Фернандо Да Силва:"Старокин ми викаше "негър"

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Фернандо Да Силва:"Старокин ми викаше "негър"

Мнениеот boabbb » 02 апр 2014 11:45

Бразилският играч на Славия Фернандо да Силва направи скандални разкрития относно двубоя с Левски

Фернандо да Силва е един от най-добре представящите се чужденци в „А" група от началото на първенството. Бразилецът е сред звездите на Славия, като само за няколко месеца се превърна в основен футболист на „белите".
Ето част от интервюто :

Наскоро получи червен картон срещу Левски. Защо се стигна до това изгонване?
- Първо искам да кажа, че с Левски стана много хубав мач, който можехме да спечелим. Съжалявам, че ме изгониха в края на мача. Това стана при едно нарушение срещу мен. Ядосах се, защото играч на Левски започна да ми вика „негър". Първия жълт картон получих за нарушение срещу Гаджев, ако не се лъжа.
Чакай, искаш да кажеш, че Гаджев те е обиждал на расистка основа?
- Не, Гаджев е добър футболист, нищо не ми е казал. Друг играч на Левски ми викаше „негър". Това бе Старокин.
Как въобще приемаш тези расистки обиди? По принцип, дисциплинарният правилник ги наказва строго...
- Може би, но на мен почти на всеки мач противниците ми викат „негър". Опитва-м се да не им обръщам внимание, знам, че кожата ми е тъмна, но това не значи, че съм различен. Сигурно се опитват да ме изнервят.
Това, което казваш, е скандално...
- Казвам това, което ми се случва всяка седмица по стадионите.

Намирам темата за сериозна, може да коментираме и да използваме думи като "циганин" , "мангал" и "негър" , но това за мен е недопустимо :!: Изгониха човека, а истинския виновник остава ненаказан. В цяла Европа се излиза с жилетки "Say No To Racism", а тука ... Перукан да не върти кючеци, а да взима мерки, че да заприличаме поне малко на "бяла" държава

Източник : [offtopic]http://www.livesport.bg/starokin-mi-vikashe-negyr-a-men-izgoniha-45243.html[/offtopic]
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Фернандо Да Силва:"Старокин ми викаше "негър"

Мнениеот rhaegar » 02 апр 2014 11:48

Той па да му каже "бял" и готово-ще са си казали по една истина. Аман от тая натрапена толерантност и измислени обвинения в расизъм за щяло и нещяло.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
drughi
Контакти:

Мнениеот drughi » 02 апр 2014 11:50

А как е трябвало да му вика? Ей тъмнокожи приятелю, може би :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 апр 2014 11:50

Какво да му вика :roll: Ако му казваше, че е снежен човек, по-доволен ли щеше да е 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 02 апр 2014 11:52

Не знам, за мен "негър" е недопустимо - все пак са колеги и трябва да се уважават. Но от прост човек какво да очакваш ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 02 апр 2014 11:54

Тогава да му вика '' Снежанка ''

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 апр 2014 11:57

boabbb написа:Не знам, за мен "негър" е недопустимо - все пак са колеги и трябва да се уважават. Но от прост човек какво да очакваш ...

Много е лошо, когато човек забрави кой е, Какъв е, и от къде е излезнал 8-)

Негър (от латински: niger, черен, тъмен) е обозначение. Обемът на понятието и съотношението му с чернокож и тъмнокож са спорни, най-често то обозначава представители на негроидната раса.

Това е според уикито 8-) Кое му е обидното и как трябва да наричаме тази раса, за да не накърним достойнството им 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Levskar_90

Мнениеот Levskar_90 » 02 апр 2014 11:59

CTAHKO написа:
boabbb написа:Не знам, за мен "негър" е недопустимо - все пак са колеги и трябва да се уважават. Но от прост човек какво да очакваш ...

Много е лошо, когато човек забрави кой е, Какъв е, и от къде е излезнал 8-)

Негър (от латински: niger, черен, тъмен) е обозначение. Обемът на понятието и съотношението му с чернокож и тъмнокож са спорни, най-често то обозначава представители на негроидната раса.

Това е според уикито 8-) Кое му е обидното и как трябва да наричаме тази раса, за да не накърним достойнството им 8-)

Искат да им викат афро-американци :lol:

а тоя явно иска да му викат афро-бразилец :lol:
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 02 апр 2014 12:00

Викай му Светльо ;)
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 02 апр 2014 12:01

Горкият Да Силва. И защо чак сега го споменава?

Авторът да не е се чуди каква по-тъпа тема с/У Левски да пише, а да краде пенсията на баба си и да търчи да купува акции. Че обяд стана, а още няма и 2000 продадени.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Върни се в “Футбол - България”