в “Свободна зона”